Zuppa di PomodoroItaliensk tomatsoppa

Ingredienser: (2-3 portioner)

  • 7-8 stora färska tomater (alternativt 800g burktomater, t.ex. San Marzano)
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • Ca 10 blad färsk basilika
  • Salt och peppar efter smak
  • 2,5-3,5 dl kycklingbuljong (beroende på önskad konsistens)

Till garnering:

  • ca 1 dl vispgrädde (eventuellt)
  • Krutonger (eventuellt)
  • Färska basilika

 

Gör så här: 

Börja med att förbered tomaterna:

Om du använder färska tomater: Koka upp en kastrull med vatten. Under tiden, skär ett tunt ”X” på toppen av varje tomat. Förbered en stor skål med isvatten som du ställer åt sidan. Du ska nu blanchera tomaterna. Gör detta i omgångar med 3-4 tomater åt gången. Lägg tomaterna i det kokande vattnet i cirka 15 sekunder, max 30 sekunder då du inte vill koka tomaterna. Använd en hålslev för att flytta tomaterna direkt till isvattnet. Lägg tomaterna på hushållspapper när du börjar med nästa omgång tomater.

Blancheringen hjälper att lossa skalet från tomaterna. Använd en liten kniv för att skala tomaterna. Ta även bort stjälkarna och kärnor ur tomaterna. Hacka dem sedan grovt.

 

Tillaga soppan:
Värm olivoljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs tills den är mjuk i cirka en minut. Lägg i de hackade tomaterna, persiljan, basilika, salt och peppar och rör om. Täck kastrullen med locket något öppet, och låt sjuda i 20 minuter. Rör om då och då.

Häll i kycklingbuljongen och rör om. Använd en stavmixer och mixa tills slät.

Smaka av och addera kryddning vid behov. Låt soppan sjuda på svag värme med halvt täckt lock tills medeltjock konsistens, ca 20-25 minuter.

Häll upp soppan i skålar och garnera med basilikablad, olivolja och eventuellt vispgrädde eller krutonger.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino
Briccotondo Barbera

Zuppa di PomodoroItaliensk tomatsoppa

Ingredienser: (2-3 portioner)

  • 7-8 stora färska tomater (alternativt 800g burktomater, t.ex. San Marzano)
  • 2 msk olivolja
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk färsk bladpersilja, hackad
  • Ca 10 blad färsk basilika
  • Salt och peppar efter smak
  • 2,5-3,5 dl kycklingbuljong (beroende på önskad konsistens)

Till garnering:

  • ca 1 dl vispgrädde (eventuellt)
  • Krutonger (eventuellt)
  • Färska basilika
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Gör så här:

Börja med att förbered tomaterna:

Om du använder färska tomater: Koka upp en kastrull med vatten. Under tiden, skär ett tunt ”X” på toppen av varje tomat. Förbered en stor skål med isvatten som du ställer åt sidan. Du ska nu blanchera tomaterna. Gör detta i omgångar med 3-4 tomater åt gången. Lägg tomaterna i det kokande vattnet i cirka 15 sekunder, max 30 sekunder då du inte vill koka tomaterna. Använd en hålslev för att flytta tomaterna direkt till isvattnet. Lägg tomaterna på hushållspapper när du börjar med nästa omgång tomater.

Blancheringen hjälper att lossa skalet från tomaterna. Använd en liten kniv för att skala tomaterna. Ta även bort stjälkarna och kärnor ur tomaterna. Hacka dem sedan grovt.

 

Tillaga soppan:
Värm olivoljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs tills den är mjuk i cirka en minut. Lägg i de hackade tomaterna, persiljan, basilika, salt och peppar och rör om. Täck kastrullen med locket något öppet, och låt sjuda i 20 minuter. Rör om då och då.

Häll i kycklingbuljongen och rör om. Använd en stavmixer och mixa tills slät.

Smaka av och addera kryddning vid behov. Låt soppan sjuda på svag värme med halvt täckt lock tills medeltjock konsistens, ca 20-25 minuter.

Häll upp soppan i skålar och garnera med basilikablad, olivolja och eventuellt vispgrädde eller krutonger.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

bombardino

Bombardino

Denna varma drink föddes i den populära skidorten Livigno på 1970-talet, då en ung bartender från Genoa som inte var van vid det kalla vädret ...

Läs mer

Garibaldi Sbagliato

Garibaldi Sbagliato

Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.

Läs mer

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!

Läs mer

Torta-di-nocciola

Torta di nocciola – Hasselnötskaka

Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.

Läs mer