Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser:

  • Ca 1 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • Ca 3 msk färsk basilika, finhackad
  • Ca 1,5 dl soltorkade tomater, avrunna och finhackade
  • Ca 1 dl svarta oliver, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
  • Riven parmesanost efter smak
  • Ca 2 tsk honung

 

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
rubeasco lungarotti

Bruschetta con tapenade italianaBruschetta med italiensk tapenade

Ett utsökt pålägg med alla de bästa smakerna från Italien i en och samma tugga!

 

Ingredienser:

  • Ca 1 dl olivolja
  • 1-2 msk balsamvinäger
  • Ca 3 msk färsk basilika, finhackad
  • Ca 1,5 dl soltorkade tomater, avrunna och finhackade
  • Ca 1 dl svarta oliver, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
  • Riven parmesanost efter smak
  • Ca 2 tsk honung
Rubesco lungarotti

Gör så här:

Blanda alla ingredienser i en skål eller tallrik. Smaka av ordentligt och justera mängden av de olika ingredienserna så att det passar din egen smak.

Servera på ett färskt knaprigt varmt bröd. Röran kan också funka som ett tillbehör till t.ex. en stekt fisk.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och fintärna. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek pancettan. Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig. Tillsätt de tärnade tomaterna och hela chilifrukter och låt såsen sjuda på låg värme en stund.

Läs mer

Suppli alla romana

Suppli alla romana

Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer