Crostini con ricotta e fichiSnittar med ricotta, fikon och honung

Ett enkelt och utsökt tilltugg som blir en garanterad succé på årets julmingel.

 

Ingredienser: (ca 20 snittar)

  • En baguette
  • 5 gula lökar
  • 5 fikon
  • 250g ricotta
  • 100 g smör
  • 1/2 tsk strösocker
  • olivolja
  • en citron
  • salt och peppar
  • honung
  • Ev. färsk rosmarin

 

Gör så här:

Börja med den karamelliserade löken: Skär upp löken och värm smöret i en stekpanna. Stek löken på medelhög värme tills gyllene. (ca 30 min) Tillsätt sockret när löken nästan är klar.

Sätt ugnen på 175ºC. Skär upp brödet i skivor. Lägg över på en plåt och ringla över olivolja. Grädda i ugen tills de får färg. (ca 10 minuter)

Blanda ihop ricotta, zest från citronen, citronjuice från 1/2 citron, salt och pappar.

Dags att montera! Bred på ett generöst lager ricottakräm över brödet, lägg på karamelliserad lök och sedan skivor av fikon. Ringa över honung och toppa med peppar, citronzest och färsk rosmarin. Servera direkt och njut.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Crostini con ricotta e fichiSnittar med ricotta, fikon och honung

Ett enkelt och utsökt tilltugg som blir en garanterad succé på årets julmingel.

 

Ingredienser: (ca 20 snittar)

  • En baguette
  • 5 gula lökar
  • 5 fikon
  • 250g ricotta
  • 100 g smör
  • 1/2 tsk strösocker
  • olivolja
  • en citron
  • salt och peppar
  • honung
  • Ev. färsk rosmarin

Gör så här:

Börja med den karamelliserade löken: Skär upp löken och värm smöret i en stekpanna. Stek löken på medelhög värme tills gyllene. (ca 30 min) Tillsätt sockret när löken nästan är klar.

Sätt ugnen på 175ºC. Skär upp brödet i skivor. Lägg över på en plåt och ringla över olivolja. Grädda i ugen tills de får färg. (ca 10 minuter)

Blanda ihop ricotta, zest från citronen, citronjuice från 1/2 citron, salt och pappar.

Dags att montera! Bred på ett generöst lager ricottakräm över brödet, lägg på karamelliserad lök och sedan skivor av fikon. Ringa över honung och toppa med peppar, citronzest och färsk rosmarin. Servera direkt och njut.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer aperitivo !

Tre drinkrecept - Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..

Läs mer

Aperitivo

Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss svenskar från italienarna. Hur vi socialiserar är en av dessa. Medan italienarna gärna möts upp ute på en bar eller en restaurang,

Läs mer

Perlino Royale

Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...

Läs mer

Focaccia Barese

Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Läs mer

Mer aperitivo !

Perlino Royale
Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...

Read More

Tre drinkrecept - Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..

Read More

Focaccia Barese
Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Read More

Aperitivo
Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss svenskar från italienarna. Hur vi socialiserar är en av dessa. Medan italienarna gärna möts upp ute på en bar eller en restaurang,

Read More