Italienska-viner-älskar-mat!

Italienska viner älskar mat!

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin. Det finns såklart några proffsiga ”grundregler” att förhålla sig till för de som vill ha en hjälp på...

Read More

Vin!

Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…

Läs mer

Rött vin

Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.

Nino Negri Valtellina Riserva 2016

Valtellina är en vacker alpdal i norra delen av Lombardiet,…

Teodosio Aglianico del Vulture

G.D. Vajra är familjeägt och drivs av Aldo och Milena…

La Corte del Pozzo

Bärig, ungdomlig smak med inslag av körsbär, jordgubbar,…

Rätter att avnjuta med vinet:

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin är en klassiker i Toscana. Ett härligt…

Read More

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.

Read More

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade…

Read More

Rätter att avnjuta med vinet:

Pasta med salsiccia och peperoncino
Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med…

Lasagne-alla-Bolognese
Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade…

Suppli alla romana
Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är…

Agnello Cacio e ova
Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt…

Vitt vin

Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…

La Bestia Toscana
Bianco

Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas…

Fontana Candida
Frascati

Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…

Recept till vitt vin!

Suppli alla romana

Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll…

Read More

Burrata-med-persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!

Read More

Spiedini-di-pollo-alla-Carbonara-alla-griglia

Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia

Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av Peter…

Read More

Recept till vitt vin!

Bruschetta
Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från…

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok…

Bruschetta con tapenade italiana

Ett utsökt pålägg med alla de bästa…

Stracciatella-alla-Romana
Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En…

Vi-gillar-Italiensk-Vermouth

Vi gillar: Italiensk Vermouth

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel Cinzano, Perlino och Martini. Själva grundidén till kommer...

Read More

Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…

Läs mer

Bubbel och Prosecco

Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…

Casalforte Prosecco

Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…

Ferrari

Ferrari Vin grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som…

Bolla Prosecco Superiore

Tonerna i denna eleganta prosecco går åt nektarin,…

Låt dig inspireras!

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en…

Read More

Tiramisú Al Limoncello

En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt,…

Read More

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända…

Read More

Låt dig inspireras!

Amaretto Sicily
Amaretto Sicily

En enkel sommardrink! Du behöver endast…

Tiramisú Al Limoncello

En spännande variant på den klassiska…

Negroni Sbagliato
Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en…

Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet,…

Aperitivo och Dessertvin

Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…

Perlino Bianco

I Italien serveras den gärna kyld, med is och en citronskiva som en…

Villa Cardea
Aperitivo

Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Read More

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…

Läs mer

Laga mat med vin!

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original…

Read More

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med tomat,…

Read More

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör…

Read More

Polpette al sugo

Polpette al sugo

De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och…

Read More

Spaghetti-allo-scoglio

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska…

Read More

Brasato al Barolo

Brasato al Barolo

Ett långkok på nötkött bräserat i rödvin som serveras med polenta och…

Read More