Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo
Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.
Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.
En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!
BUON APPETITO
Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini
Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo
Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.
Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.
En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!
BUON APPETITO
Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini
Fyra fantastiska recept !
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det…