Risotto con arragosta e zafferano

Saffransrisotto med hummer 

Ingredienser:

  • 2 st kokta humrar à ca 450 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 360 gram arborio- eller carnaroliris
  • 1 glas torrt mousserande eller vitt vin
  • 1 liter fisk-, skaldjurs- eller grönsaksbuljong
  • 1 påse saffran
  • Hackad persilja

 

Gör så här:
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar. Ställ åt sidan tillsammans med klorna.

Värm oljan på medelvärme i en rymlig kastrull eller stekpanna. Tillsätt den finhackade löken och fräs den under omrörning då och då i cirka 5 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs ytterligare någon minut.

Sänk värmen, häll i riset och ”rosta” riset under omrörning i 2-3 minuter, eller tills kornen ser blanka ut. Tillsätt vinet och låt det avdunsta under omrörning i en minut. Häll i en slev i taget av den kokande buljongen. Rör hela tiden och häll i lite av buljongen allt eftersom riset absorberar vätskan. Läs upp saffranet i lite av buljongen och tillsätt när det är ca 5 minuter kvar av koktiden.

Efter ca 20 minuter bör riset vara ”al dente” och risotton ha en krämig konsistens. Tillsätt sedan fruktköttet och klorna från hummern. Ta av från värmen, tillsätt hummerköttet, smöret och den hackade persiljan.

Servera risotton på varma tallrikar och garnera med klorna! Njut av Risotto con arragosta e zafferano, saffransrisotto med hummer!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Risotto con arragosta e zafferano

Saffransrisotto med hummer 

 

Ingredienser:

  • 2 st kokta humrar à ca 450 gram
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 360 gram arborio- eller carnaroliris
  • 1 glas torrt mousserande eller vitt vin
  • 1 liter fisk-, skaldjurs- eller grönsaksbuljong
  • 1 påse saffran
  • Hackad persilja

Gör så här:
Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar. Ställ åt sidan tillsammans med klorna.

Värm oljan på medelvärme i en rymlig kastrull eller stekpanna. Tillsätt den finhackade löken och fräs den under omrörning då och då i cirka 5 minuter. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs ytterligare någon minut. Sänk värmen, häll i riset och ”rosta” riset under omrörning i 2-3 minuter, eller tills kornen ser blanka ut.

Tillsätt vinet och låt det avdunsta under omrörning i en minut. Häll i en slev i taget av den kokande buljongen. Rör hela tiden och häll i lite av buljongen allt eftersom riset absorberar vätskan. Läs upp saffranet i lite av buljongen och tillsätt när det är ca 5 minuter kvar av koktiden. Efter ca 20 minuter bör riset vara ”al dente” och risotton ha en krämig konsistens.

Tillsätt sedan fruktköttet och klorna från hummern. Ta av från värmen, tillsätt hummerköttet, smöret och den hackade persiljan.

Servera risotton på varma tallrikar och garnera med klorna! Njut av Risotto con arragosta e zafferano, saffransrisotto med hummer!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata di Finocchi e Arance – Apelsinsallad med fänkål

Insalata di Finocchi e Arance

En enkel och supergod Italiensk apelsinsallad med fänkål, russin och pinjenötter. Allt du behöver är: Olivolja, Äppelcidervinäger...

Läs mer

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Piccata Nordini

Piccata Nordini

Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer