Pizzette di quinoaToppad med funghi porcini, pinjenötter och mozzarella

Recept och text av: Peter Nordin

 

De senaste åren har quinoa, detta hälsofrö, blivit mycket populärt i Italien. I södra delarna odlas quinoa, oftast ekologiskt. På köpet får du en hälsosam bomb av nyttigheter.

 

Här kommer ett enkelt, snabbt och underbart recept, som råkar vara både glutenfritt, hälsosamt och vegetarisk. Tar du bort osten, toppar med oliver i stället, vips blev denna lilla pizza vegansk. Det är för konsistensen vi använder quinoan, som ger en seg-knaprig botten vi gillar här på Ruffino, en textur som blir supergod.

 

Ingredienser: (ca 6 st)

  • 200 g quinoa
  • 210 g vamt/hett vatten
  • 60 g varmt/hett vatten att blanda i matberedaren
  • salt

Topping:

  • en stor näve körsbärstomater, delade
  • skogssvamp, det du finner på marknaden
  • 1 msk pinjenötter
  • rucola
  • parmesan

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Rensa svampen och skär i tjocka skivor. Droppa olivolja och salt och peppar över svampen. Ställ åt sidan.

Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.

Koka upp vatten på spisen, dra åt sidan. Låt quinoan dra 25 minuter i hett vatten i en bunke på köksbänken. Lägg allt i en matberedare (ej svamp och topping) och tillsätt 60 g hett vatten och en rejäl nypa havssalt. Mixa i matberedaren 2-3 minuter tills du får en tjock gröt.

Bred ut blandningen till önskad storlek på en bakplåt och lägg på toppingen. Grädda 25 minuter i ugnen tills de är lätt gyllenbruna. Efter 15 min, ta ut och lägg på pinjenötter. Fortsätt baka 10 minuter.

 

Här, på vårt lilla hotell i Marche gör vi små-mini-pizzor som äts med handen och viks som en taco. Supergott till champagne eller Prosecco.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Pizzette di quinoaToppad med funghi porcini, pinjenötter och mozzarella

Recept och text av: Peter Nordin

 

De senaste åren har quinoa, detta hälsofrö, blivit mycket populärt i Italien. I södra delarna odlas quinoa, oftast ekologiskt. På köpet får du en hälsosam bomb av nyttigheter.

 

Här kommer ett enkelt, snabbt och underbart recept, som råkar vara både glutenfritt, hälsosamt och vegetarisk. Tar du bort osten, toppar med oliver i stället, vips blev denna lilla pizza vegansk. Det är för konsistensen vi använder quinoan, som ger en seg-knaprig botten vi gillar här på Ruffino, en textur som blir supergod. Vi brukar få ut cirka sex pizzette av receptet.

 

Ingredienser: (ca 6 st)

  • 200 g quinoa
  • 210 g vamt/hett vatten
  • 60 g varmt/hett vatten att blanda i matberedaren
  • salt

Topping:

  • en stor näve körsbärstomater, delade
  • skogssvamp, det du finner på marknaden
  • 1 msk pinjenötter
  • rucola
  • parmesan
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Rensa svampen och skär i tjocka skivor. Droppa olivolja och salt och peppar över svampen. Ställ åt sidan.

Förbered en bakplåt med bakplåtspapper.

Koka upp vatten på spisen, dra åt sidan. Låt quinoan dra 25 minuter i hett vatten i en bunke på köksbänken. Lägg allt i en matberedare (ej svamp och topping) och tillsätt 60 g hett vatten och en rejäl nypa havssalt. Mixa i matberedaren 2-3 minuter tills du får en tjock gröt.

Bred ut blandningen till önskad storlek på en bakplåt och lägg på toppingen. Grädda 25 minuter i ugnen tills de är lätt gyllenbruna. Efter 15 min, ta ut och lägg på pinjenötter. Fortsätt baka 10 minuter.

 

Här, på vårt lilla hotell i Marche gör vi små-mini-pizzor som äts med handen och viks som en taco. Supergott till champagne eller Prosecco.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Ossobuco di Pollo

Ossobuco di Pollo

Börja med kycklingen. Salta och peppra alla låren på båda sidor och vänd i mjöl. Stek i olivolja i en stor stekpanna i 4–5 minuter gyllene ...

Read More

Ravioli med ricotta lök och salvia

Ravioli med ricotta lök och salvia

Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...

Read More

Lyxig kladdkaka på italienska

Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull italiensk chokladtårta, från vår kulle i Marche. Kladdkaka känner alla svenskar till ...

Read More

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Read More

Mer av Peter Nordin !

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt det rivna vita bröded och stek tills gyllene färg och krispig ...

Read More

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Read More