peter loewe

Peter Loewe

Peter Loewe är romare sedan några decennier. En stad han älskar sedan sin barndom.

Utöver att jobba för Dagens Nyheter skriver han gärna om mat och vin. Två matböcker har kommit ut, senast guideboken ”Rom för foodisar” (2018). 2007 kom kokboken ”Det goda Italien”, en titel som nu lever vidare i detta spännande projekt.

Reportage!

Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar

Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen och som…

Läs mer

Magnifika Capri

Magnifika Capri

Capri är en plats man drömmer om. En del hela livet. Andra förverkligar…

Läs mer

Kaffenjutning

Kaffenjutning på italienskt vis

Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga morgonen till sena…

Läs mer

old fiat

Regionen Emilia – Mat, Industri & Design

Italien är inte bara den goda maten, vinet och de otaliga sevärdheterna. Regionen Emilia har också Europas äldsta universitet som ligger i Bologna. Detta i ett område som också har Europas viktigaste industriområde efter Tyskland...

Läs mer

Livet i Italien!

Frascati

Frascati – kungligt gott!

I Rom flödar det vita vinet, ljust och förrädiskt lätt. På en enkel…

Läs mer

dyra droppar

Dyra droppar i Modena

Efter att ha rört sig någon tid på restaurangerna i Italiens balsamiska…

Läs mer

Pizzakriget i Rom

Pizzakriget i Rom

Att göra den perfekta pizzan är den svåraste av alla gastronomiska…

Läs mer

peter loewe

Peter Loewe

Peter Loewe är romare sedan några decennier. En stad han älskar sedan sin barndom.

Utöver att jobba för Dagens Nyheter skriver han gärna om mat och vin. Två matböcker har kommit ut, senast guideboken ”Rom för foodisar” (2018). 2007 kom kokboken ”Det goda Italien”, en titel som nu lever vidare i detta spännande projekt.

Reportage!

Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar

Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen och som…

Läs mer

Magnifika Capri

Magnifika Capri

Capri är en plats man drömmer om. En del hela livet. Andra förverkligar…

Läs mer

Kaffenjutning

Kaffenjutning på italienskt vis

Kaffenjutning är en helig rit i Italien. Från tidiga morgonen till sena…

Läs mer

old fiat

Regionen Emilia – Mat, Industri & Design

Italien är inte bara den goda maten, vinet och de otaliga sevärdheterna. Regionen Emilia har också…

Läs mer

Livet i Italien!

Frascati

Frascati – kungligt gott!

I Rom flödar det vita vinet, ljust och förrädiskt lätt. På en enkel…

Läs mer

dyra droppar

Dyra droppar i Modena

Efter att ha rört sig någon tid på restaurangerna i Italiens balsamiska…

Läs mer

Pizzakriget i Rom

Pizzakriget i Rom

Att göra den perfekta pizzan är den svåraste av alla gastronomiska…

Läs mer

peter loewe

Peter Loewe

Peter Loewe är romare sedan några decennier. En stad han älskar sedan sin barndom.

Utöver att jobba för Dagens Nyheter skriver han gärna om mat och vin. Två matböcker har kommit ut, senast guideboken ”Rom för foodisar” (2018). 2007 kom kokboken ”Det goda Italien”, en titel som nu lever vidare i detta spännande projekt.

Reportage!

Roms bästa matställen – Peter Loewe tipsar

Den myllrande staden Rom har ett stort utbud av matställen och som…

Läs mer

Magnifika Capri
Magnifika Capri

Capri är en plats man drömmer om. En del hela livet. Andra förverkligar…

Läs mer

Italien är inte bara den goda maten, vinet och de otaliga sevärdheterna. Regionen Emilia har också Europas äldsta universitet som ligger i Bologna. Detta i ett område som också har Europas viktigaste industriområde efter Tyskland...

Läs mer

Livet i Italien!

Frascati
Frascati – kungligt gott!

I Rom flödar det vita vinet, ljust och förrädiskt lätt. På en enkel…

Läs mer

dyra droppar
Dyra droppar i Modena

Efter att ha rört sig någon tid på restaurangerna i Italiens balsamiska…

Läs mer