Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
  • 4 ägg (rumstempereade)
  • 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
  • Florsocker till garnering

 

Gör så här:

Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.

 

Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.

 

Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.

 

Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
  • 4 ägg (rumstempereade)
  • 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
  • Florsocker till garnering
Ruffino Vinsanto Serelle

Gör så här:

Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.

 

Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.

 

Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.

 

Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Lyxig kladdkaka på italienska

Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull italiensk chokladtårta, från vår kulle i Marche. Kladdkaka känner alla svenskar till ...

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer

Torta-di-more-e-yogurt

Torta di more e yogurt

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett ...

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer