Matlängtan

Text av: Peter Nordin

En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.

 

matlängtan-kokbok

 

Jag och Carina är romantiker. Vi älskar historier och vi älskar den enkla gastronomin. Vi försöker alltid finna det innersta väsen i enkla råvaror. Det innebär att en spaghetti, eller köttbullar, en soppa eller en chokladsås når en extra höjd och smak under våra recept. Här fick vi lusten att skriva en bok om längtan efter smaker och råvaror, som vi alltid återkommer till. Detta är en bok om längtan efter svunna råvaror och smaker.

 

Carina-och-Peter-Nordin

 

Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.

 

Matlängtan

 

Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin.

 

 

”Längtan efter god mat utan krusiduller fick oss att landa i den vackraste italienska myllan i Marche!”

 

På en egen kulle med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här fick vi inspiration till att göra en kokbok som handlar om just denna längtan. Vi är besjälade av vår region, från våra många gastronomiska resor, besök i olika restaurangkök världen över, inspiration från vårt väldiga gastronomiska bibliotek, alla år bakom spisar på egna restauranger och av vår nyfikenhet på den enkla gastronomin.

 

marche

 

Mitt under brinnande pandemi samlade vi vårt kokboksteam. Nikko Amandonico, Joachim Lundgren, jag Peter och Carina. Vacker natur, genuin lokal gastronomi, goda viner från vårt område, härlig dialog blev våra inspirationskällor medan vi lagade god mat och underbara desserter som sakta formades till recept och till en bok.

 

 

Vi är matlagare. Vi letar smaker, söker efter naturlighet och spanar efter nya strukturer i de vackraste av färger. Jag söker varje dag efter den godaste tomaten och efter den bästa olivoljan att doppa brödet i.

 

Visst kan det vara kul att i korta ögonblick känna sig som en ”kung” när man klarat av en dag i koncernens kolossala struktur. Men, att vara ”krogkung” är ju inget yrke. Med åren saknade vi råvarorna, dofterna och matlagningen. Nyfikenheten är min och Carinas stora drivkraft. Den har vi fortfarande kvar och den ledde oss till Italien.

 

Peter-som liten
Peter Nordin som liten

 

”a dream book – a magic book”
Maria Lottermoser / Books & More.

 

 

Nu efter fyra år, en tuff pandemi och mycket jobb är boken klar för tryckeriet. Nu kan du beställa vår romantiska underbara bok om 386 sidor recept och berättelser.

 

Förbeställ vår kokbok här!

 

Missa inte denna bok.

// Carina och Peter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Matlängtan

Text av: Peter Nordin

En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.

 

matlängtan-kokbok

 

Jag och Carina är romantiker. Vi älskar historier och vi älskar den enkla gastronomin. Vi försöker alltid finna det innersta väsen i enkla råvaror. Det innebär att en spaghetti, eller köttbullar, en soppa eller en chokladsås når en extra höjd och smak under våra recept. Här fick vi lusten att skriva en bok om längtan efter smaker och råvaror, som vi alltid återkommer till. Detta är en bok om längtan efter svunna råvaror och smaker.

 

Carina-och-Peter-Nordin

 

Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.

 

Matlängtan

 

Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin.

 

”Längtan efter god mat utan krusiduller fick oss att landa i den vackraste italienska myllan i Marche!”

 

På en egen kulle med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här fick vi inspiration till att göra en kokbok som handlar om just denna längtan. Vi är besjälade av vår region, från våra många gastronomiska resor, besök i olika restaurangkök världen över, inspiration från vårt väldiga gastronomiska bibliotek, alla år bakom spisar på egna restauranger och av vår nyfikenhet på den enkla gastronomin.

 

marche

 

Mitt under brinnande pandemi samlade vi vårt kokboksteam. Nikko Amandonico, Joachim Lundgren, jag Peter och Carina. Vacker natur, genuin lokal gastronomi, goda viner från vårt område, härlig dialog blev våra inspirationskällor medan vi lagade god mat och underbara desserter som sakta formades till recept och till en bok.

 

 

Vi är matlagare. Vi letar smaker, söker efter naturlighet och spanar efter nya strukturer i de vackraste av färger. Jag söker varje dag efter den godaste tomaten och efter den bästa olivoljan att doppa brödet i.

 

Visst kan det vara kul att i korta ögonblick känna sig som en ”kung” när man klarat av en dag i koncernens kolossala struktur. Men, att vara ”krogkung” är ju inget yrke. Med åren saknade vi råvarorna, dofterna och matlagningen. Nyfikenheten är min och Carinas stora drivkraft. Den har vi fortfarande kvar och den ledde oss till Italien.

 

Peter-som liten
Peter Nordin som liten

 

”a dream book – a magic book”
Maria Lottermoser / Books & More.

 

 

Nu efter fyra år, en tuff pandemi och mycket jobb är boken klar för tryckeriet. Nu kan du beställa vår romantiska underbara bok om 386 sidor recept och berättelser.

 

Förbeställ vår kokbok här!

 

Missa inte denna bok.

// Carina och Peter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Havsabborre crudo med persika och myntaolja

Tunt skurna skivor av havsaborre med en kräm gjord på rostade persikor, vitlök, chili och lime.

Read More

Ravioli med ricotta lök och salvia

Ravioli med ricotta lök och salvia

Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...

Read More

Soppa på oliver

Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Read More

Piccata Nordini

Piccata Nordini

Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...

Read More

Mer av Peter Nordin !

resa fantasin
En resa i fantasin

I väntan på det ”goda Italien” är som i väntan på Godot av Samuel Beckett. Cooking with Stanley Tucci in searching for Italy - blir vårt substitut till att kunna resa i Italiens underbara landskap.

Read More

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.

Read More