
Jonas Henningsson
Jonas Henningsson är journalist, redaktör och författare – alltid på jakt efter nästa kulinariska kick. Vin- och matreportagen har därför blivit många genom åren.
Han arbetar för en mängd uppdragsgivare i Skandinavien men också för internationella magasin som Food and Travel.
Reportage!
16 september, 2022
Apuliens gröna guld
Apulien producerar nästan hälften av landets olivolja. Oljan som är…
2 november, 2021
Suppli – delikat dröm
När du besöker Rom dröjer det inte länge förrän du kommer i kontakt med…
2 november, 2021
Cornetto – för den perfekta starten på dagen
Den bästa starten på dagen får man med kombinationen cornetto och…
Prosecco och Cicchetti
Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla Cicchetti för tapas. Bästa sättet att lära känna en venedigbo är att besöka en av stadens hundratals små cicchettibarer. Cicchetti är små bröd fyllda med allehanda olika delikatesser. Till Cicchettin passar den friska och från regionen Veneto sprunga proseccon förstås fantastiskt bra, här är några av mina favoritstopp för denna kombination...
Jonas tipsar!
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Varje besök i Verona skapar minnen av kärlek, historia och…
Antica Bottega Vini
Antica Bottega Vini. När du besöker Verona så får du inte missa den här…
Vegetariskt,Gnocchi,Reportage,Jonas Henningsson
Galen i gnocchi
I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett alternativ till pasta,…
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Valpolicella är en av Italiens mest traditionella vinregioner med en rustik matkultur som går tillbaka tusentals år i tiden. Här produceras högklassiga viner i ett böljande landskap som man utforskar bäst till fots...

Jonas Henningsson
Jonas Henningsson är journalist, redaktör och författare – alltid på jakt efter nästa kulinariska kick. Vin- och matreportagen har därför blivit många genom åren.
Han arbetar för en mängd uppdragsgivare i Skandinavien men också för internationella magasin som Food and Travel.
Reportage!
16 september, 2022
Apuliens gröna guld
Apulien producerar nästan hälften av landets olivolja. Oljan som är…
2 november, 2021
Suppli – delikat dröm
När du besöker Rom dröjer det inte länge förrän du kommer i kontakt med…
2 november, 2021
Cornetto – för den perfekta starten på dagen
Den bästa starten på dagen får man med kombinationen cornetto och…
Prosecco och Cicchetti
Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla Cicchetti för tapas. Bästa sättet att lära…
Jonas tipsar!
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Varje besök i Verona skapar minnen av kärlek, historia och…
Antica Bottega Vini
Antica Bottega Vini. När du besöker Verona så får du inte missa den här…
Vegetariskt,Gnocchi,Reportage,Jonas Henningsson
Galen i gnocchi
I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett alternativ till pasta,…
Valpolicella – vyer, dofter och smaker
Valpolicella är en av Italiens mest traditionella vinregioner med en rustik matkultur som går…

Jonas Henningsson
Jonas Henningsson är journalist, redaktör och författare – alltid på jakt efter nästa kulinariska kick. Vin- och matreportagen har därför blivit många genom åren.
Han arbetar för en mängd uppdragsgivare i Skandinavien men också för internationella magasin som Food and Travel.
Reportage!
Suppli – delikat dröm
När du besöker Rom dröjer det inte länge förrän du kommer i kontakt med…
Bästa sättet att förolämpa en venedigbo är att kalla Cicchetti för tapas. Bästa sättet att lära känna en venedigbo är att besöka en av stadens hundratals små cicchettibarer. Cicchetti är små bröd fyllda med allehanda olika delikatesser. Till Cicchettin passar den friska och från regionen Veneto sprunga proseccon förstås fantastiskt bra, här är några av mina favoritstopp för denna kombination...
Jonas tipsar!
Verona – kärlek, historia och vindrömmar
Varje besök i Verona skapar minnen av kärlek, historia och…
Valpolicella är en av Italiens mest traditionella vinregioner med en rustik matkultur som går tillbaka tusentals år i tiden. Här produceras högklassiga viner i ett böljande landskap som man utforskar bäst till fots...