Bruschetta con tapenade italiana

Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)

  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost
  • 2 tsk honung

 

Gör så här:

Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
rubeasco lungarotti

Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)

  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost
  • 2 tsk honung
Rubesco lungarotti

Gör så här:

Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Galen i gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett alternativ till pasta, med recept som går tusentals ...

Läs mer

Pasta al limone

Pasta al limone

Pasta al limone. Koka pastan ”al dente”. Smält smöret i en stor panna och tillsätt det finrivna skalet av två citroner och låt det värmas en stund så att smakerna blandas.

Läs mer

Insalata caprese

Insalata caprese

Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang där ett plus ett blir tre.

Läs mer

Vitello Braciole

Termen "Braciole" kommer från det italienska ordet "braciola", som betyder “skiva”. Det handlar om tunt skivat kalvkött som rullas med...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm