Davide Pedrolli

Davide Pedrolli

Davide är en italiensk frilansjournalist som är född och uppvuxen i Dolomiterna i regionen Trentino. Han känner även till Sverige väl efter att ha bott ett år i Stockholm.

Det är inte bara för sin egen region han brinner utan han har också en stor kunskap om livsmedel från hela Italien. Förutom att han älskar att prata och skriva om mat så gillar han framförallt att äta och ser fram emot att få välkomna oss alla till Dolomiterna.

Reportage!

kor-ditt-eget-giro!

Kör ditt eget Giro!

Just nu kämpar sig cyklisterna i Giro d’Italia uppför, och nerför, tuffa…

Läs mer

pesto

Pesto – Genuas gröna kung

För oss i Sverige är basilika bara basilika, men så enkelt är det…

Läs mer

Rifugio-Crucolo

Rifugio Crucolo – ett anrikt värdshus på 1100 meters höjd

Inbäddad mellan bergstoppar av porfyr och granit, ligger Val Campelle,…

Läs mer

Omojlig-olivolja-fran-Garda

Omöjlig olivolja från Garda

Det sägs att humlor inte ska kunna flyga och att olivträd inte ska kunna växa i norra Italien men båda gör det - ändå! Den lilla byn Riva del Garda doftar och smakar, trots sitt nordliga läge, av olivolja, citronsaft, lagerblad och gott vin. Av både bergstraditioner och av medelhavsvärme...

Läs mer

Davide Pedrolli

Davide Pedrolli

Davide är en italiensk frilansjournalist som är född och uppvuxen i Dolomiterna i regionen Trentino. Han känner även till Sverige väl efter att ha bott ett år i Stockholm.

Det är inte bara för sin egen region han brinner utan han har också en stor kunskap om livsmedel från hela Italien. Förutom att han älskar att prata och skriva om mat så gillar han framförallt att äta och ser fram emot att få välkomna oss alla till Dolomiterna.

Reportage!

kor-ditt-eget-giro!

Kör ditt eget Giro!

Just nu kämpar sig cyklisterna i Giro d’Italia uppför, och nerför, tuffa…

Läs mer

pesto

Pesto – Genuas gröna kung

För oss i Sverige är basilika bara basilika, men så enkelt är det…

Läs mer

Rifugio-Crucolo

Rifugio Crucolo – ett anrikt värdshus på 1100 meters höjd

Inbäddad mellan bergstoppar av porfyr och granit, ligger Val Campelle,…

Läs mer

Omojlig-olivolja-fran-Garda

Omöjlig olivolja från Garda

Det sägs att humlor inte ska kunna flyga och att olivträd inte ska kunna växa i norra Italien men båda gör det - ändå!…

Läs mer

Davide Pedrolli

Davide Pedrolli

Davide är en italiensk frilansjournalist som är född och uppvuxen i Dolomiterna i regionen Trentino. Han känner även till Sverige väl efter att ha bott ett år i Stockholm.

Det är inte bara för sin egen region han brinner utan han har också en stor kunskap om livsmedel från hela Italien. Förutom att han älskar att prata och skriva om mat så gillar han framförallt att äta och ser fram emot att få välkomna oss alla till Dolomiterna.

Reportage!

kor-ditt-eget-giro!
Kör ditt eget Giro!

Just nu kämpar sig cyklisterna i Giro d’Italia uppför, och nerför, tuffa…

Läs mer

pesto
Pesto – Genuas gröna kung

För oss i Sverige är basilika bara basilika, men så enkelt är det…

Läs mer

Det sägs att humlor inte ska kunna flyga och att olivträd inte ska kunna växa i norra Italien men båda gör det - ändå!

Den lilla byn Riva del Garda doftar och smakar, trots sitt nordliga läge, av olivolja, citronsaft, lagerblad och gott vin. Av både bergstraditioner och av medelhavsvärme...

Läs mer