Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser:
- Ca 1 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- Ca 3 msk färsk basilika, finhackad
- Ca 1,5 dl soltorkade tomater, avrunna och finhackade
- Ca 1 dl svarta oliver, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
- Riven parmesanost efter smak
- Ca 2 tsk honung
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser:
- Ca 1 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- Ca 3 msk färsk basilika, finhackad
- Ca 1,5 dl soltorkade tomater, avrunna och finhackade
- Ca 1 dl svarta oliver, finhackade
- 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
- Riven parmesanost efter smak
- Ca 2 tsk honung
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!
Fettuccine Alfredo
Enkel, krämig och utsökt pastarätt från italien. Detta är Peter Nordins recept på rätten.
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.
Penne all arrabiata
Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.