Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter

En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!

 

Ingredienser:

  • 2st rödbetor
  • 2st gulbetor
  • 2st polkabetor
  • 2st burrata (eller buffelmozzarella)
  • 100 gr valfri sallad, helst småbladig
  • Olivolja
  • Rostade nötter (valfritt)
  • Salt
  • Färska örter, t.ex basilika

 

Örtolja:

  • 2 dl basilika
  • 4 msk olivolja
  • Saften från en ½ citron
  • Salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.

Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
rubeasco lungarotti

Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter

En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!

 

Ingredienser:

  • 2st rödbetor
  • 2st gulbetor
  • 2st polkabetor
  • 2st burrata (eller buffelmozzarella)
  • 100 gr valfri sallad, helst småbladig
  • Olivolja
  • Rostade nötter (valfritt)
  • Salt
  • Färska örter, t.ex basilika

 

Örtolja:

  • 2 dl basilika
  • 4 msk olivolja
  • Saften från en ½ citron
  • Salt
Rubesco lungarotti

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.

Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Frozen Negroni

Frozen Negroni

Frozen Negroni är en slushig variant av den populära klassikern Negroni. Förutom de vanliga ingredienserna gin, vermouth och bitter ...

Läs mer

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata

Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).

Läs mer

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...

Läs mer

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.

Läs mer