Grattis Italien!

Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet av kungadömet Italien.

Just idag firar vi alltså det Italiens 160-årsdag! Kampen för att ena landet, Il Risorgimento, ledde fram till att många småstater nu stod under en och samma kung, Vittorio Emanuele II. Venedig och Rom kom att införlivas några år senare.

Efter ett turbulent sekel då de mindre kunga- och furstehusen på den Apenninska halvön blev brickor i stormaktspelet mellan Frankrike och Österrike, och där även Kyrkostaten under påven var en stark makt, föddes idén om ett enat Italien, dvs det land vi känner idag.

 

AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Grattis Italien!

Den 17 mars 1861 proklamerade parlamentet i Turin bildandet av kungadömet Italien.

Just idag firar vi alltså det Italiens 160-årsdag! Kampen för att ena landet, Il Risorgimento, ledde fram till att många småstater nu stod under en och samma kung, Vittorio Emanuele II. Venedig och Rom kom att införlivas några år senare.

Efter ett turbulent sekel då de mindre kunga- och furstehusen på den Apenninska halvön blev brickor i stormaktspelet mellan Frankrike och Österrike, och där även Kyrkostaten under påven var en stark makt, föddes idén om ett enat Italien, dvs det land vi känner idag.

 

AUGURI ITALIA!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Cannoli-al-limoncello

Cannoli al limoncello

Detta är klassiska sicilianska bakverk med smak av syrlig citron och limoncello. Underbara delikatesser som uppskattas av alla åldrar...

Läs mer

Crostini ricotta fichi

Crostini con ricotta e fichi

Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.

Läs mer

Citronsås

Citronsås med Limoncello

Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag och Carina startade Zink Grill 2008. Vi serverade såsen med schnitzlar av kalvfilé, salvia och smör. Vi blev belönade som årets krog 2009. Kanske citronsåsen bidrog...

Läs mer

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.

Läs mer