Louise Laurenius

Louise Laurenius

Louise har älskat Italien sedan första besöket i Monterosso som 7-åring. Sedan dess har det blivit flera turer till favoritlandet.

Utöver alla resor har hon arbetat som guide i de italienska alperna, följt av en utbytestermin vid universitetet i Florens. Sedan 2012 kallar hon Milano sitt hem.

Mat och resor är Louises två främsta intressen, och det är också det hon skriver mest om som content producer I sitt bolag, Primavera Content.

Reportage!

Bland-pastellfärgade-hus-och-dolda-vikar

Bland pastellfärgade hus och dolda vikar

Slå dig ner på stranden medan solen tar sig upp över berget. Ät din…

Läs mer

italiensk-buffe-goda-italien

Italiensk buffé

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini…

Läs mer

Återkomsten till det goda Italien

Återkomsten till det goda Italien

Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne i november…

Läs mer

Louise recept!

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att…

Läs mer

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma,…

Läs mer

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än…

Läs mer

En kort glassordlista!

En kort glassordlista (samt icke vetenskaplig uttalshjälp)

Un gelato [un djelato] – en glass
Un cono [un kånå] – en strut
Una coppetta [una kåpetta] – en bägare
Un tovagliolo [un tåvaljolo] – en servett
Un cucchiaino [un kukijaino] – en sked
Sorbetto [sårbettå] – sorbet
Panna [panna] – grädde
Gianduia [jianduja] – chokladkräm
Fior di latte [fijor di latte] – gräddglass
Pistacchio [pistackijo] – pistagenöt
Stracciatella [strat-scha-tella] – vaniljglass med chokladkross
Nocciola [nått-schola] – hasselnöt
Ciccolato fondente [chickolato fåndente] – mörk choklad…

Louise tipsar!

Aperitivo – ett kulturellt fenomen

Aperitivo – ett kulturellt fenomen

Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att öppna. Och…

Läs mer

8 saker du inte visste om italiensk gelato

8 saker du inte visste om italiensk gelato

En god gelato är utan tvekan favoritdesserten för italienare från norr…

Läs mer

Aperitivo

Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss svenskar från…

Läs mer

Louise Laurenius

Louise Laurenius

Louise har älskat Italien sedan första besöket i Monterosso som 7-åring. Sedan dess har det blivit flera turer till favoritlandet.

Utöver alla resor har hon arbetat som guide i de italienska alperna, följt av en utbytestermin vid universitetet i Florens. Sedan 2012 kallar hon Milano sitt hem.

Mat och resor är Louises två främsta intressen, och det är också det hon skriver mest om som content producer I sitt bolag, Primavera Content.

Reportage!

Bland-pastellfärgade-hus-och-dolda-vikar

Bland pastellfärgade hus och dolda vikar

Slå dig ner på stranden medan solen tar sig upp över berget. Ät din…

Läs mer

italiensk-buffe-goda-italien

Italiensk buffé

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini…

Läs mer

Återkomsten till det goda Italien

Återkomsten till det goda Italien

Omständigheter i världen gjorde att jag åkte hem till Skåne i november…

Läs mer

Louise recept!

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att…

Läs mer

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma,…

Läs mer

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis födelsestad, och än…

Läs mer

Gelato – oemotståndlig och alldeles underbar

Gelato – oemotståndlig och alldeles underbar. I Italien tillhör inte il gelato någon årstid. Det är…

Läs mer

Louise tipsar!

Aperitivo – ett kulturellt fenomen

Aperitivo – ett kulturellt fenomen

Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att…

Läs mer

8 saker du inte visste om italiensk gelato

8 saker du inte visste om italiensk gelato

En god gelato är utan tvekan favoritdesserten för…

Läs mer

Aperitivo

Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…

Läs mer

Louise Laurenius

Louise Laurenius

Louise har älskat Italien sedan första besöket i Monterosso som 7-åring. Sedan dess har det blivit flera turer till favoritlandet.

Utöver alla resor har hon arbetat som guide i de italienska alperna, följt av en utbytestermin vid universitetet i Florens. Sedan 2012 kallar hon Milano sitt hem.

Mat och resor är Louises två främsta intressen, och det är också det hon skriver mest om som content producer I sitt bolag, Primavera Content.

Reportage!

Bland-pastellfärgade-hus-och-dolda-vikar
Bland pastellfärgade hus och dolda vikar

Slå dig ner på stranden medan solen tar sig upp över berget. Ät din…

Läs mer

italiensk-buffe-goda-italien
Italiensk buffé

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med krispig zucchini…

Läs mer

Louise recept!

Sa-lyckas-du-med-napolitansk-pizza-i-din-hemmaugn
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att…

Läs mer

Villa Cardea Coffee Drink
Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma,…

Läs mer

En kort glassordlista!

En kort glassordlista
(samt icke vetenskaplig uttalshjälp)

Un gelato [un djelato] – en glass
Un cono [un kånå] – en strut
Una coppetta [una kåpetta] – en bägare
Un tovagliolo [un tåvaljolo] – en servett
Un cucchiaino [un kukijaino] – en sked
Sorbetto [sårbettå] – sorbet
Panna [panna] – grädde
Gianduia [jianduja] – chokladkräm
Fior di latte [fijor di latte] – gräddglass
Pistacchio [pistackijo] – pistagenöt
Stracciatella [strat-scha-tella] – vaniljglass…

Louise tipsar!

Aperitivo – ett kulturellt fenomen
Aperitivo – ett kulturellt fenomen

Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att öppna. Och…

Läs mer

8 saker du inte visste om italiensk gelato
8 saker du inte visste om italiensk gelato

En god gelato är utan tvekan favoritdesserten för italienare från norr…

Läs mer