Oss svenskitalienare emellan

Text av: Tomas Bacoccoli

 

SvenskitalienareFör fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på mig. Vi satt i en fullpackad bil på väg över Öresundsbron ner till Italien. Och nu den 24e maj kommer den där boken ut. En bastu i Umbrien. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att den utspelar sig i Sverige och Italien och däremellan.

Hur som helst, nu känns det rätt tomt. Jag saknar karaktärerna, deras små problem och jag saknar att somna och vakna med en liten del av texten i huvudet. Det är som att sluta på ett jobb. Man plockar ihop sina grejer i en liten flyttlåda, med foto-ramen och krukväxten längst upp. Dags för nya utmaningar, som det heter. Man är fri och tom, samtidigt.

För att fylla tomrummet har jag börjat skriva om möten med andra karaktärer än de i boken. Om det som ryms mellan Sverige och Italien, förr och nu, om längtan och saknad. Och om mat förstås. Och du kommer kunna läsa om dessa samtal här i Goda Italien, en gång i veckan, hela vägen fram till midsommar.

I maj träffar jag svenskitalienarna Thomas Nordahl, Amelia Adamo, Alexandra Zazzi och Jan Björklund. Först ut är fotbollsprofessorn och livsnjutaren Don Tommaso. Vi ses nästa vecka.

Läs hela serien här

 

Lästips:
”En bastu i Umbrien” en bok skriven av Tomas Bacoccoli.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Oss svenskitalienare emellan

Text av: Tomas Bacoccoli

 

SvenskitalienareFör fem år sen började en bok skriva sig själv i huvudet på mig. Vi satt i en fullpackad bil på väg över Öresundsbron ner till Italien. Och nu den 24e maj kommer den där boken ut. En bastu i Umbrien. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att den utspelar sig i Sverige och Italien och däremellan.

Hur som helst, nu känns det rätt tomt. Jag saknar karaktärerna, deras små problem och jag saknar att somna och vakna med en liten del av texten i huvudet. Det är som att sluta på ett jobb. Man plockar ihop sina grejer i en liten flyttlåda, med foto-ramen och krukväxten längst upp. Dags för nya utmaningar, som det heter. Man är fri och tom, samtidigt.

För att fylla tomrummet har jag börjat skriva om möten med andra karaktärer än de i boken. Om det som ryms mellan Sverige och Italien, förr och nu, om längtan och saknad. Och om mat förstås. Och du kommer kunna läsa om dessa samtal här i Goda Italien, en gång i veckan, hela vägen fram till midsommar.

I maj träffar jag svenskitalienarna Thomas Nordahl, Amelia Adamo, Alexandra Zazzi och Jan Björklund. Först ut är fotbollsprofessorn och livsnjutaren Don Tommaso. Vi ses nästa vecka.

Läs hela serien här

 

Lästips:
”En bastu i Umbrien” en bok skriven av Tomas Bacoccoli.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Tomas Bacoccoli !

Tomas Bacoccoli släpper ny bok

Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser, men inte den här boken. Jag hade aldrig kunnat skriva Etrusken om jag inte ...

Läs mer

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt peperoncinon puttra i olivolja med vitlöksklyftan under ett par minuter.

Läs mer

tryffel

En värld av tryffel

Jag kommer aldrig glömma när jag steg in på en enkel restaurang här i Perugia för 30 år sedan, en kall decemberdag. Alla bord var tomma, brasan brann i den öppna spisen mitt i matsalen.

Läs mer

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...

Läs mer

Mer av Tomas Bacoccoli !

Fusilli med broccoli och salsiccia
Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i Umbrien. I huvudrollen har vi broccoli. Birollerna är salsiccia, vitt vin, vitlök ...

Read More

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...

Read More