Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna,…
Lyxig kladdkaka på italienska
Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull…
Tiramisú med pepparkakor och rom
Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med…
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på…
Ossobuco alla Milanese
Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars…
Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du…
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…
Umbricelli med Bianchetto
Reportage,Pasta,Vi Gillar,Tomas Bacoccoli
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt…
Pannacotta al caramello
En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna…
Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck
Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser…
Aperitivo – ett kulturellt fenomen
Reportage,Drinkar,Vi Gillar,Louise Laurenius
Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att…
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino.…
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…
Insalata Siciliana di Arance
Insalata Siciliana di Arance. En mycket traditionell rätt…
Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål
En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål,…
Villa Cardea Drink med kanel
Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…
Panforte – italiensk nougatkaka
Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som…
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en…
Villa Cardea Coffee Drink
Drinkar,Vi Gillar,Louise Laurenius
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har…
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter.…
Tomatsås – Marinara
Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino…
Risotto Milanese
Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…
Lasagne con burrata e asparagi
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Förrätter / Antipasti,Tillbehör
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med…
Karamelliserad lök
Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet…
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade…
Salsa tonnato
Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är…
Ribollita – bönsoppa från Toscana
Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1…
Soppa på oliver
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren…
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med…
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Reportage,Louise Laurenius,Pizza
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza?…
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är…
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…
Crema di mascarpone e limone
Enkel och smarrig italiensk efterrätt. Perfekt recept att…
Spaghetti Al Acciughe
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de…
Lasagne alla Bolognese
Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…
Ravioli med ricotta lök och salvia
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i…
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här…
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna.…
Potatissallad på italienskt vis
Peter Nordin,Tillbehör,Vegetariskt
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan…
Costoletta Milanese
Costoletta Milanese. När du är hos din kötthandlare, se…
Burrata med citrus och fänkålssallad
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Sallader
En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm…
Rostade tomater på Ruffinovis
Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på…
Insalata golosa con noci e mele
Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en…
Crema di mascarpone con fragole
Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens…
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…
Affogato – dränkt gelato
Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter;…
Bucatini alle olive verdi
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt…
En glädjefylld tradition
Vi Gillar,Peter Nordin,Drinkar
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande…
Tajarin al tartufo
Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten…
Peter Nordins Tiramisù
Desserter,Vi Gillar,Peter Nordin
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…
Olivsnacks med parmesan
Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och…
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…
Fläskkotletter med apelsin och marsala
Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna…
Focaccia Col Formaggio Al Pesto
Foccacia Col Formaggio al Pesto. En focaccia är ett härligt…
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå…
Pappardelle con Porcini
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…
Crostini di polenta con funghi
Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till…
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer…
Umbrisk kycklingleverpaté
Förrätter / Antipasti,Tomas Bacoccoli
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt…
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra…
Polenta e Gorgonzola
Polenta betyder majs på italienska och är ett majsgryn som…
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan…
Citronsås med Limoncello
Vegetariskt,Såser,Peter Nordin
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag…
Smörstekt Gnocchi med parmesan
En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En…
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga…
Pappardelle e fegatini
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de…
Saltimbocca alla romana
Kalv på romerskt vis. Värm oljan i en rymlig stekpanna och…
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där…
Torta Alle Fragole Di Nonna
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…
Peter Nordins Ragú
Pasta,Peter Nordin,Reportage,Nötkött
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…
Pasta alla Norma
Pasta,Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en…
Burrata med grillad persika
Förrätter / Antipasti,Grill,Vegetariskt
Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…
Torta Caprese
Just nu,Peter Nordin,Reportage,Desserter
Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under…
Spaghetti alla Carbonara
Vi Gillar,Fläsk,Pasta,Louise Laurenius
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla…
Milano – Torino
En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan…
Glassfylld panettone
Desserter,Lena Martoglio Bomler
Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du…
Italienskt kryddsmör
Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills…
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan…
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en…
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…
Involtini Nordini – di vitello
Reportage,Peter Nordin,Kalvkött
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…
Medaglioni di vitello alla Pizzaiola
Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i…
Coppa di mascarpone alle Pesche
Coppa di mascarpone. Använd en hålslev och sänk ner en…
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i…
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i…
Trädgårdsmästarens bönor med blandade örter
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall…
Galen i gnocchi
Vegetariskt,Gnocchi,Reportage,Jonas Henningsson
I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett…
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska…
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min…
Insalata di ceci estive
Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som…
Italiensk tomatvinägrett
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt…
Tortellini al brodo
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt…
Pasta al pesto, patate e fagiolini
En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både…
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den…
Längtan efter Italien
Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…
Hasselbackspotatis på italienska
Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter.…
Bjud in till aperitivo hemma
Louise Laurenius,Reportage,Förrätter / Antipasti,Just nu
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…
Linguini Alle Zucchine
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med…
Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Tortellini con panna prosciutto e peselli - bryn löken i…
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor…
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…
Soppa på linser från Castelluccio
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino,…
Spaghetti alle vongole
Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med…
Crostini med Taleggio och päron
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo!…
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…
Cannoli med apelsin och pistage
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…
Gnocchi burro e salvia
Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska…
Insalata caprese
Förrätter / Antipasti,Sallader,Vegetariskt
Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang…
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…
Crostata con ricotta e limoncello
En mycket god paj eller tårta med en frisk fyllning av den…
Insalata di tonno e carciofini
En god lite matigare sommarsallad med italienska smaker. Om…
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är…
Violettas Panzanella
Vegetariskt,Tomas Bacoccoli,Sallader
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med…
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese…
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter…
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…
Ossobuco di Pollo
Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda…
Tiramisù – klassisk italiensk
Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten,…
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla…
