Pizza bianca med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter Ingredienser:
  • Pizzadeg (receptet hittar du här)
  • 50 g grönkål
  • Olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 dl creme fraiche
  • 75 g gorgonzola
  • Pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar
 Gör så här:Sätt ugnen på 250 C.Baka din pizzadeg. Receptet på degen hittar du HÄR.Skär av bladen från stammen på grönkålen. Skölj bladen och skär dem i mindre bitar. Fräs kålen i olivolja i någon minut. Skär löken i mindre bitar.Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Bred ut creme fraiche och sedan gorgonzolan över degen. Fördela grönkålen och löken jämnt över pizzan. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Toppa med pinjenötter och servera! Pizza bianco med grönkål Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 7

Inget betyg än så länge

Pizza bianco med grönkål

En vit pizza med gorgonzola, grönkål och pinjenötter Ingredienser:
  • Pizzadeg (receptet hittar du här)
  • 50 g grönkål
  • Olivolja
  • 1 rödlök
  • 2 dl creme fraiche
  • 75 g gorgonzola
  • Pinjenötter
  • Salt
  • Svartpeppar
 Gör så här:Sätt ugnen på 250 C.Baka din pizzadeg. Receptet på degen hittar du HÄR.Skär av bladen från stammen på grönkålen. Skölj bladen och skär dem i mindre bitar. Fräs kålen i olivolja i någon minut. Skär löken i mindre bitar.Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Bred ut creme fraiche och sedan gorgonzolan över degen. Fördela grönkålen och löken jämnt över pizzan. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Toppa med pinjenötter och servera! Pizza bianco med grönkål Följ oss på:FacebookInstagramPinterest 

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.7 / 5. Antal recensioner 7

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Involtini nordini

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar…

Läs recept

panettone med apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen…

Läs recept

Risotto Milanese

Risotto Milanese

Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…

Läs recept