Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större middagar med familj eller vänner.
  
Ingredienser:
  
  • 500 gr ris av sorten Carnaroli eller Arborio
  • 3 små zucchini
  • 80 gr pancetta (alternativt bacon), i tärningar
  • 120 gr taleggio
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 - 4 st schalottenlökar beroende på storlek
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 60 gr riven Parmigiano Reggiano
  • Olivolja efter smak
  • Salt & peppar efter smak
 Gör så här:
Tvätta zucchinin och skär dem i tärningar. Skiva schalottenlök och vitlök tunt. Stek hälften av schalottenlöken i en stekpanna med lite olja och tillsätt hälften av zucchinitärningarna. Krydda med salt och peppar och stek under omrörning tills zucchinin är mjuk.
  
Skär bort skalet taleggion och skär den i mindre bitar. Ställ osten åt sidan.
  
Värm buljongen på låg värme. Bryn resten av schalottenlöken försiktigt i en större kastrull tillsammans med vitlök och pancetta. När löken börjar bli transparent, häll i riset och rosta det i ungefär 5 minuter och tillsätt sedan resten av zucchinin. Rör om väl och tillsätt sedan den varma buljongen lite i taget och rör regelbundet i risotton.
  
När all buljong är tillsatt och/eller risotton är al dente, ta av kastrullen från värmen och rör ner taleggio, den stekta zucchinin och riven parmesan. Låt risotton vila några minuter innan servering.

Risotto con zucchinepancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större middagar med familj eller vänner.
  
Ingredienser:
  
  • 500 gr ris av sorten Carnaroli eller Arborio
  • 3 små zucchini
  • 80 gr pancetta (alternativt bacon), i tärningar
  • 120 gr taleggio
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 - 4 st schalottenlökar beroende på storlek
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 60 gr riven Parmigiano Reggiano
  • Olivolja efter smak
  • Salt & peppar efter smak
 
 

Gör så här:
Tvätta zucchinin och skär dem i tärningar. Skiva schalottenlök och vitlök tunt. Stek hälften av schalottenlöken i en stekpanna med lite olja och tillsätt hälften av zucchinitärningarna. Krydda med salt och peppar och stek under omrörning tills zucchinin är mjuk.
  
Skär bort skalet taleggion och skär den i mindre bitar. Ställ osten åt sidan.
  
Värm buljongen på låg värme. Bryn resten av schalottenlöken försiktigt i en större kastrull tillsammans med vitlök och pancetta. När löken börjar bli transparent, häll i riset och rosta det i ungefär 5 minuter och tillsätt sedan resten av zucchinin. Rör om väl och tillsätt sedan den varma buljongen lite i taget och rör regelbundet i risotton.
  
När all buljong är tillsatt och/eller risotton är al dente, ta av kastrullen från värmen och rör ner taleggio, den stekta zucchinin och riven parmesan. Låt risotton vila några minuter innan servering.

Fyra fantastiska recept !

Perlino-Royale

Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en…

Läs recept

Soppa på linser

Soppa på linser från Castelluccio

Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino,…

Läs recept

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten…

Läs recept

Tortellini al brodo

Tortellini al brodo

Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt…

Läs recept