Matlängtan

Text av: Peter Nordin

En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.

 

matlängtan-kokbok

 

Jag och Carina är romantiker. Vi älskar historier och vi älskar den enkla gastronomin. Vi försöker alltid finna det innersta väsen i enkla råvaror. Det innebär att en spaghetti, eller köttbullar, en soppa eller en chokladsås når en extra höjd och smak under våra recept. Här fick vi lusten att skriva en bok om längtan efter smaker och råvaror, som vi alltid återkommer till. Detta är en bok om längtan efter svunna råvaror och smaker.

 

Carina-och-Peter-Nordin

 

Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.

 

Matlängtan

 

Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin.

 

 

”Längtan efter god mat utan krusiduller fick oss att landa i den vackraste italienska myllan i Marche!”

 

På en egen kulle med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här fick vi inspiration till att göra en kokbok som handlar om just denna längtan. Vi är besjälade av vår region, från våra många gastronomiska resor, besök i olika restaurangkök världen över, inspiration från vårt väldiga gastronomiska bibliotek, alla år bakom spisar på egna restauranger och av vår nyfikenhet på den enkla gastronomin.

 

marche

 

Mitt under brinnande pandemi samlade vi vårt kokboksteam. Nikko Amandonico, Joachim Lundgren, jag Peter och Carina. Vacker natur, genuin lokal gastronomi, goda viner från vårt område, härlig dialog blev våra inspirationskällor medan vi lagade god mat och underbara desserter som sakta formades till recept och till en bok.

 

 

Vi är matlagare. Vi letar smaker, söker efter naturlighet och spanar efter nya strukturer i de vackraste av färger. Jag söker varje dag efter den godaste tomaten och efter den bästa olivoljan att doppa brödet i.

 

Visst kan det vara kul att i korta ögonblick känna sig som en ”kung” när man klarat av en dag i koncernens kolossala struktur. Men, att vara ”krogkung” är ju inget yrke. Med åren saknade vi råvarorna, dofterna och matlagningen. Nyfikenheten är min och Carinas stora drivkraft. Den har vi fortfarande kvar och den ledde oss till Italien.

 

Peter-som liten
Peter Nordin som liten

 

”a dream book – a magic book”
Maria Lottermoser / Books & More.

 

 

Nu efter fyra år, en tuff pandemi och mycket jobb är boken klar för tryckeriet. Nu kan du beställa vår romantiska underbara bok om 386 sidor recept och berättelser.

 

Förbeställ vår kokbok här!

 

Missa inte denna bok.

// Carina och Peter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Matlängtan

Text av: Peter Nordin

En kokbok utöver det vanliga av Peter och Carina Nordin

Vi lagar de enklaste rätterna, för att fokusera på smaken. Vi håller fast vid denna princip under hela matlagningen och skapandeprocessen. Vi har under 35 år rest, studerat och förkovrat oss för att utveckla våra tekniker och lära oss hur man pressar ut så mycket smak som möjligt ur en råvara.

 

matlängtan-kokbok

 

Jag och Carina är romantiker. Vi älskar historier och vi älskar den enkla gastronomin. Vi försöker alltid finna det innersta väsen i enkla råvaror. Det innebär att en spaghetti, eller köttbullar, en soppa eller en chokladsås når en extra höjd och smak under våra recept. Här fick vi lusten att skriva en bok om längtan efter smaker och råvaror, som vi alltid återkommer till. Detta är en bok om längtan efter svunna råvaror och smaker.

 

Carina-och-Peter-Nordin

 

Vi är välkända restauratörer, kockar, vinmakare och konditorer från Stockholm som nu bor och verkar i Italien. Vi har ödmjukt mottagit flera priser – så som årets restaurang vid tre tillfällen. 2006, ”Bengt Wedholms Gastronomiska pris” och 2007 belönades vi med en Bib Gourmand (under vår regi), för Restaurang Prinsen i Guide Michelin. 2007 blev jag invald i den mest prestigefulla gastronomiska organisationen i Sverige; Sandahl Foundation.

 

Matlängtan

 

Vi har gett ut kokböcker och lagat mat på TV och vi har många års erfarenhet av den italienska landsbygden. Vi har producerat både olivolja och vin i Toscana. Vi har dessutom spenderat 35 år på världens främsta restauranger, i deras kök för att lära oss hemligheterna bakom den bästa pastan, risotton och den äkta italienska gastronomin.

 

”Längtan efter god mat utan krusiduller fick oss att landa i den vackraste italienska myllan i Marche!”

 

På en egen kulle med fantastisk utsikt över ett böljande landskap. Här fick vi inspiration till att göra en kokbok som handlar om just denna längtan. Vi är besjälade av vår region, från våra många gastronomiska resor, besök i olika restaurangkök världen över, inspiration från vårt väldiga gastronomiska bibliotek, alla år bakom spisar på egna restauranger och av vår nyfikenhet på den enkla gastronomin.

 

marche

 

Mitt under brinnande pandemi samlade vi vårt kokboksteam. Nikko Amandonico, Joachim Lundgren, jag Peter och Carina. Vacker natur, genuin lokal gastronomi, goda viner från vårt område, härlig dialog blev våra inspirationskällor medan vi lagade god mat och underbara desserter som sakta formades till recept och till en bok.

 

 

Vi är matlagare. Vi letar smaker, söker efter naturlighet och spanar efter nya strukturer i de vackraste av färger. Jag söker varje dag efter den godaste tomaten och efter den bästa olivoljan att doppa brödet i.

 

Visst kan det vara kul att i korta ögonblick känna sig som en ”kung” när man klarat av en dag i koncernens kolossala struktur. Men, att vara ”krogkung” är ju inget yrke. Med åren saknade vi råvarorna, dofterna och matlagningen. Nyfikenheten är min och Carinas stora drivkraft. Den har vi fortfarande kvar och den ledde oss till Italien.

 

Peter-som liten
Peter Nordin som liten

 

”a dream book – a magic book”
Maria Lottermoser / Books & More.

 

 

Nu efter fyra år, en tuff pandemi och mycket jobb är boken klar för tryckeriet. Nu kan du beställa vår romantiska underbara bok om 386 sidor recept och berättelser.

 

Förbeställ vår kokbok här!

 

Missa inte denna bok.

// Carina och Peter

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Read More

Jakten på en svunnen tid. Gröna kullar

Jakten på en svunnen tid

Från början skulle detta vara ett kort reportage om en liten producent av korvar och skinkor i Marche! Men i stället fick jag ge mig ut på en resa genom historien i Keltisk mystik, lära mig om vildmarkerna i Abruzzerna, träffa en familj med passion och möta Marches drottning av Porchetta.

Read More

Soppa på linser från Castelluccio

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.

Read More

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Peter-Nordin-blåmusslor
Ett bra sjapp

Nu stod jag innanför dörren på ett lokus i grannbyn på landsbygden i Italien – mitt emellan hav och berg. Året var 2016. Vi var här för att...

Read More

Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...

Read More