Spaghetti pomodori e mandorle
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en…
Bruschetta
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten…
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin,…
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det…
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Fisk/skaldjur,Pasta,Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den…
Crostini med Taleggio och päron
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo!…
Burrata med citrus och fänkålssallad
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Sallader
En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm…
Umbrisk kycklingleverpaté
Förrätter / Antipasti,Tomas Bacoccoli
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt…
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt…
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…
Burrata med grillad persika
Förrätter / Antipasti,Grill,Vegetariskt
Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…
Bjud in till aperitivo hemma
Louise Laurenius,Reportage,Förrätter / Antipasti,Just nu
Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…
Mozzarella med fikon och prosciutto
Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna.…
Insalata caprese
Förrätter / Antipasti,Sallader,Vegetariskt
Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang…
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…
Bruschetta
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Förrätter / Antipasti,Tillbehör
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som…
Pasta al pesto, patate e fagiolini
En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både…
Ravioli med ricotta lök och salvia
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i…
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå…
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här…
Bucatini alle olive verdi
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt…
Spaghetti pomodori e mandorle
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en…
Spaghetti Al Acciughe
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de…
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på…
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…
Linguini Alle Zucchine
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med…
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Fisk/skaldjur,Pasta,Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den…
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till…
Fusilli med broccoli och salsiccia
En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i…
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det…
Pappardelle al ragú con cinghiale
En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en…
Tajarin al tartufo
Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under…
Lasagne con burrata e asparagi
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska…
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…
Pasta med salsiccia och peperoncino
En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino.…
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna,…
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en…
Umbricelli med Bianchetto
Reportage,Pasta,Vi Gillar,Tomas Bacoccoli
Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…
Pappardelle con Porcini
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…
Vincisgrassi alla Nordin
Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten…
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den…
Spaghetti alle vongole
Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med…
Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Tortellini con panna prosciutto e peselli - bryn löken i…
Tortellini al brodo
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt…
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten…
Lasagne alla Bolognese
Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…
Pasta alla Norma
Pasta,Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…
Peter Nordins Ragú
Pasta,Peter Nordin,Reportage,Nötkött
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…
Spaghetti alla Carbonara
Vi Gillar,Fläsk,Pasta,Louise Laurenius
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla…
Längtan efter Italien
Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra…
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…
Pappardelle e fegatini
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de…
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Reportage,Louise Laurenius,Pizza
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza?…
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer…
Risotto con arragosta e zafferano
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…
Risotto Milanese
Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5…
Crostini med Taleggio och päron
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Peter Nordin
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo!…
Gnocchi filanti alla sorrentina
En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är…
Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne
En något lättare variant av den klassiska lasagnen som…
Gnocchi burro e salvia
Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska…
Pasta al pesto, patate e fagiolini
En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både…
Ravioli med ricotta lök och salvia
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i…
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här…
Bucatini alle olive verdi
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt…
Olivsnacks med parmesan
Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och…
Soppa på oliver
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren…
Citronsås med Limoncello
Vegetariskt,Såser,Peter Nordin
Denna citronsås fick många fina omnämnanden i media när jag…
Spaghetti pomodori e mandorle
En enkel tallrik med rykande spaghetti med tomatsås är en…
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga…
Burrata med citrus och fänkålssallad
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Sallader
En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm…
Violettas Panzanella
Vegetariskt,Tomas Bacoccoli,Sallader
Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med…
Linguini Alle Zucchine
En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med…
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…
Potatissallad på italienskt vis
Peter Nordin,Tillbehör,Vegetariskt
En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan…
Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till…
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…
Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål
En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål,…
Smörstekt Gnocchi med parmesan
En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan. En…
Melanzane alla parmigiana
Melanzane alla parmigiana - Denna auberginegratäng med…
Tajarin al tartufo
Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under…
Burrata med grillad persika
Förrätter / Antipasti,Grill,Vegetariskt
Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…
Lasagne con burrata e asparagi
Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…
Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska…
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…
Insalata golosa con noci e mele
Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en…
Insalata di ceci estive
Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som…
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna,…
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…
Insalata caprese
Förrätter / Antipasti,Sallader,Vegetariskt
Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang…
Pasta al limone
Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en…
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade…
Soppa på linser från Castelluccio
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino,…
Insalata Siciliana di Arance
Insalata Siciliana di Arance. En mycket traditionell rätt…
Pappardelle con Porcini
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…
Tortellini al brodo
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt…
Bruschetta
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…
Pasta alla Norma
Pasta,Louise Laurenius,Reportage,Vegetariskt
Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…
Galen i gnocchi
Vegetariskt,Gnocchi,Reportage,Jonas Henningsson
I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett…
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…
Polenta e Gorgonzola
Polenta betyder majs på italienska och är ett majsgryn som…
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är…
Crostini di polenta con funghi
Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan…
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med…
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå…
Spaghetti Al Acciughe
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de…
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på…
Ossobuco di Pollo
Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda…
Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer…
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan…
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter…
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin,…
Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin
Fisk/skaldjur,Pasta,Peter Nordin
Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den…
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där…
Salsiccia i ugn
Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i…
Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck
Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser…
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…
Cotoletta di pollo alla Milanese
Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese…