Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.
Ingredienser:
- 100g mörk choklad, 80% kakao
- 2 ägg
- 40g strösocker
- 1 nypa salt
- 2,5 dl grädde
- 3 msk mandellikör
- Ev. Färska bär till servering
Gör så här:
Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.
Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!
Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.
Ingredienser:
- 100g mörk choklad, 80% kakao
- 2 ägg
- 40g strösocker
- 1 nypa salt
- 2,5 dl grädde
- 3 msk mandellikör
- Ev. Färska bär till servering
Gör så här:
Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.
Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!
Fler italienska desserter !
Panettone med apelsin
Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...
Bruttiboni
En traditionell italiensk kaka med krispig maräng och rostade hasselnötter.
Cannoli med apelsin och pistage
Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.