Osso-Buco-di-Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda…

Läs mer

Torta-Alle-Fragole-Di-Nonna

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Läs mer

Gelato-Con-Limoncello-e-Menta

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk…

Läs mer

Torta-Di-Mele-Al-Gelato

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Läs mer

bruttiboni

Bruttiboni

Brutti ma Buoni - “fula men goda” – ja, de heter faktiskt…

Läs mer

Risotto-con-zucchine-pancetta-e-taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer…

Läs mer

Amalfi-martini

Amalfi Martini

En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där…

Läs mer

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en…

Läs mer

Italiensk-tomatvinägrett

Italiensk tomatvinägrett

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt…

Läs mer

Rostade-tomater

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på…

Läs mer

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan…

Läs mer

Italienskt-kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills…

Läs mer

Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet…

Läs mer

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter.…

Läs mer

Bistecca-alla-Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter…

Läs mer

Pangratatto

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…

Läs mer

Peposo-Dell'Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det…

Läs mer

Pici-Al-Ragu-Di-Agnello

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig…

Läs mer

frozen-negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära…

Läs mer

Panzanella

Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med…

Läs mer

limoncello-tonic

Limoncello Tonic

Limoncello Tonic. En frisk variant på G & T som blir…

Läs mer

Mezze-Penne-Alle-Zucchine

Linguini Alle Zucchine

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med…

Läs mer

tiramisú-al-limoncello

Tiramisú Al Limoncello

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Läs mer

negroni-sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Läs mer

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin,…

Läs mer

Pasta con funghi al profumo Di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…

Läs mer

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för…

Läs mer

Affogato-dränkt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter;…

Läs mer

limoncello-sour

Limoncello Sour

Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som…

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den…

Läs mer

la-colomba-pasquale

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på…

Läs mer

Limoncello-sås-till-färska-bär

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med…

Läs mer

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis…

Läs mer

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och…

Läs mer

Ricciarelli

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal…

Läs mer

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på…

Läs mer

Pasta-con-ragú-di-pollo

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…

Läs mer

Agnello cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där…

Läs mer

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i…

Läs mer

Potatissallad - Peter Nordin

Potatissallad på italienskt vis

En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan…

Läs mer

Bombardino

Bombardino

Bombardino, som kan ses som ett italienskt alternativ till…

Läs mer

Parampampoli

Parampampoli

Kaffedrink från Dolomiterna - Blanda ingredienserna i en…

Läs mer

Insalata-di-Cavolo-Cappuccio

Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck

Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser…

Läs mer

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…

Läs mer

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till…

Läs mer

Cotoletta-di-pollo-alla-Milanese

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano - En Cotoletta alla Milanese…

Läs mer

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna…

Läs mer

ciabatta-med-surdeg

Ciabatta med surdeg

Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den…

Läs mer

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Laurenius: Låt oss titta närmare på de tre mest essentiella…

Läs mer

Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt…

Läs mer

crostini

Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt…

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i…

Läs mer

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås…

Läs mer

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till…

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv…

Läs mer

panettone med apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Läs mer

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs mer

Varm Bruschetta med burrata

Varm bruschetta med burrata

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…

Läs mer

Cannoli från Sicilien

Cannoli från Sicilien

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs mer

Spaghetti al Pomodoro

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål,…

Läs mer

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…

Läs mer

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår…

Läs mer

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…

Läs mer

Spaghetti al Pomodoro

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Läs mer

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…

Läs mer

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det…

Läs mer

Pizza bianco med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett…

Läs mer

Pizzadeg

Pizzadeg

Gör din egen pizzadeg. Lös upp jästen genom att röra om den…

Läs mer

Polpette al sugo, italienska köttbullar

Polpette al sugo

Köttbullar känns kanske väldigt svenskt, inte minst i…

Läs mer

Smörstekt Gnocchi med parmesan

Smörstekt Gnocchi med parmesan

En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan.…

Läs mer

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Läs mer

melanzane

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana. En traditionell rätt från…

Läs mer

Vin Brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…

Läs mer

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag…

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både…

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en…

Läs mer

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…

Läs mer

Pan dei morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har…

Läs mer

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Läs mer

FOCACCIA COL FORMAGGIO AL PESTO

Focaccia Col Formaggio Al Pesto

Foccacia Col Formaggio al Pesto. En focaccia är ett härligt…

Läs mer

DANUBIO NAPOLETANO

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den…

Läs mer

Torta Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Läs mer

Burrata med persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…

Läs mer

cacio e pepe

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…

Läs mer

Spaghetti al Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro - Pasta med vitlök och…

Läs mer

cacio e pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…

Läs mer

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino.…

Läs mer

Bistecca alla fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du…

Läs mer

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito. Smörj lammkotletterna på båda sidor…

