Tanti auguri Roma!
Idag gratulerar vi den eviga staden Rom som fyller hela 2774 år. Enligt legenden grundades staden den 21 april 753 f.Kr. av Romulus, den ene av de två bröderna Romulus och Remus, som blev uppfödda av en varghona och har blivit en symbol för staden. Tanti auguri Roma!
Vi kommer ner och firar så fort det blir möjligt, men idag får vi nöja oss med att höja ett glas Frascati och säga ”Tanti auguri di buon compleanno”!
Läs också:
Turin – värt ett besök!
Tanti auguri Roma!
Idag gratulerar vi den eviga staden Rom som fyller hela 2774 år. Enligt legenden grundades staden den 21 april 753 f.Kr. av Romulus, den ene av de två bröderna Romulus och Remus, som blev uppfödda av en varghona och har blivit en symbol för staden. Tanti auguri Roma!
Vi kommer ner och firar så fort det blir möjligt, men idag får vi nöja oss med att höja ett glas Frascati och säga ”Tanti auguri di buon compleanno”!
Läs också:
Turin – värt ett besök!
Fyra fantastiska recept !
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Gelato allo zafferano
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Reportage,Louise Laurenius,Pizza,Tips
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...
Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.