En hälsning från olivlunden i Marche

Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar direkt från olivlunden!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

En hälsning frånolivlunden i Marche

Hur blev årets olivolja på kullen i Marche? Peter Nordin uppdaterar direkt från olivlunden!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Arancini-Verdi

Arancini Verdi

Risottobollar, en grön antipasti såsom vi ibland serverar den, som en fin start på vår dining här på Ruffino ...

Read More

Rostade tomater på Ruffinovis

Rostade tomater på Ruffinovis

Lägg ett snitt på tomaternas överkant och koka 1 minut på hög värme i vatten. Lyft alla tomater till en skål med isvatten. Låt svalna i ...

Read More

Tomatsas

Tomatsås – Marinara

Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino har vi avsatt en stor del av vår köksträdgård till att odla olika sorters ...

Read More

Peter-Nordin-blåmusslor

Ett bra sjapp

Nu stod jag innanför dörren på ett lokus i grannbyn på landsbygden i Italien – mitt emellan hav och berg. Året var 2016. Vi var här för att...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Salsa tonnato
Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...

Read More

Jakten på en svunnen tid. Gröna kullar
Jakten på en svunnen tid

Från början skulle detta vara ett kort reportage om en liten producent av korvar och skinkor i Marche! Men i stället fick jag ge mig ut på en resa genom historien i Keltisk mystik, lära mig om vildmarkerna i Abruzzerna, träffa en familj med passion och möta Marches drottning av Porchetta.

Read More