Panna cotta al caffèKaffepannacotta

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?

Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!

 

Ingredienser: (6 portioner)

  • 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 gr socker
  • 8 gr gelatin
  • ½ vaniljstång
  • Till kaffesåsen:
  • 100 gr mörk choklad
  • 8 cl kaffe

 

Gör så här:

Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.

Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.

Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.

Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.

Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

Panna cotta al caffèKaffepannacotta

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?

Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!

 

Ingredienser: (6 portioner)

  • 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 gr socker
  • 8 gr gelatin
  • ½ vaniljstång
  • Till kaffesåsen:
  • 100 gr mörk choklad
  • 8 cl kaffe

Gör så här:

Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.

Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.

Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.

Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.

Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.

Ruffino Vinsanto Serelle

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna

Läs mer

Insalata-pomodori-e-stracciatella

Insalata pomodori e stracciatella

Fräsch sallad med ugnsrostade söta tomater, krämig stracciatella och krispig pistage. Perfekt att servera som en antipasti eller....

Läs mer

Ravioli från Liguria

Ravioli från Liguria

Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer