Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, sardeller, persilja och vitlök
Ingredienser:
- 320 g spaghetti
- 4-6 sardeller i olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 kvist persilja
- salt
- olivolja (ca 6 msk)
- 3 skivor torrt bröd
- peperoncino/chilipeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.
Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.
Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.
När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!
Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, ansjovis, persilja och vitlök
Ingredienser:
- 320 g spaghetti
- 4-6 sardeller i olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 kvist persilja
- salt
- olivolja (ca 6 msk)
- 3 skivor torrt bröd
- peperoncino/chilipeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.
Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.
Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.
När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!
Fyra fantastiska recept !
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött.
Soppa på oliver
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!