Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, sardeller, persilja och vitlök

Ingredienser:

  • 320 g spaghetti
  • 4-6 sardeller i olja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist persilja
  • salt
  • olivolja (ca 6 msk)
  • 3 skivor torrt bröd
  • peperoncino/chilipeppar efter smak

 

Gör så här:

Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.

 

Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.

 

Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.

 

Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.

 

När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, ansjovis, persilja och vitlök

Ingredienser:

  • 320 g spaghetti
  • 4-6 sardeller i olja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 kvist persilja
  • salt
  • olivolja (ca 6 msk)
  • 3 skivor torrt bröd
  • peperoncino/chilipeppar efter smak
Marco Colicchio

Gör så här:

Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.

 

Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.

 

Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.

 

Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.

 

När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Crema di mascarpone con fragole

Crema di mascarpone con fragole

Är du sugen på att laga något riktigt gott med sensommarens jordgubbar? På mindre än en halvtimme så har du fixat en dessert som är så god ...

Läs mer

Insalata Estiva

Insalata Estiva

Dela tomaterna och lägg upp dem på ett fat. Ringla över en god olivolja och balsamvinäger efter smak. Låt dem stå och dra en stund ...

Läs mer

Galen i gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett alternativ till pasta, med recept som går tusentals ...

Läs mer

Šmòrn

Šmòrn

Skidorten Cortinas egen äppelpannkaka. En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i ...

Läs mer