Lummig trädgård och tiramisú
Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur, pampiga villor och charmiga små byar, hittade vi en pärla. På en kulle i en av sjöns kändaste byar Menaggio ligger en vitputsad villa från 1904 omgiven av en färgglad trädgård – Hotel Loveno.
När vi kliver in i villan möts vi av Sara, en av ägarna till hotellet som vänligt visar oss till vårt rum. Ett rum med en minst sagt fängslande vy över trädgården och sjön.
Vi lämnar våra väskor för att undersöka platsen, fortfarande tagna av den otroliga omgivningen. I matsalen möts vi av Paolo, iklädd ett förkläde och en påse mjöl i handen. Han håller nämligen regelbundet matlagningskurser på hotellet och idag stod pasta på schemat. Paolo brinner för matlagningen och står ofta i köket. Han berättar passionerat för dagens kursdeltagare om mjölet och tekniken som används för att göra just denna typ av pasta.
Paolo är Villans andra ägare och även Saras styvpappa. Paolo och Sara driver hotellet tillsammans med bland annat Saras fästman Alessandro och hennes mamma Laura. Hotellet har blivit ett familjeprojekt där alla hjälps åt. På hotellet smyger även hotelles minsta hjälpredor omkring, katterna Romeo och Gino som varmt välkomnar alla gäster.
Sara och Paolo med familj tog över hotellet i mars 2019, efter att den tidigare ägaren gått i pension. Trots att pandemin slog kort inpå att familjen tagit över hotellet, har det nästan alltid varit fullbokat.
Efter vårt samtal med Paolo promenerar vi ner till byn, en promenad som bjuder på en del trappsteg, kullersten och fler gripande vyer. Vi slår oss ned vid den lokala baren för en aperitivo innan vi återvänder till hotellet för att smaka på Paolos tiramisú. Bland trädgårdens träd och blommor avnjuter vi desserten som Paolo förberett dagen innan.
Vill du också äta Paolo´s Tiramisú? Du hittar hans recept här!
En vistelse i Comosjön är en fantastisk naturupplevelse med magiska vyer, kultur och matupplevelser. Läs mer om Sara, Paolo och hotellet här: https://www.hotellovenolakecomoitaly.com/
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Lummig trädgård och tiramisú
Runt den blomstrande Comosjön, omgiven av fantastisk natur, pampiga villor och charmiga små byar, hittade vi en pärla. På en kulle i en av sjöns kändaste byar Menaggio ligger en vitputsad villa från 1904 omgiven av en färgglad trädgård – Hotel Loveno.
När vi kliver in i villan möts vi av Sara, en av ägarna till hotellet som vänligt visar oss till vårt rum. Ett rum med en minst sagt fängslande vy över trädgården och sjön.
Vi lämnar våra väskor för att undersöka platsen, fortfarande tagna av den otroliga omgivningen. I matsalen möts vi av Paolo, iklädd ett förkläde och en påse mjöl i handen. Han håller nämligen regelbundet matlagningskurser på hotellet och idag stod pasta på schemat. Paolo brinner för matlagningen och står ofta i köket. Han berättar passionerat för dagens kursdeltagare om mjölet och tekniken som används för att göra just denna typ av pasta.
Paolo är Villans andra ägare och även Saras styvpappa. Paolo och Sara driver hotellet tillsammans med bland annat Saras fästman Alessandro och hennes mamma Laura. Hotellet har blivit ett familjeprojekt där alla hjälps åt. På hotellet smyger även hotelles minsta hjälpredor omkring, katterna Romeo och Gino som varmt välkomnar alla gäster.
Sara och Paolo med familj tog över hotellet i mars 2019, efter att den tidigare ägaren gått i pension. Trots att pandemin slog kort inpå att familjen tagit över hotellet, har det nästan alltid varit fullbokat.
Efter vårt samtal med Paolo promenerar vi ner till byn, en promenad som bjuder på en del trappsteg, kullersten och fler gripande vyer. Vi slår oss ned vid den lokala baren för en aperitivo innan vi återvänder till hotellet för att smaka på Paolos tiramisú. Bland trädgårdens träd och blommor avnjuter vi desserten som Paolo förberett dagen innan.
Vill du också äta Paolo´s Tiramisú? Du hittar hans recept här!
En vistelse i Comosjön är en fantastisk naturupplevelse med magiska vyer, kultur och matupplevelser. Läs mer om Sara, Paolo och hotellet här: https://www.hotellovenolakecomoitaly.com/
Missa inte:
Tiramisú Al Limoncello
Ricciarelli – Sega mandelkakor från Siena
Fyra fantastiska recept !
Grundrecept: Gnocchi di patate
Denna klassiska och älskade rätt! Här är ett grundrecept på Gnocchi gjord på potatis som sedan kan tillagas enligt dina önskemål.
Baci di Dama
Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...
Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter
Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.
Milano – Torino
En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.