Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg

Ingredienser: (för 12 rullar)

  • 12 skivor prosciutto
  • 50g färsk ruccola
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • balsamicokräm efter smak
  • 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
  • Honung (valfritt)

 

Gör så här:

Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.

 

Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.

 

Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.

 

Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomaterEtt enkelt och smakrikt italienskt tilltugg

Ingredienser: (för 12 rullar)

  • 12 skivor prosciutto
  • 50g färsk ruccola
  • 12 soltorkade tomater i olja
  • balsamicokräm efter smak
  • 2 msk krossade rostade nötter (t.ex. valnötter eller hasselnötter)
  • Honung (valfritt)

Gör så här:

Förbered fyllningen: Skölj och torka ruccolan. Lägg de soltorkade tomaterna på hushållspapper. Rosta nötterna lätt i en torr stekpanna och krossa dem grovt.

 

Montera rullarna: Lägg ut en skiva prosciutto på en plan yta. Placera några ruccolablad och en soltorkad tomat på ena kortsidan av skinkan. Börja från kortsidan och rulla skinkan tajt runt fyllningen. Upprepa med resterande ingredienser.

 

Lägg rullarna på ett serveringsfat. Ringla över balsamicokräm och eventuellt lite honung. Strö de krossade nötterna över rullarna.

 

Servera rullarna direkt som aptitretare eller tilltugg till ett glas mousserande vin!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Klassisk risotto

Klassisk risotto

Risotto är perfekt och festlig mat att bjuda på! Visserligen tar den en liten stund att laga, men det är enkelt och du kan umgås med dina ...

Läs mer

Peposo Dell’Impruneta

Peposo Dell’Impruneta

Den toscanska peposon sägs ha kommit till i ugnarna på det kända bruket Impruneta i utkanten av Florens, som är berömt för sina produkter i ...

Läs mer

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer

Agnello Cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...

Läs mer