Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.
Ingredienser:
- 100g mörk choklad, 80% kakao
- 2 ägg
- 40g strösocker
- 1 nypa salt
- 2,5 dl grädde
- 3 msk mandellikör
- Ev. Färska bär till servering
Gör så här:
Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.
Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!
Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.
Ingredienser:
- 100g mörk choklad, 80% kakao
- 2 ägg
- 40g strösocker
- 1 nypa salt
- 2,5 dl grädde
- 3 msk mandellikör
- Ev. Färska bär till servering
Gör så här:
Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.
Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.
Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.
Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!
Fler italienska desserter !
Ricciarelli
Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.
Panna cotta al caffè
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.
Torta Pinocchio
Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.
Torta Alle Fragole Di Nonna
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt ...