Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo
Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.
Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.
En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!
BUON APPETITO
Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini
Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo
Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.
Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.
En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!
BUON APPETITO
Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini
Fyra fantastiska recept !
Fettuccine Alfredo
Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.
Pasta al forno alla tranese
Krämig och smakrik ugnsbakad pasta i tomatsås och täckt av ost ...
Crostata con ricotta e limoncello
En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den italienska färskosten ricotta och citronikören limoncello. Citronens fräschör ...
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...