Nothing found.
16 november, 2022
Italienska viner älskar mat!
Att välja vilket vin som passar till vilken mat beskrivs ibland som en…
14 oktober, 2022
En hälsning från olivlunden i Marche
Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar direkt från…
10 oktober, 2022
5 saker du måste veta om olivolja
Olivolja är en hörnsten i den italienska kokkonsten och förgyller de flesta…
25 september, 2022
Närhet är kärlek
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i…
Nothing found.
25 september, 2022
Närhet är kärlek
Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i…
19 september, 2022
Kallpressad olivolja – Una storia magica
Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i skrift,…
16 september, 2022
Apuliens gröna guld
Apulien producerar nästan hälften av landets olivolja. Oljan som är basen i den…
30 augusti, 2022
Kåseri: Harrys Bar och lantkyckling alla ’piccata’
Jag är på besök hos den mest klassiska restaurangen du kan tänka dig. Det är…
22 augusti, 2022
Limoncello – citroner och traditioner
Att italienare älskar upplevelser kring sin mat är väl känt, och de dröjer…
5 augusti, 2022
Gelato Caput Mundi – familjen tar Romersk gelato till Södermalm
I Axel Landquist Park på Södermalm i Stockholm står det en grön kiosk på 7,5…
30 juni, 2022
11 matnyttiga tips i Rom
Mat och dryck står alltid i centrum vid ett besök i Italien, så därför har vi…
30 juni, 2022
Bland pastellfärgade hus och dolda vikar
Slå dig ner på stranden medan solen tar sig upp över berget. Ät din medhavda…