Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo
Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.
Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.
En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!
BUON APPETITO
Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini
Snöstjärnor i Cortina d´Ampezzo
Just nu pågår det alpina VM i Dolomiternas pärla Cortina d’Ampezzo, en av Italiens mest kända skidorter. Hemmanationen har än så länge en guldmedalj genom Marta Bassino och det svenska laget landade idag en överraskande silvermedalj.
Efter en hård dag i backen behövs det påfyllning! ”Bergsköket” från Alto Adige är en viktig del av Italiens mattraditioner och bjuder på vällagade rätter med få ingredienser.
En tallrik energi kommer i form av Pappardelle med karljohanssvamp och följs upp av Šmòrn, Cortinas egen äppelpannkaka som är en variant av den tyrolska desserten Kaiserschmarrn!
BUON APPETITO
Recept: Šmòrn
Recept: Parpadelle con Porcini
Fyra fantastiska recept !
Amaretto Sicily
En enkel sommardrink! Du behöver endast tre ingredienser: amaretto, Villa Cardea Limoncello och citronsaft. Gör så här: ...
Salame Di Cioccolato
Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...
Limoncellotryffel
Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.
Peter Nordins Ragú
Pasta,Peter Nordin,Reportage,Nötkött
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.