Matlängtan

Text av: Peter Nordin

En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.

 

matlängtan-kokbok

 

Jag och Carina är romantiker. Vi älskar historier och vi älskar den enkla gastronomin. Vi försöker alltid finna det innersta väsen i enkla råvaror. Det innebär att en spaghetti, eller köttbullar, en soppa eller en chokladsås når en extra höjd och smak under våra recept. Här fick vi lusten att skriva en bok om längtan efter smaker och råvaror, som vi alltid återkommer till. Detta är en bok om längtan efter svunna råvaror och smaker.

 

Carina-och-Peter-Nordin

 

Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.

 

Matlängtan

 

Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin.

 

 

”Längtan efter god mat utan krusiduller fick oss att landa i den vackraste italienska myllan i Marche!”

 

På en egen kulle med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här fick vi inspiration till att göra en kokbok som handlar om just denna längtan. Vi är besjälade av vår region, från våra många gastronomiska resor, besök i olika restaurangkök världen över, inspiration från vårt väldiga gastronomiska bibliotek, alla år bakom spisar på egna restauranger och av vår nyfikenhet på den enkla gastronomin.

 

marche

 

Mitt under brinnande pandemi samlade vi vårt kokboksteam. Nikko Amandonico, Joachim Lundgren, jag Peter och Carina. Vacker natur, genuin lokal gastronomi, goda viner från vårt område, härlig dialog blev våra inspirationskällor medan vi lagade god mat och underbara desserter som sakta formades till recept och till en bok.

 

 

Vi är matlagare. Vi letar smaker, söker efter naturlighet och spanar efter nya strukturer i de vackraste av färger. Jag söker varje dag efter den godaste tomaten och efter den bästa olivoljan att doppa brödet i.

 

Visst kan det vara kul att i korta ögonblick känna sig som en ”kung” när man klarat av en dag i koncernens kolossala struktur. Men, att vara ”krogkung” är ju inget yrke. Med åren saknade vi råvarorna, dofterna och matlagningen. Nyfikenheten är min och Carinas stora drivkraft. Den har vi fortfarande kvar och den ledde oss till Italien.

 

Peter-som liten
Peter Nordin som liten

 

”a dream book – a magic book”
Maria Lottermoser / Books & More.

 

 

Nu efter fyra år, en tuff pandemi och mycket jobb är boken klar för tryckeriet. Nu kan du beställa vår romantiska underbara bok om 386 sidor recept och berättelser.

 

Förbeställ vår kokbok här!

 

Missa inte denna bok.

// Carina och Peter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Matlängtan

Text av: Peter Nordin

En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.

 

matlängtan-kokbok

 

Jag och Carina är romantiker. Vi älskar historier och vi älskar den enkla gastronomin. Vi försöker alltid finna det innersta väsen i enkla råvaror. Det innebär att en spaghetti, eller köttbullar, en soppa eller en chokladsås når en extra höjd och smak under våra recept. Här fick vi lusten att skriva en bok om längtan efter smaker och råvaror, som vi alltid återkommer till. Detta är en bok om längtan efter svunna råvaror och smaker.

 

Carina-och-Peter-Nordin

 

Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.

 

Matlängtan

 

Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin.

 

”Längtan efter god mat utan krusiduller fick oss att landa i den vackraste italienska myllan i Marche!”

 

På en egen kulle med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här fick vi inspiration till att göra en kokbok som handlar om just denna längtan. Vi är besjälade av vår region, från våra många gastronomiska resor, besök i olika restaurangkök världen över, inspiration från vårt väldiga gastronomiska bibliotek, alla år bakom spisar på egna restauranger och av vår nyfikenhet på den enkla gastronomin.

 

marche

 

Mitt under brinnande pandemi samlade vi vårt kokboksteam. Nikko Amandonico, Joachim Lundgren, jag Peter och Carina. Vacker natur, genuin lokal gastronomi, goda viner från vårt område, härlig dialog blev våra inspirationskällor medan vi lagade god mat och underbara desserter som sakta formades till recept och till en bok.

 

 

Vi är matlagare. Vi letar smaker, söker efter naturlighet och spanar efter nya strukturer i de vackraste av färger. Jag söker varje dag efter den godaste tomaten och efter den bästa olivoljan att doppa brödet i.

 

Visst kan det vara kul att i korta ögonblick känna sig som en ”kung” när man klarat av en dag i koncernens kolossala struktur. Men, att vara ”krogkung” är ju inget yrke. Med åren saknade vi råvarorna, dofterna och matlagningen. Nyfikenheten är min och Carinas stora drivkraft. Den har vi fortfarande kvar och den ledde oss till Italien.

 

Peter-som liten
Peter Nordin som liten

 

”a dream book – a magic book”
Maria Lottermoser / Books & More.

 

 

Nu efter fyra år, en tuff pandemi och mycket jobb är boken klar för tryckeriet. Nu kan du beställa vår romantiska underbara bok om 386 sidor recept och berättelser.

 

Förbeställ vår kokbok här!

 

Missa inte denna bok.

// Carina och Peter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

En-halsning-fran-olivlunden-i-Marche

En hälsning från olivlunden i Marche

Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar direkt från olivlunden! Årets olivolja beskrivs som ...

Read More

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Read More

Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...

Read More

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Read More

Mer av Peter Nordin !

Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter
Trädgårdsmästarens bönor med blandade örter

Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken ...

Read More

Torrone
Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Read More