Tomas Bacoccoli

Tomas Bacoccoli

Tomas Bacoccoli har jobbat inom media och reklam i Sverige, övriga Europa och Nordamerika. Men för några år sedan återuppfann han sig själv på en bondgård i Umbrien, med sin fru Elin och deras tre barn. Idag är Tomas författare och olivbonde på en grön kulle i Corciano, utanför Perugia. Hans första roman En bastu i Umbrien kom ut i Sverige sommaren 2021.

Reportage!

Kallpressad-olivolja-Una-storia-magica

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i…

Läs mer

Violetta-italienskt-kaffe&teater!

Violetta – italienskt kaffe & teater!

Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är…

Läs mer

Månar stora som parmesanostar

De flesta längtar till Italien, men för länge sedan var det faktiskt…

Läs mer

Tomas recept!

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man…

Läs mer

Umbrisk kycklingleverpaté

Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har…

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I…

Läs mer

Tomas och oliver

Novellon är runt hörnet

När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den festen som nu närmar sig. Det är något som i stort sett bara går att uppleva om man befinner sig i Italien i oktober eller november månad...

Läs mer

Läs mer av Tomas!

Olivoljerapporten 2021

Olivoljerapporten 2021

Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen…

Läs mer

Bokhandlerskan i Tortolì

Bokhandlerskan i Tortolì

Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det…

Läs mer

Tomas Bacoccoli

Tomas Bacoccoli

Tomas Bacoccoli har jobbat inom media och reklam i Sverige, övriga Europa och Nordamerika. Men för några år sedan återuppfann han sig själv på en bondgård i Umbrien, med sin fru Elin och deras tre barn. Idag är Tomas författare och olivbonde på en grön kulle i Corciano, utanför Perugia. Hans första roman En bastu i Umbrien kom ut i Sverige sommaren 2021.

Reportage!

Kallpressad-olivolja-Una-storia-magica

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i…

Läs mer

Violetta-italienskt-kaffe&teater!

Violetta – italienskt kaffe & teater!

Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är…

Läs mer

Månar stora som parmesanostar

De flesta längtar till Italien, men för länge sedan var det faktiskt…

Läs mer

Tomas recept!

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man…

Läs mer

Umbrisk kycklingleverpaté

Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har…

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I…

Läs mer

Tomas och oliver

Novellon är runt hörnet

När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den festen som nu närmar…

Läs mer

Läs mer av Tomas!

Olivoljerapporten 2021

Olivoljerapporten 2021

Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen…

Läs mer

Bokhandlerskan i Tortolì

Bokhandlerskan i Tortolì

Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det…

Läs mer

Tomas Bacoccoli

Tomas Bacoccoli

Tomas Bacoccoli har jobbat inom media och reklam i Sverige, övriga Europa och Nordamerika. Men för några år sedan återuppfann han sig själv på en bondgård i Umbrien, med sin fru Elin och deras tre barn. Idag är Tomas författare och olivbonde på en grön kulle i Corciano, utanför Perugia. Hans första roman En bastu i Umbrien kom ut i Sverige sommaren 2021.

Reportage!

Kallpressad-olivolja-Una-storia-magica
Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i…

Läs mer

Violetta-italienskt-kaffe&teater!
Violetta – italienskt kaffe & teater!

Skådespelerskan Violetta Barsotti och jag har liknande bakgrund. Så är…

Läs mer

Tomas recept!

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man…

Läs mer

Umbrisk kycklingleverpaté
Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har…

Läs mer

När det gäller olivolja så heter festen Novello. Den nya oljan. Och det är den festen som nu närmar sig. Det är något som i stort sett bara går att uppleva om man befinner sig i Italien i oktober eller november månad...

Läs mer

Läs mer av Tomas!

Olivoljerapporten 2021
Olivoljerapporten 2021

Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen…

Läs mer

Bokhandlerskan i Tortolì
Bokhandlerskan i Tortolì

Cia Berg, ni vet hon som spelade i Ubangi med Orup och framförallt i det…

Läs mer