Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant
Ingredienser:
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör
- 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
- 4 ägg (rumstempereade)
- 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
- Florsocker till garnering
Gör så här:
Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.
Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.
Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.
Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!
Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant
Ingredienser:
- 200 g mörk choklad
- 200 g smör
- 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
- 4 ägg (rumstempereade)
- 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
- Florsocker till garnering
Gör så här:
Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.
Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.
Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.
Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!
Fler italienska desserter !
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Peter Nordins Tiramisù
Vi Gillar,Peter Nordin,Desserter
Tiramisù. Nu skall vi göra italiensk maräng. Du behöver en termometer. Lägg sockret och vattnet i en kastrull och låt koka på medelvärme. När syrupen närmar sig 110 ° börjar du vispa äggvitorna med elvisp. Vispa till maräng med mjuka luftiga toppar.
Salame Di Cioccolato
Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...