Oss svenskitalienare emellan
Text av: Tomas Bacoccoli
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på mig. Vi satt i en fullpackad bil på väg över Öresundsbron ner till Italien. Och nu den 24e maj kommer den där boken ut. En bastu i Umbrien. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att den utspelar sig i Sverige och Italien och däremellan.
Hur som helst, nu känns det rätt tomt. Jag saknar karaktärerna, deras små problem och jag saknar att somna och vakna med en liten del av texten i huvudet. Det är som att sluta på ett jobb. Man plockar ihop sina grejer i en liten flyttlåda, med foto-ramen och krukväxten längst upp. Dags för nya utmaningar, som det heter. Man är fri och tom, samtidigt.
För att fylla tomrummet har jag börjat skriva om möten med andra karaktärer än de i boken. Om det som ryms mellan Sverige och Italien, förr och nu, om längtan och saknad. Och om mat förstås. Och du kommer kunna läsa om dessa samtal här i Goda Italien, en gång i veckan, hela vägen fram till midsommar.
I maj träffar jag svenskitalienarna Thomas Nordahl, Amelia Adamo, Alexandra Zazzi och Jan Björklund. Först ut är fotbollsprofessorn och livsnjutaren Don Tommaso. Vi ses nästa vecka.
Läs hela serien här
Lästips:
”En bastu i Umbrien” en bok skriven av Tomas Bacoccoli.
Oss svenskitalienare emellan
Text av: Tomas Bacoccoli
För fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på mig. Vi satt i en fullpackad bil på väg över Öresundsbron ner till Italien. Och nu den 24e maj kommer den där boken ut. En bastu i Umbrien. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att den utspelar sig i Sverige och Italien och däremellan.
Hur som helst, nu känns det rätt tomt. Jag saknar karaktärerna, deras små problem och jag saknar att somna och vakna med en liten del av texten i huvudet. Det är som att sluta på ett jobb. Man plockar ihop sina grejer i en liten flyttlåda, med foto-ramen och krukväxten längst upp. Dags för nya utmaningar, som det heter. Man är fri och tom, samtidigt.
För att fylla tomrummet har jag börjat skriva om möten med andra karaktärer än de i boken. Om det som ryms mellan Sverige och Italien, förr och nu, om längtan och saknad. Och om mat förstås. Och du kommer kunna läsa om dessa samtal här i Goda Italien, en gång i veckan, hela vägen fram till midsommar.
I maj träffar jag svenskitalienarna Thomas Nordahl, Amelia Adamo, Alexandra Zazzi och Jan Björklund. Först ut är fotbollsprofessorn och livsnjutaren Don Tommaso. Vi ses nästa vecka.
Läs hela serien här
Lästips:
”En bastu i Umbrien” en bok skriven av Tomas Bacoccoli.
Mer av Tomas Bacoccoli !
Tomas Bacoccoli släpper ny bok
Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser, men inte den här boken. Jag hade aldrig kunnat skriva Etrusken om jag inte ...
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.
En värld av tryffel
Reportage,Tomas Bacoccoli,Just nu
Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel restaurang här i Perugia för 30 år sedan, en kall decemberdag. Alla bord var tomma, brasan brann i den öppna spisen mitt i matsalen.
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Mer av Tomas Bacoccoli !
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...