Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua
- 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
- 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
- 1 äggula
- 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
- 100g osaltat smör
- 1 medelstor citron
- 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
- 100g strösocker (ca 1,1dl)
- En nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.
Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.
Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.
Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!
Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua
- 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
- 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
- 1 äggula
- 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
- 100g osaltat smör
- 1 medelstor citron
- 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
- 100g strösocker (ca 1,1dl)
- En nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.
Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.
Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.
Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!
Fyra fantastiska recept !
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin
Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.
Barbabietole arrosto con burrata
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni.