Tanti auguri Roma!

Idag gratulerar vi den eviga staden Rom som fyller hela 2774 år. Enligt legenden grundades staden den 21 april 753 f.Kr. av Romulus, den ene av de två bröderna Romulus och Remus, som blev uppfödda av en varghona och har blivit en symbol för staden. Tanti auguri Roma!

 

Vi kommer ner och firar så fort det blir möjligt, men idag får vi nöja oss med att höja ett glas Frascati och säga ”Tanti auguri di buon compleanno”!

 

Läs också:
Turin – värt ett besök!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tanti auguri Roma!

Idag gratulerar vi den eviga staden Rom som fyller hela 2774 år. Enligt legenden grundades staden den 21 april 753 f.Kr. av Romulus, den ene av de två bröderna Romulus och Remus, som blev uppfödda av en varghona och har blivit en symbol för staden. Tanti auguri Roma!

Vi kommer ner och firar så fort det blir möjligt, men idag får vi nöja oss med att höja ett glas Frascati och säga ”Tanti auguri di buon compleanno”!

 

Läs också:
Turin – värt ett besök!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

Läs mer

Peter Nordins Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.

Läs mer

Limoncello Sour

Limoncello Sour

Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som svalkar under varma och soliga dagar. En riktig smaksensation!

Läs mer

Porchetta al forno

Porchetta al forno

Krispig på utsidan och saftig på insidan med en ljuvlig arom av härliga örtkryddor.

Läs mer