Fettuccine Alfredo

Fettuccine Alfredo

Recept och text av: Peter Nordin

 

”Luciano berättar – medan vi sakta vandrar genom Roms gamla kvarter, från Forum Romanum (det romerska torget) till Ristorante Alfredo på Via della Scrofa – att det äldsta beviset på pasta är 4 000 år gammal…”

Läs mitt kåseri och om hur Pasta Alfredo kom till här!

 

recept

Här är min version av denna pastarätt efter mitt besök hos Alfredo. Kanske denna ”fettuccine Alfredo” kan stilla din längtan efter Italien, en liten del.

 

Ingredienser: (en person)

  • 125 g färsk fettuccine bakat med ägg
  • 100 g riven parmesan, 24 mån
  • 3 msk grädde
  • 35 g smör
  • 2 tunna citronskal, hyvlade med potatisskalaren
  • nymald svartpeppar
  • du behöver en hel del ”pastavatten

 

Gör så här:
Smält 25 g av smöret i en pastapanna med några matskedar vatten och tillsätt citronskalen. Låt allt smälta samman 2–3 minuter på svag värme. Ställ åt sidan.

 

Koka upp markant saltat vatten i en tjockbottnad kastrull och koka nybakad fettuccine ca 1–2 minuter. Använder du torkad fettuccine, behöver du lägga till extra koktid.

 

Lyft pastan (al dente) med en bred pastatång från kastrullen till din panna med smöret och citronskalen. Nu skall du avsluta kokningen av pastan. Tillsätt litet pastavatten och blanda. Slå i grädden och det sista av smöret. Blanda och slunga pastan i pannan. Dra bort pannan från värmen.

 

Tillsätt litet pastavatten och lägg i 75 g av den rivna parmesanosten, i 3 – 4 omgångar medan du blandar och slungar din fettuccine. Varva litet pastavatten och parmesan tills du får en krämig emulsion som täcker alla pasta. Avsluta med svartpeppar. Servera. Sist, toppa med den sista parmesanen.

 

Enkelt, men inte för enkelt är mitt ordspråk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fettuccine Alfredo

Recept och text av: Peter Nordin

 

”Luciano berättar – medan vi sakta vandrar genom Roms gamla kvarter, från Forum Romanum (det romerska torget) till Ristorante Alfredo på Via della Scrofa – att det äldsta beviset på pasta är 4 000 år gammal…”

Läs mitt kåseri och om hur Pasta Alfredo kom till här!

 

recept

Här är min version av denna pastarätt efter mitt besök hos Alfredo. Kanske denna ”fettuccine Alfredo” kan stilla din längtan efter Italien, en liten del.

 

Ingredienser: (en person)

  • 125 g färsk fettuccine bakat med ägg
  • 100 g riven parmesan, 24 mån
  • 3 msk grädde
  • 35 g smör
  • 2 tunna citronskal, hyvlade med potatisskalaren
  • nymald svartpeppar
  • du behöver en hel del ”pastavatten

Gör så här:
Smält 25 g av smöret i en pastapanna med några matskedar vatten och tillsätt citronskalen. Låt allt smälta samman 2–3 minuter på svag värme. Ställ åt sidan.

Koka upp markant saltat vatten i en tjockbottnad kastrull och koka nybakad fettuccine ca 1–2 minuter. Använder du torkad fettuccine, behöver du lägga till extra koktid.

Lyft pastan (al dente) med en bred pastatång från kastrullen till din panna med smöret och citronskalen. Nu skall du avsluta kokningen av pastan. Tillsätt litet pastavatten och blanda. Slå i grädden och det sista av smöret. Blanda och slunga pastan i pannan. Dra bort pannan från värmen.

Tillsätt litet pastavatten och lägg i 75 g av den rivna parmesanosten, i 3 – 4 omgångar medan du blandar och slungar din fettuccine. Varva litet pastavatten och parmesan tills du får en krämig emulsion som täcker alla pasta. Avsluta med svartpeppar. Servera. Sist, toppa med den sista parmesanen.

 

Enkelt, men inte för enkelt är mitt ordspråk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Tomatsas

Tomatsås – Marinara

Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino har vi avsatt en stor del av vår köksträdgård till att odla olika sorters ...

Read More

Närhet är kärlek

Närhet är kärlek

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon...

Read More

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...

Read More

Spiedini-di-pollo-alla-Carbonara-alla-griglia

Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia

Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av Peter Nordin

Read More

Mer av Peter Nordin !

Soppa på oliver
Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Read More

Närhet är kärlek
Närhet är kärlek

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon...

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm