Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!
Ingredienser:
- 2st rödbetor
- 2st gulbetor
- 2st polkabetor
- 2st burrata (eller buffelmozzarella)
- 100 gr valfri sallad, helst småbladig
- Olivolja
- Rostade nötter (valfritt)
- Salt
- Färska örter, t.ex basilika
Örtolja:
- 2 dl basilika
- 4 msk olivolja
- Saften från en ½ citron
- Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.
Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!
Barbabietole arrosto con burrataRostade betor med burrata och örter
En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni. Det går bra att välja vilken slags beta som helst, men det blir såklart snyggare med flera färger på tallriken. Vill du snitsa till det kan du mixa örterna med olivolja och citron och använda som dressing!
Ingredienser:
- 2st rödbetor
- 2st gulbetor
- 2st polkabetor
- 2st burrata (eller buffelmozzarella)
- 100 gr valfri sallad, helst småbladig
- Olivolja
- Rostade nötter (valfritt)
- Salt
- Färska örter, t.ex basilika
Örtolja:
- 2 dl basilika
- 4 msk olivolja
- Saften från en ½ citron
- Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Tvätta rödbetorna och dela dem i klyftor. Lägg betorna i en ugnsform och blanda med olivolja och salt. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills det är mjuka och har fått lite färg. Mixa basilika och citronsaft i en mixer. Tillsätt olivolja.
Lägg upp sallad på ett fat. Lägg på betor, nötter och burrata. Avsluta med färska örter och/eller örtolja och lite flingsalt. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Pappardelle con Porcini
Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..
Panettone med apelsin
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...
Umbrisk kycklingleverpaté
Tomas Bacoccoli,Förrätter / Antipasti
Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...
Spritz di natale
En vintrig version av den klassiska drinken spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.