Narhet-ar-karlek

Närhet är kärlek

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i…

Läs Mer

Kallpressad-olivolja-Una-storia-magica

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i skrift,…

Läs Mer

Apuliens-grona-guld

Apuliens gröna guld

Apulien producerar nästan hälften av landets olivolja. Oljan som är basen i den…

Läs Mer

Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’

Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig. Det är…

Läs Mer

Limoncello-citroner-och-traditioner

Limoncello – citroner och traditioner

Att italienare älskar upplevelser kring sin mat är väl känt, och de dröjer…

Läs Mer

Gelato Caput Mundi – familjen tar Romersk gelato till Södermalm

I Axel Landquist Park på Södermalm i Stockholm står det en grön kiosk på 7,5…

Läs Mer

11-matnyttiga-tips-i-Rom

11 matnyttiga tips i Rom

Mat och dryck står alltid i centrum vid ett besök i Italien, så därför har vi…

Läs Mer

Bland-pastellfärgade-hus-och-dolda-vikar

Bland pastellfärgade hus och dolda vikar

Slå dig ner på stranden medan solen tar sig upp över berget. Ät din medhavda…

Läs Mer

Ett-kaseri-av-Peter Nordin-Italien

Kycklingen, kocken, och hallon från himlen

Jag tänker ofta på den stora skillnaden av liv vi hade i Stockholm med 300…

Läs Mer

Smaka-pa-Dolomiterna

Smaka på Dolomiterna

Uppleva de bästa restaurangerna i de charmiga semesterorterna i Alta Badia,…

Läs Mer

[adrotate banner="17"]