Panna cotta al caffèKaffepannacotta
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?
Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!
Ingredienser: (6 portioner)
- 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
- 5 dl vispgrädde
- 100 gr socker
- 8 gr gelatin
- ½ vaniljstång
- Till kaffesåsen:
- 100 gr mörk choklad
- 8 cl kaffe
Gör så här:
Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.
Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.
Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.
Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.
Panna cotta al caffèKaffepannacotta
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad. Vem kan tacka nej till den smakexplosionen?
Ett perfekt sätt att servera efterrätt och kaffe i ett!
Ingredienser: (6 portioner)
- 1 ½ dl starkt kaffe (mocca eller espresso)
- 5 dl vispgrädde
- 100 gr socker
- 8 gr gelatin
- ½ vaniljstång
- Till kaffesåsen:
- 100 gr mörk choklad
- 8 cl kaffe
Gör så här:
Börja med att göra kaffet och låt det svalna. Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten.
Häll grädden i en kastrull, tillsätt sockret och vaniljen, både frön och skal. Koka upp. Krama ur det nu mjuka gelatinet och tillsätt det i grädden. Rör om ordentligt så gelatinet löses upp och tillsätt sedan 1 ½ dl kaffe. Passera blandningen genom en finmaskig sil och häll upp i 6 st formar. Ställ i kylen i minst 3-4 timmar.
Förbered såsen strax innan servering. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Tillsätt 8 cl varmt kaffe och blanda väl tills du får en smidig men trögflytande sås.
Vänd upp pannacottan på tallrikar, häll över såsen och dekorera gärna med några kaffebönor. Servera omedelbart.
Om du har svårt att få ut pannacottan ur formarna, så värm en kniv i kokande vatten och skär längs hela kanten runt formen. Doppa formen i kokande vatten en sekund och vänd den sedan upp och ner på ett fat.
Fyra fantastiska recept !
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!
Pappardelle e fegatini
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de övriga får vara hela. Fräs dem hastigt i smöret mindre än 1 minut under omrörning så att de blir bruna på utsidan med fortfarande är ljusröda inuti. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
Röror till grillat
I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de använder mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två...
Focaccia Col Formaggio Al Pesto
Foccacia Col Formaggio al Pesto. En focaccia är ett härligt bröd att bjuda på när man är många, som blir härligt saftigt tack vara olivoljan.