Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.

 

Ingredienser:

  • 100g mörk choklad, 80% kakao
  • 2 ägg
  • 40g strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk mandellikör
  • Ev. Färska bär till servering

 

Gör så här:

Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.

 

Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.

 

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.

 

Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig mousse med smak av choklad och den italienska mandellikören amaretto. Denna dessert är enkel att tillaga och otroligt god. Uteslut likören för ett alkoholfritt alternativ.

 

Ingredienser:

  • 100g mörk choklad, 80% kakao
  • 2 ägg
  • 40g strösocker
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl grädde
  • 3 msk mandellikör
  • Ev. Färska bär till servering
Ruffino Vinsanto Serelle

Gör så här:

Smält 80g av chokladen i ett vattenbad.

 

Separera äggulorna från vitan. Vispa äggulorna och sockret i ca 3 minuter med elvisp. Vänd ner den smälta chokladen i äggkrämen.

 

Vispa äggvitorna hårt tillsammans med salt, vänd ned i smeten. Vispa sedan 2 dl av grädden och vänd ned i smeten. Häll i mandellikören och blanda försiktigt.

 

Lägg upp moussen i glas och låt stå i kylen i minst 3 timmar. Vispa resterande grädde och hacka resterande choklad. Servera moussen med en klick grädde, hackad choklad och eventuellt färska bär. NJUT!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Maritozzi

Maritozzi

Gräddfyllda bullar från Rom. En perfekt frukost enligt en romare!

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer

Crema-di-mascarpone-e-limone

Crema di mascarpone e limone

Enkel och smarrig italiensk efterrätt. Perfekt recept att förbereda i förhand. Du behöver endast ...

Läs mer

Coppa-di-mascarpone-alle-Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.

Läs mer