Gör din egen pizzadeg

Ingredienser till en pizzadeg:

 

 

Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.

 

2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.

 

3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.

 

Källa: Zeta

Följ oss på:

 

Gör din egen pizzadeg

Ingredienser till en pizzadeg:

Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.

 

2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.

 

3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.

 

Källa: Zeta

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Råbiff från Piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda…

Läs recept

tagliata-di-manzo

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av…

Läs recept

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese. När du är hos din kötthandlare, se…

Läs recept

Coda Alla Vaccinara

Coda alla vaccinara

Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…

Läs recept