Italienska-viner-älskar-mat!

Italienska viner älskar mat!

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin. Det finns såklart några proffsiga ”grundregler” att förhålla sig till för de som vill ha en hjälp på...

LÄS MER

Recept till rött vin!

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då den…

LÄS MER

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna…

LÄS MER

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och…

LÄS MER

Recept till vitt vin!

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i…

LÄS MER

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om…

LÄS MER

Lasagne Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och béchamel.…

LÄS MER

Vi gillar: Italiensk Vermouth

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel Cinzano, Perlino och Martini. Själva grundidén till kommer...

LÄS MER

Låt dig inspireras!

negroni-sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända…

LÄS MER

tiramisú-al-limoncello

Tiramisú Al Limoncello

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända…

LÄS MER

Fragole-al-vino-bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en…

LÄS MER

citronsas

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

LÄS MER

Laga mat med vin!

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till önskad…

LÄS MER

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito. Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan.…

LÄS MER

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino. Låt…

LÄS MER

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt…

LÄS MER

spaghetti gricia

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade…

LÄS MER

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka…

LÄS MER