Hösten är här!

Även om varje årstid har sin charm i Italien, är det något speciellt med hösten - autunno. När träden ändrar färg och temperaturerna börjar svalna öppnas dörren till ett underbart utbud av säsongsbetonad mat och dryck som förknippas med hösten i Italien.Om du ska till Italien i höst, varför inte besöka en av Italiens vinfestivaler? På en "festa del vino" eller "festa dell'uva" kan du smaka på alla möjliga lokala viner – lätta, fruktiga, fylliga, söta och torra.  En annan underbar sak att göra vid den här tiden på året är att kolla in "Le sagre" – lokala matfestivaler som äger rum längs hela den italienska halvön och ute på öarna. Här finns något för alla; festivaler för choklad, salami och olivolja! Här är några av råvarorna du ska hålla utkik efter under hösten: Le castagne – kastanjerI funghi – svampLa zucca – pumpaIl tartufo – tryffelLe mele – äppleLe nocciole – hasselnötI pistacchi – pistaschI fichi – fikonIl finocchio – fänkålVisste du att några av höstens frukter också förekommer i några italienska ordspråk?Togliere le castagne dal fuoco – att ta kastanjerna av eldenAtt rädda dagen, att hjälpa någon ur en svår situationEssere una zucca vuota – att vara en tom pumpaAnvänds om någon som inte anses vara så intelligent. 

Källa: italymagazine.com

 Hösten är här! Läs också:Italien firar sina helgon Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Luna di Mezzanotte

Luna di Mezzanotte Barbera d’Alba Superiore 2019

I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, och då gärna av...

Beställ här!

Fyra fantastiska recept !

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina…

Läs recept

ciabatta-med-surdeg

Ciabatta med surdeg

Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den…

Läs recept

Torta-Alle-Fragole-Di-Nonna

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Läs recept

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår…

Läs recept