Lummig trädgård och tiramisú
Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur, pampiga villor och charmiga små byar, hittade vi en pärla. På en kulle i en av sjöns kändaste byar Menaggio ligger en vitputsad villa från 1904 omgiven av en färgglad trädgård – Hotel Loveno.
När vi kliver in i villan möts vi av Sara, en av ägarna till hotellet som vänligt visar oss till vårt rum. Ett rum med en minst sagt fängslande vy över trädgården och sjön.
Vi lämnar våra väskor för att undersöka platsen, fortfarande tagna av den otroliga omgivningen. I matsalen möts vi av Paolo, iklädd ett förkläde och en påse mjöl i handen. Han håller nämligen regelbundet matlagningskurser på hotellet och idag stod pasta på schemat. Paolo brinner för matlagningen och står ofta i köket. Han berättar passionerat för dagens kursdeltagare om mjölet och tekniken som används för att göra just denna typ av pasta.
Paolo är Villans andra ägare och även Saras styvpappa. Paolo och Sara driver hotellet tillsammans med bland annat Saras fästman Alessandro och hennes mamma Laura. Hotellet har blivit ett familjeprojekt där alla hjälps åt. På hotellet smyger även hotelles minsta hjälpredor omkring, katterna Romeo och Gino som varmt välkomnar alla gäster.
Sara och Paolo med familj tog över hotellet i mars 2019, efter att den tidigare ägaren gått i pension. Trots att pandemin slog kort inpå att familjen tagit över hotellet, har det nästan alltid varit fullbokat.
Efter vårt samtal med Paolo promenerar vi ner till byn, en promenad som bjuder på en del trappsteg, kullersten och fler gripande vyer. Vi slår oss ned vid den lokala baren för en aperitivo innan vi återvänder till hotellet för att smaka på Paolos tiramisú. Bland trädgårdens träd och blommor avnjuter vi desserten som Paolo förberett dagen innan.
Vill du också äta Paolo´s Tiramisú? Du hittar hans recept här!
En vistelse i Comosjön är en fantastisk naturupplevelse med magiska vyer, kultur och matupplevelser. Läs mer om Sara, Paolo och hotellet här: https://www.hotellovenolakecomoitaly.com/
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Lummig trädgård och tiramisú
Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur, pampiga villor och charmiga små byar, hittade vi en pärla. På en kulle i en av sjöns kändaste byar Menaggio ligger en vitputsad villa från 1904 omgiven av en färgglad trädgård – Hotel Loveno.
När vi kliver in i villan möts vi av Sara, en av ägarna till hotellet som vänligt visar oss till vårt rum. Ett rum med en minst sagt fängslande vy över trädgården och sjön.
Vi lämnar våra väskor för att undersöka platsen, fortfarande tagna av den otroliga omgivningen. I matsalen möts vi av Paolo, iklädd ett förkläde och en påse mjöl i handen. Han håller nämligen regelbundet matlagningskurser på hotellet och idag stod pasta på schemat. Paolo brinner för matlagningen och står ofta i köket. Han berättar passionerat för dagens kursdeltagare om mjölet och tekniken som används för att göra just denna typ av pasta.
Paolo är Villans andra ägare och även Saras styvpappa. Paolo och Sara driver hotellet tillsammans med bland annat Saras fästman Alessandro och hennes mamma Laura. Hotellet har blivit ett familjeprojekt där alla hjälps åt. På hotellet smyger även hotelles minsta hjälpredor omkring, katterna Romeo och Gino som varmt välkomnar alla gäster.
Sara och Paolo med familj tog över hotellet i mars 2019, efter att den tidigare ägaren gått i pension. Trots att pandemin slog kort inpå att familjen tagit över hotellet, har det nästan alltid varit fullbokat.
Efter vårt samtal med Paolo promenerar vi ner till byn, en promenad som bjuder på en del trappsteg, kullersten och fler gripande vyer. Vi slår oss ned vid den lokala baren för en aperitivo innan vi återvänder till hotellet för att smaka på Paolos tiramisú. Bland trädgårdens träd och blommor avnjuter vi desserten som Paolo förberett dagen innan.
Vill du också äta Paolo´s Tiramisú? Du hittar hans recept här!
En vistelse i Comosjön är en fantastisk naturupplevelse med magiska vyer, kultur och matupplevelser. Läs mer om Sara, Paolo och hotellet här: https://www.hotellovenolakecomoitaly.com/
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Fyra fantastiska recept !
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Bucatini alle olive verdi
Älskar du oliver så är det här pastan för dig! Ett enkelt och smaskigt recept som värmer. Salta oliverna, syrlig citrus och vitlöken skapar ...
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.