Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo

Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.

 

snostjarnor

Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.

 

En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!

 

BUON APPETITO

 

Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo

Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.

snostjarnor

Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.

 

En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!

 

BUON APPETITO

 

Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Amaretto Sicily

Amaretto Sicily

En enkel sommardrink! Du behöver endast tre ingredienser: amaretto, Villa Cardea Limoncello och citronsaft. Gör så här: ...

Läs mer

Salame di cioccolato

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...

Läs mer

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Läs mer

Peter Nordins Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.

Läs mer