Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)

  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost
  • 2 tsk honung

 

Gör så här:

Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
rubeasco lungarotti

Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser: (alla mått är ungefärliga och anpassas efter smak)

  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl parmesanost
  • 2 tsk honung
Rubesco lungarotti

Gör så här:

Finhacka basilikan, de soltorkade tomaterna och oliverna. Riv vitlöken och parmesanen.

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Läs mer

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Ribollita – bönsoppa från Toscana

Bönsoppa från Toscana. Blötlägg bönorna över natten i 1 liter vatten. Dagen därpå kokar du upp bönorna i samma vatten och låter dem sjuda i ca 1 timme. Tärna pancettan fint och fräs i en soppgryta. Sautera sedan kål och morötter i fettet.

Läs mer

Trote affogate

Trote affogate

Skölj fisken, klappa den torr och krydda med salt och peppar. Panera med vetemjöl och skaka av onödigt mjöl.

Läs mer

Din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Läs mer