Pizzadeg

Gör din egen pizzadeg

Ingredienser till en pizzadeg:

 

 

Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.

 

2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.

 

3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.

 

Källa: Zeta

Följ oss på:

 

Gör din egen pizzadeg

Ingredienser till en pizzadeg:

Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.

 

2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.

 

3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.

 

Källa: Zeta

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.

Läs mer

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Olivsnacks-med-parmesan

Olivsnacks med parmesan

Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och parmesanost. Passar fint som snacks vid aperitivon! Du behöver: oliver...

Läs mer

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm