Italienska viner älskar mat!
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin. Det finns såklart några proffsiga ”grundregler” att förhålla sig till för de som vill ha en hjälp på...
Vin!
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en vetenskap, medan det för andra är ett rent nöje med ett stort utrymme för den egna fantasin…
Rött vin
Ett mustigt och kryddigt rött vin med solmogna mörka körsbär, choklad, kryddnejlika och russin. Smaken är koncentrerad och har en lång fruktsöt och balanserad avslutning.
Nino Negri Valtellina Riserva 2016
Valtellina är en vacker alpdal i norra delen av Lombardiet,…
Teodosio Aglianico del Vulture
G.D. Vajra är familjeägt och drivs av Aldo och Milena…
La Corte del Pozzo
Bärig, ungdomlig smak med inslag av körsbär, jordgubbar,…
Rätter att avnjuta med vinet:
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter innan du skall…
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.
Tagliata di Manzo
Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av italienska smaker!…
Rätter att avnjuta med vinet:
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta…
Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla gricia är en av de mest…
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med…
Penne alla Vodka
Penne alla Vodka. En snabblagad modern…
Vitt vin
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn…
La Bestia Toscana
Bianco
Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas…
Fontana Candida
Frascati
Romarnas ”vardagsvin” skulle vi kunna kalla det här friska…
Recept till vitt vin!
Insalata Siciliana di Arance
Fräsch sallad på apelsin, fänkål och oliver.
Pasta con la mollica
Pasta med ansjovis, brödsmulor, vitlök och persilja.
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det…
Recept till vitt vin!
Umbrisk kycklingleverpaté
Mat av alla slag har alltid varit en…
Insalata di tonno e carciofini
En god lite matigare sommarsallad med…
Burrata med citrus och fänkålssallad
En fräsch och enkel sallad som passar…
Stracciatella alla Romana
Buljongsoppa med ägg och parmesan. En…
Vi gillar: Italiensk Vermouth
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel Cinzano, Perlino och Martini. Själva grundidén till kommer...
Vermouth kommer från trakterna kring Torino i Piemonte i nordvästra Italien och är ett kryddat starkvin som uppfanns av Antonio Benedetto Carpano år 1786. En hel industri växte fram och Carpano fick kända efterföljare som till exempel…
Bubbel och Prosecco
Bolla grundades redan 1883, och är en av de mest kända producenterna i norditalienska Veneto. Ett av regionens mest uppskattade viner är det mousserande Prosecco som gör segertåg…
Casalforte Prosecco
Italienarna älskar sitt bubbel, och inte minst Prosecco som…
Ferrari
Ferrari Vin grundades 1902 av vinmakare Giulio Ferrari som…
Bolla Prosecco Superiore
Tonerna i denna eleganta prosecco går åt nektarin,…
Låt dig inspireras!
Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en…
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt,…
Låt dig inspireras!
Amaretto Sicily
En enkel sommardrink! Du behöver endast…
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska…
Negroni Sbagliato
En bubbligare och lättare variant på en…
Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco. Häll vinet,…
Aperitivo och Dessertvin
Italienare gillar att dröja vid bordet, både under och efter en måltid, och som avslutning är det vanligt att servera en digestivo. Den kan vara mer eller mindre alkoholstark…
Perlino Bianco
I Italien serveras den gärna kyld, med is och en citronskiva som en…
Villa Cardea
Aperitivo
Aperitivo kommer från det franska ordet aperitif som...
Citronsås med Limoncello
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog…
Laga mat med vin!
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original…
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med tomat,…
Pici Al Ragu Di Agnello
Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör…
Polpette al sugo
De här italienska köttbullarna med tomatsås är fantastiskt goda, och…
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska…
Brasato al Barolo
Ett långkok på nötkött bräserat i rödvin som serveras med polenta och…