Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra
Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika


Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

 

Sardell- och kaprissmör
Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris


Gör så här:
Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Röror till grillat

I Italien använder de mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två smakrika tillbehör till midsommarkvällens grillbuffé.

 

Oliv- och sardellröra

 

Ingredienser:

  • 2 dl kärnfria oliver
  • 50 gr sardellfiléer
  • 1 pressad vitlöksklyfta (rosta den i ugnen först om du vill ha en mildare smak.
  • 1 dl hackad färsk basilika

 

Gör så här:
Hacka oliver och sardeller. Blanda det med vitlök och basilika. Bind ihop röran med några droppar olivolja. Vill du variera kan du även blanda röran med creme fraiche och/eller majonnäs.

Sardell- och kaprissmör

 

Ingredienser:

  • 75 gr rumsvarmt smör
  • Rivet skal av 1 citron
  • Ca 20 gr sardellfiléer
  • 1 msk kapris

 

Gör så här:

Vispa smöret mjukt med citronskal och 2 tsk olja från sardellerna. Finhacka sardellerna och kaprisen och vänd ner i smöret.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Klassisk risotto

Klassisk risotto

Risotto är perfekt och festlig mat att bjuda på! Visserligen tar den en liten stund att laga, men det är enkelt och du kan umgås med dina ...

Läs mer

Cipolle Ripieni

Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött

Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

Läs mer

Amaretti

Amaretti

Amaretti är små mandelkex med en intensiv smak som är mycket vanliga och älskade i många italienska regioner, från norr till söder.

Läs mer

Limoncello-spritz

Limoncello spritz

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..

Läs mer