Läs mer

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter.…

Läs mer

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en…

Läs mer

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto

Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med…

Läs mer

Insalata di tonno e carciofini

Insalata di tonno e carciofini

Insalata di tonno e carciofini. En god lite matigare…

Läs mer

INSALATA DI CECI ESTIVE

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som…

Läs mer

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna,…

Läs mer

Coppa di mascarpone alle Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Coppa di mascarpone. Använd en hålslev och sänk ner en…

Läs mer

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och…

Läs mer

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…

Läs mer

Mozzarella med fikon och prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto. Rosta pinjenötterna i…

Läs mer

Insalata caprese

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla…

Läs mer

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en…

Läs mer

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor…

Läs mer

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…

Läs mer

Insalata di fave

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade…

Läs mer

costeletta milanese

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese. När du är hos din kötthandlare, se…

Läs mer

Tomatsås – Marinara

Tomatsås – Marinara

Tomatsås . På Ruffino har vi avsatt en stor del av vår…

Läs mer

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna…

Läs mer

Soppa på linser

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino,…

Läs mer

umbricelli

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…

Läs mer

spaghetti gricia

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade…

Läs mer

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance. En mycket traditionell rätt…

Läs mer

smorn

Šmòrn

Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt rom och…

Läs mer

Pappardelle con Porcini.

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…

Läs mer

Involtini nordini

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…

Läs mer

vincisgrassi

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten…

Läs mer

råbiff från piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…

Läs mer

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs mer

Peter Nordins Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…

Läs mer

spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den…

Läs mer

Spaghetti alla Vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med…

Läs mer

Tortellini con panna, prosciutto e peselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna prosciutto e peselli - bryn löken i…

Läs mer

Tortellini al brodo

Tortellini al brodo

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt…

Läs mer

bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien  som…

Läs mer

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten…

Läs mer

glassfylld panettone

Glassfylld panettone

Glassfylld panettone: Ta lite av inneållet, platta ut och…

Läs mer

Lasagne Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…

Läs mer

pasta alla norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…

Läs mer

ragú alla bolognesa

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…

Läs mer

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina…

Läs mer

galen gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett…

Läs mer

Spaghetti alla Carbonara

Vill du göra en autentisk Spaghetti alla Carbonara, då är…

Läs mer

Risotto Milanese

Risotto Milanese

Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…

Läs mer

din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket…

Läs mer

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som…

Läs mer

Längtan efter italien

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…

Läs mer

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med…

Läs mer

Ragú alla Bolognese – Köttfärssås

Skala och finhacka lök, selleri och morot. Häll olja i en…

Läs mer

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese är det italienska samlingsnamnet för…

Läs mer

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra…

Läs mer

Pesto-alla-genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…

Läs mer

Trote affogate

Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och…

Läs mer

Stufato di cervo

Stufato di cervo

Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett…

Läs mer

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…

Läs mer

Polenta e gorgonzola

Polenta e Gorgonzola

Polenta e Gorgonzola. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda…

Läs mer

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de…

Läs mer

Pappardelle e Fegatini

Pappardelle e fegatini

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de…

Läs mer

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla milanese. Vänd köttskivorna i mjöl och bryn…

Läs mer

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till…

Läs mer

Coda Alla Vaccinara

Coda alla vaccinara

Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…

Läs mer

Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…

Läs mer

Agnello Arrosto

Agnello arrosto

Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket…

Läs mer

brasato al barolo - Nötkött bräserat i rödvin.

Brasato al Barolo

Nötkött bräserat i rödvin (8 portioner) En kaka som görs på…

Läs mer

Antico risotto sabauda recept

Antico Risotto Sabaudo

Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5…

Läs mer

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i…

Läs mer

Costolette di Maiale all’arancia

Costolette di Maiale all’arancia

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna…

Läs mer

Torta di nocciola

Torta di nocciola

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en…

Läs mer

Pasta con tonno e briciole

Pasta con tonno e briciole

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…

Läs mer

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema: ett lyxigt tillbehör till en…

Läs mer

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…

Läs mer

medaglioni di vitello alla pizzaiola

Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Kalvmedaljonger med oliver och tomat. Hetta upp olivoljan i…

Läs mer

ribollita

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1…

Läs mer

Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Kalv på romerskt vis. Värm oljan i…

Läs mer

Pangratatto

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…

Läs mer

Pici-Al-Ragu-Di-Agnello

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig…

Läs mer

Mezze-Penne-Alle-Zucchine

Linguini Alle Zucchine

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med…

Läs mer

Pasta con funghi al profumo Di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin…

