Girot har nått Toscana!

Dagens 21 mil långa etapp i Giro d’Italia rullar genom klassiska vinområden i Toscana. Efter gårdagens målgång i världsarvsstaden Montalcino, så startar dagen i Siena och under de första 6 milen får cyklisterna njuta av vingårdarna och de vackra byarna i Chianti Classico. Efter Florens fortsätter etappen med några tuffa stigningar över Apenninerna och avslutas i Bagno di Romagna.

 

Läs mer om Toscana och deras goda viner:
På tur genom Chianti Classico

Jupters blod

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Girot har nått Toscana!

Dagens 21 mil långa etapp i Giro d’Italia rullar genom klassiska vinområden i Toscana. Efter gårdagens målgång i världsarvsstaden Montalcino, så startar dagen i Siena och under de första 6 milen får cyklisterna njuta av vingårdarna och de vackra byarna i Chianti Classico. Efter Florens fortsätter etappen med några tuffa stigningar över Apenninerna och avslutas i Bagno di Romagna.

Läs mer om Toscana och deras goda viner:
På tur genom Chianti Classico

Jupters blod

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.

Läs mer

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...

Läs mer

Focaccia Barese

Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Läs mer

Spritz Estivo

Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...

Läs mer