Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)
- 0,5 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- 0,5 dl färsk basilika
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost
- 2 tsk honung
Gör så här:
Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade
Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!
Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)
- 0,5 dl olivolja
- 1-2 msk balsamvinäger
- 0,5 dl färsk basilika
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl svarta oliver
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl parmesanost
- 2 tsk honung
Gör så här:
Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.
Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.
Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.
Fyra fantastiska recept !
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Pizza,Tips,Reportage,Louise Laurenius
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...
Pasta con tonno e briciole – pasta med tonfisk
Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut.
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.