Grattis Italien!

Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet av kungadömet Italien.

Just idag firar vi alltså det Italiens 160-årsdag! Kampen för att ena landet, Il Risorgimento, ledde fram till att många småstater nu stod under en och samma kung, Vittorio Emanuele II. Venedig och Rom kom att införlivas några år senare.

Efter ett turbulent sekel då de mindre kunga- och furstehusen på den Apenninska halvön blev brickor i stormaktspelet mellan Frankrike och Österrike, och där även Kyrkostaten under påven var en stark makt, föddes idén om ett enat Italien, dvs det land vi känner idag.

 

AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Grattis Italien!

Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet av kungadömet Italien.

Just idag firar vi alltså det Italiens 160-årsdag! Kampen för att ena landet, Il Risorgimento, ledde fram till att många småstater nu stod under en och samma kung, Vittorio Emanuele II. Venedig och Rom kom att införlivas några år senare.

Efter ett turbulent sekel då de mindre kunga- och furstehusen på den Apenninska halvön blev brickor i stormaktspelet mellan Frankrike och Österrike, och där även Kyrkostaten under påven var en stark makt, föddes idén om ett enat Italien, dvs det land vi känner idag.

 

AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

Stufato di cervo

Stufato di cervo

Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.

Läs mer

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp vattnet i en stor kastrull. Häll försiktigt ner polentamjölet och vispa hela tiden så att det inte bildas klumpar. Tillsätt saltet. Minska till svag värme och låt koka i 30 – 40 minuter.

Läs mer

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..

Läs mer