Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker

Ingredienser: (4 personer)

  • 200 g oxfilé
  • chiliflakes efter smak
  • 2 msk selleri
  • 2 msk schalottenlök
  • 3 msk sardellextrakt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • olivolja (extra virgin)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, finriven

 

Gör så här:

Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.

 

Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.

 

Källa!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker

Ingredienser: (4 personer)

  • 200 g oxfilé
  • chiliflakes efter smak
  • 2 msk selleri
  • 2 msk schalottenlök
  • 3 msk sardellextrakt
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • olivolja (extra virgin)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, finriven

Gör så här:

Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.

 

Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.

 

Källa!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Läs mer

tagliata-di-manzo

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av italienska smaker! Gör så här: Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till ...

Läs mer

Paolos-Tiramisú

Paolo’s Tiramisú

Under vårt besök i det blomstrande Menaggio vid Comosjön träffade vi Paolo som brinner för matlagning. En kväll bjuder Paolo på hans fantastiska Tiramisú, receptet delar vi nu med er!

Läs mer

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Läs mer