Antica Bottega Vini - historisk vinbar med stil

Text och bild av: Jonas Henningsson

Restaurangtips: När du besöker Verona så får du inte missa den här legendariska vinbaren – Antica Bottega Vini!

Bottega Vini har bjudit ut vin från trakten sedan 1500-talet och århundradena av vinkärlek sitter i väggarna i den underbara gamla lokalen. Personalen är oklanderligt klädd, kunskapen om de lokala vinerna är enorm och klientelet består av stammisar och tillfälliga besökare med en näsa för vin. Sedan mitten av förra seklet har man succesivt riktat blickarna ut över vinvärlden och nu rymmer vinlistan inte bara en av Italiens bästa källare, utan en fin och högklassig vidd vilket gjort att man sedan 1996 erhållit Wine Spectators utmärkelser Excellence Wine Spectator och Wine Spectator Grand Award. Ja, vinlistan är en dröm, och främst ska man ju bläddra fram till de många sidorna med lokala viner, man excellerar verkligen med sin enorma samling från Valpolicella som är en dröm för ripasso- och amaroneälskaren.

 

 

Läs också:
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Peppes på Sicilien!
Magnifika Capri!

 

Tips på ett smakrikt Amarone-vin:
Bolla Le Poiane Amarone

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Antica Bottega Vini - historisk vinbar med stil

Text och bild av: Jonas Henningsson

Restaurangtips: När du besöker Verona så får du inte missa den här legendariska vinbaren – Antica Bottega Vini!

Bottega Vini har bjudit ut vin från trakten sedan 1500-talet och århundradena av vinkärlek sitter i väggarna i den underbara gamla lokalen. Personalen är oklanderligt klädd, kunskapen om de lokala vinerna är enorm och klientelet består av stammisar och tillfälliga besökare med en näsa för vin. Sedan mitten av förra seklet har man succesivt riktat blickarna ut över vinvärlden och nu rymmer vinlistan inte bara en av Italiens bästa källare, utan en fin och högklassig vidd vilket gjort att man sedan 1996 erhållit Wine Spectators utmärkelser Excellence Wine Spectator och Wine Spectator Grand Award. Ja, vinlistan är en dröm, och främst ska man ju bläddra fram till de många sidorna med lokala viner, man excellerar verkligen med sin enorma samling från Valpolicella som är en dröm för ripasso- och amaroneälskaren.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Salsa tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...

Läs mer

Insalata di fave e pecorino

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.

Läs mer

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.

Läs mer

Avenotto

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna rätt. Huvudråvaran är havre, som heter ”avena” på italienska. Jag hittade på ett eget italienskt namn till skapelsen:

Läs mer