Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
  • 4 ägg (rumstempereade)
  • 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
  • Florsocker till garnering

 

Gör så här:

Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.

 

Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.

 

Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.

 

Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

Tortino di cioccolato con cuore fondenteChokladfondant

Ingredienser:

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 160 g (ca 1,7 dl) strösocker
  • 4 ägg (rumstempereade)
  • 40 g mjöl (ca 2/3 dl) gärna tipo 00 eller vetemjöl special
  • Florsocker till garnering
Ruffino Vinsanto Serelle

Gör så här:

Smält den hackade mörka chokladen, sockret och smöret i en bain-marie (vattenbad). Smöra och mjöla 8 enportions aluminiumformar. Tänk dem jämnt och noggrant så att de inte går sönder när du senare tar ut dem från formarna.

 

Låt chokladblandningen svalna. Tillsätt sedan äggen, ett i taget under omrörning med balongvisp. Sikta i mjölet och blanda väl.

 

Häll smeten i formarna. Täck dem sedan med plastfolie och låt dem vila i frysen i 4 timmar innan de gräddas. Tillaga i en förvärmd ugn på 220° i ca 17-19 minuter.

 

Ta ut ur ugnen och vänd upp formarna på serveringsfat. Garnera med florsocker och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Bruttiboni

Bruttiboni

En traditionell italiensk kaka med krispig maräng och rostade hasselnötter.

Läs mer

Baci di Dama

Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...

Läs mer

Italiensk marängtårta med citron

Italiensk marängtårta med citron

En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...

Läs mer

Crema-di-mascarpone-e-limone

Crema di mascarpone e limone

Enkel och smarrig italiensk efterrätt. Perfekt recept att förbereda i förhand. Du behöver endast ...

Läs mer