Gör din egen pizzadeg
Ingredienser till en pizzadeg:
- 4 dl vatten
- 20 g jäst
- 600 g vetemjöl (gärna av märket Tipo 00) Läs om mjölets betydelse här!
- 2 tsk salt
- Olivolja (La Collina Blu)
Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.
2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.
3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.
Källa: Zeta
Gör din egen pizzadeg
Ingredienser till en pizzadeg:
- 4 dl vatten
- 20 g jäst
- 600 g vetemjöl (gärna av märket Tipo 00) Läs om mjölets betydelse här!
- 2 tsk salt
- Olivolja (La Collina Blu)
Gör en pizzadeg så här:
1. Lös upp jästen genom att röra om den i en stor bunke med ljummet vatten. Häll i salt och mjöl i bunken. Rör om med en slev till degen blir hyfsad jämn (knåda ej). Täck med plastfolie och låt jäsa i minst 8 timmar.
2. Ta fram degen på ett bord där du lagt ut lite mjöl. Dela upp degen i 4 eller 8 lika stora delar (beroende på hur många pizzor du vill ha). Forma degen till runda bollar och pressa sedan ut dem med uppvikta kanter.
3. Smörj en bricka med Olivolja. Lägg på degen på brickan och ringla olivolja. Täck brickan med plastfolie och ställ kylt och lått kall-jäsa i minst en dag.
Källa: Zeta
Fyra fantastiska recept !
Tortellini con panna, prosciutto e piselli
Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...
Bruschetta med italiensk råbiff
Trevligt tilltugg av surdegsbröd toppat med råbiff på italienska smaker
Potatisgnocchi med bräserat kött
Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...