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den…

Läs mer

Pasta-con-ragú-di-pollo

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…

Läs mer

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken…

Läs mer

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till…

Läs mer

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i…

Läs mer

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår…

Läs mer

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det…

Läs mer

Polpette al sugo, italienska köttbullar

Polpette al sugo

Köttbullar känns kanske väldigt svenskt, inte minst i…

Läs mer

Smörstekt Gnocchi med parmesan

Smörstekt Gnocchi med parmesan

En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan.…

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både…

Läs mer

Pappardelle al ragú con cinghiale

Pappardelle al ragú con cinghiale

En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en…

Läs mer

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…

Läs mer

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Läs mer

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…

Läs mer

Spaghetti al Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro - Pasta med vitlök och…

Läs mer

cacio e pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…

Läs mer

Pasta med salsiccia och peperoncino

Pasta med salsiccia och peperoncino

En italiensk favorit, pasta med salsiccia och peperoncino.…

Läs mer

Lite peperoncino skadar aldrig

Lite peperoncino skadar aldrig

Jag började laga mat i femtonårsåldern och sedan dess har…

Läs mer

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna,…

Läs mer

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…

Läs mer

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en…

Läs mer

umbricelli

Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…

Läs mer

spaghetti gricia

Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest kända och älskade…

Läs mer

Pappardelle con Porcini.

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…

Läs mer

vincisgrassi

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten…

Läs mer

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs mer

spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den…

Läs mer

Spaghetti alla Vongole

Spaghetti alle vongole

Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med…

Läs mer

Tortellini con panna, prosciutto e peselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna prosciutto e peselli - bryn löken i…

Läs mer

Tortellini al brodo

Tortellini al brodo

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt…

Läs mer

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten…

Läs mer

Lasagne Bolognese

Lasagne alla Bolognese

Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…

Läs mer

pasta alla norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…

Läs mer

ragú alla bolognesa

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…

Läs mer

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina…

Läs mer

galen gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett…

Läs mer

Spaghetti alla Carbonara

Vill du göra en autentisk Spaghetti alla Carbonara, då är…

Läs mer

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som…

Läs mer

Längtan efter italien

Längtan efter Italien

Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter…

Läs mer

Ragú alla Bolognese – Köttfärssås

Skala och finhacka lök, selleri och morot. Häll olja i en…

Läs mer

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese är det italienska samlingsnamnet för…

Läs mer

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra…

Läs mer

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…

Läs mer

Pappardelle e Fegatini

Pappardelle e fegatini

Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de…

Läs mer

Pasta con tonno e briciole

Pasta con tonno e briciole

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…

Läs mer

Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn

Laurenius: Låt oss titta närmare på de tre mest essentiella…

Läs recept

Pizza bianco med grönkål

Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter. Ett…

Läs recept

din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket…

Läs recept

Panzanella

Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med…

Läs mer

Mezze-Penne-Alle-Zucchine

Linguini Alle Zucchine

En härlig lunch eller middag, rik på arom och smak, med…

Läs mer

Potatissallad - Peter Nordin

Potatissallad på italienskt vis

En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan…

Läs mer

Insalata di Finocchi e Arance

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål,…

Läs mer

Smörstekt Gnocchi med parmesan

Smörstekt Gnocchi med parmesan

En italiensk klassiker: Smörstekt Gnocchi med parmesan.…

Läs mer

melanzane

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana. En traditionell rätt från…

Läs mer

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…

Läs mer

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Läs mer

Burrata med persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…

Läs mer

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant…

Läs mer

Spaghetti al Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro - Pasta med vitlök och…

Läs mer

cacio e pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken…

Läs mer

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en…

Läs mer

INSALATA DI CECI ESTIVE

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som…

Läs mer

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna,…

Läs mer

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela…

Läs mer

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en…

Läs mer

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka…

Läs mer

Insalata di fave

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade…

Läs mer

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna…

Läs mer

Soppa på linser

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino,…

Läs mer

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance. En mycket traditionell rätt…

Läs mer

Pappardelle con Porcini.

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja…

Läs mer

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs mer

Tortellini al brodo

Tortellini al brodo

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt…

Läs mer

bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien  som…

Läs mer

pasta alla norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…

Läs mer

galen gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett…

Läs mer

Pesto-alla-genovese

Pesto alla Genovese

Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor.…

Läs mer

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt…

Läs mer

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema: ett lyxigt tillbehör till en…

Läs mer

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…

Läs mer

ciabatta-med-surdeg

Ciabatta med surdeg

Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den…

Läs Mer

Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt…

Läs Mer

crostini

Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt…

Läs Mer

Varm Bruschetta med burrata

Varm bruschetta med burrata

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som…

Läs Mer

DANUBIO NAPOLETANO

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den…

Läs Mer

Burrata med persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till…

Läs Mer

Aperitivo

Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss…

Läs Mer

Mozzarella med fikon och prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto. Rosta pinjenötterna i…

