Din egen Pizzasås

Vill du göra din egen pizzasås? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen. Hemligheten bakom en egen pizzasås ligger som vanligt i kvaliteten på råvarorna, i det här fallet tomaterna. De färska tomaterna i Italien har en annan smak och kvalitet än de du hittar i butik i Sverige. Har du egenodlade mogna tomater kan du använda dem och ”passera” dem med hjälp av en passerkvarn. Men det enklaste är att utgå från hela och skalade tomater, helst San Marzano på burk. Mosa tomaterna med en gaffel eller med hjälp av händerna och smaka av med salt och olivolja. Om såsen är för syrlig så använder italienarna en knivsudd bikarbonat men du kan också använda lite strösocker. Ecco qua! Grundsåsen till en äkta napolitansk pizza är klar. En burk tomater på ca 400 gram bör räcka till 3 - 4 pizzor. Den som vill kan ”piffa” såsen lite extra med färsk riven basilika, oregano, vitlök eller svartpeppar. Buon appetito! Lätt som en plätt. Passerkvarnar i olika prisklasser finns att köpa på KitchenLab. Läs även:Recept på Tomatsås av Peter Nordin.Vegetariska recept.  Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.5 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Coda Alla Vaccinara

Coda alla vaccinara

Skär bort fettet och skölj oxsvansen. Lägg den i en stor…

Läs recept

Insalata-di-Cavolo-Cappuccio

Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck

Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser…

Läs recept

Salsa-tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är…

Läs recept

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i…

Läs recept