Risotto con arragosta e zafferano
Saffransrisotto med hummer Ingredienser:
2 st kokta humrar à ca 450 gram 2 msk olivolja 1 msk smör ½ gul lök 1 vitlöksklyfta 360 gram arborio- eller carnaroliris 1 glas torrt mousserande eller vitt vin 1 liter fisk-, skaldjurs- eller grönsaksbuljong 1 påse saffran Hackad persilja Gör så här:Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar. Ställ åt sidan tillsammans med klorna. Värm oljan på medelvärme i en rymlig kastrull eller stekpanna. Tillsätt den finhackade löken och fräs den under omrörning då och då i cirka 5 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Sänk värmen, häll i riset och ”rosta” riset under omrörning i 2-3 minuter, eller tills kornen ser blanka ut. Tillsätt vinet och låt det avdunsta under omrörning i en minut. Häll i en slev i taget av den kokande buljongen. Rör hela tiden och häll i lite av buljongen allt eftersom riset absorberar vätskan. Läs upp saffranet i lite av buljongen och tillsätt när det är ca 5 minuter kvar av koktiden. Efter ca 20 minuter bör riset vara ”al dente” och risotton ha en krämig konsistens. Tillsätt sedan fruktköttet och klorna från hummern. Ta av från värmen, tillsätt hummerköttet, smöret och den hackade persiljan. Servera risotton på varma tallrikar och garnera med klorna! Njut av Risotto con arragosta e zafferano, saffransrisotto med hummer! Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 6
Inget betyg än så länge
Risotto con arragosta e zafferano
Saffransrisotto med hummer Ingredienser:
2 st kokta humrar à ca 450 gram 2 msk olivolja 1 msk smör ½ gul lök 1 vitlöksklyfta 360 gram arborio- eller carnaroliris 1 glas torrt mousserande eller vitt vin 1 liter fisk-, skaldjurs- eller grönsaksbuljong 1 påse saffran Hackad persilja
Gör så här:Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar. Ställ åt sidan tillsammans med klorna. Värm oljan på medelvärme i en rymlig kastrull eller stekpanna. Tillsätt den finhackade löken och fräs den under omrörning då och då i cirka 5 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Sänk värmen, häll i riset och ”rosta” riset under omrörning i 2-3 minuter, eller tills kornen ser blanka ut. Tillsätt vinet och låt det avdunsta under omrörning i en minut. Häll i en slev i taget av den kokande buljongen. Rör hela tiden och häll i lite av buljongen allt eftersom riset absorberar vätskan. Läs upp saffranet i lite av buljongen och tillsätt när det är ca 5 minuter kvar av koktiden. Efter ca 20 minuter bör riset vara ”al dente” och risotton ha en krämig konsistens. Tillsätt sedan fruktköttet och klorna från hummern. Ta av från värmen, tillsätt hummerköttet, smöret och den hackade persiljan. Servera risotton på varma tallrikar och garnera med klorna! Njut av Risotto con arragosta e zafferano, saffransrisotto med hummer!
Fyra fantastiska recept !
Italiensk tomatvinägrett
Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt…
Karamelliserad lök
Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet…
Peter Nordins Ragú
Reportage,Recept,Pasta,Nötkött,Peter Nordin
I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet…
Ciabatta med surdeg
Recept,Förrätter / Antipasti,Bröd,Italiensk buffé
Ciabatta betyder ”toffel” och inspirerades av den…