Läs Mer

Insalata caprese

Det här är ett exempel på det italienska kökets enkla…

Läs Mer

råbiff från piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…

Läs Mer

bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien  som…

Läs Mer

Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…

Läs Mer

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema: ett lyxigt tillbehör till en…

Läs Mer

Torta-Alle-Fragole-Di-Nonna

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Läs recept

Gelato-Con-Limoncello-e-Menta

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk…

Läs recept

Torta-Di-Mele-Al-Gelato

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Läs recept

bruttiboni

Bruttiboni

Brutti ma Buoni - “fula men goda” – ja, de heter faktiskt…

Läs recept

tiramisú-al-limoncello

Tiramisú Al Limoncello

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Läs recept

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för…

Läs recept

Affogato-dränkt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter;…

Läs recept

la-colomba-pasquale

La colomba pasquale

Denna Italienska påskkakan är ett måste som avslutning på…

Läs recept

Limoncello-sås-till-färska-bär

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med…

Läs recept

Ricciarelli

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal…

Läs recept

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på…

Läs recept

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna…

Läs recept

panettone med apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Läs recept

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

Cannoli från Sicilien

Cannoli från Sicilien

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls…

Läs recept

Panforte

Panforte – italiensk nougatkaka

Panforte är en Italiensk nougat med nötter, kanel och mörk…

Läs recept

Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I…

Läs recept

tiramisu-med-pepparkakor

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Läs recept

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en…

Läs recept

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket.…

Läs recept

Pan dei morti

Pan dei morti

I slutet av oktober firar många Halloween, och det har…

Läs recept

Torta Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Läs recept

Coppa di mascarpone alle Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Coppa di mascarpone. Använd en hålslev och sänk ner en…

Läs recept

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och…

Läs recept

smorn

Šmòrn

Blanda ägg, mjölk och mjöl till en smet. Tillsätt rom och…

Läs recept

Peter Nordins Tiramisù

Peter Nordins Tiramisù

Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en…

Läs recept

glassfylld panettone

Glassfylld panettone

Glassfylld panettone: Ta lite av inneållet, platta ut och…

Läs recept

Tiramisu-klassisk-italiensk-recept

Tiramisù – klassisk italiensk

Tiramisù är en klassiker inom den italienska kokkonsten,…

Läs recept

Torta di nocciola

Torta di nocciola

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en…

Läs recept

Amalfi-martini

Amalfi Martini

En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där…

Läs mer

frozen-negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära…

Läs mer

limoncello-tonic

Limoncello Tonic

Limoncello Tonic. En frisk variant på G & T som blir…

Läs mer

negroni-sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Läs mer

limoncello-sour

Limoncello Sour

Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som…

Läs mer

Bombardino

Bombardino

Bombardino, som kan ses som ett italienskt alternativ till…

Läs mer

Parampampoli

Parampampoli

Kaffedrink från Dolomiterna - Blanda ingredienserna i en…

Läs mer

Villa Cardea Drink med kanel

Behöver du inspiration till en juldrink? Sätt guldkant på…

Läs mer

Vin Brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda…

Läs mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande…

Läs mer

Aperitivo–ett-kulturellt-fenomen

Aperitivo – ett kulturellt fenomen

Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att…

Läs mer

Tre drinkrecept - Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla…

Läs mer

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har…

Läs mer

milano torino

Milano – Torino

En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan…

Läs mer

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en…

Läs mer

Italiensk-tomatvinägrett

Italiensk tomatvinägrett

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt…

Läs mer

Rostade-tomater

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på…

Läs mer

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan…

Läs mer

Italienskt-kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills…

Läs mer

Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet…

Läs mer

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter.…

Läs mer

Bistecca-alla-Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 10 – 20 minuter…

Läs mer

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo

Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till…

Läs mer

Bistecca alla fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du…

Läs mer

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito. Smörj lammkotletterna på båda sidor…

Läs mer

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med…

Läs mer

Osso-Buco-di-Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda…

Läs recept

Torta-Alle-Fragole-Di-Nonna

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Läs recept

Gelato-Con-Limoncello-e-Menta

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk…

Läs recept

Torta-Di-Mele-Al-Gelato

Torta Di Mele Al Gelato

En hemlagad äppelkaka är helt klart en efterrätt som vi…

Läs recept

bruttiboni

Bruttiboni

Brutti ma Buoni - “fula men goda” – ja, de heter faktiskt…

Läs recept

Risotto-con-zucchine-pancetta-e-taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer…

Läs recept

Amalfi-martini

Amalfi Martini

En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där…

Läs recept

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en…

Läs recept

Italiensk-tomatvinägrett

Italiensk tomatvinägrett

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt…

Läs recept

Rostade-tomater

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på…

Läs recept

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan…

Läs recept