Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua
- 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
- 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
- 1 äggula
- 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
- 100g osaltat smör
- 1 medelstor citron
- 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
- 100g strösocker (ca 1,1dl)
- En nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.
Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.
Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.
Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!
Torta sbrisolonaEn härligt krispig mandelkaka från Mantua
- 100g 00-vetemjöl (ca 1,6dl)
- 100g fin polenta eller majsmjöl (ca 1,6dl)
- 1 äggula
- 100g hela mandlar (ca 1,4dl)
- 100g osaltat smör
- 1 medelstor citron
- 1 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
- 100g strösocker (ca 1,1dl)
- En nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 C och placera ett bakplåtspapper i en 20cm form.
Hacka mandlarna. Blanda mandlarna med resterande torra ingredienser. Se till att blanda väl.
Om du använder vaniljstång: gör ett snitt genom hela stången och skrapa försiktigt ut innehållet.
Addera vanilj, zest från citronen och äggulan. Lägg i smöret och arbeta degen med rena händer. Smula degen till små bitar och lägg i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 35-40 min tills den fått en gyllene färg. Låt svalna innan du lossar kakan från formen och serverar!
Fyra fantastiska recept !
Pesche arrosto con salsa ai lamponi
En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!
Frutta fresca con mascarpone e limoncello
Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.
Cannelloni con ricotta e spinaci
Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.
Antico Risotto Sabaudo
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.