Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, sardeller, persilja och vitlök
Ingredienser:
- 320 g spaghetti
- 4-6 sardeller i olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 kvist persilja
- salt
- olivolja (ca 6 msk)
- 3 skivor torrt bröd
- peperoncino/chilipeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.
Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.
Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.
När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!
Pasta con la mollicaPasta med brödsmulor, ansjovis, persilja och vitlök
Ingredienser:
- 320 g spaghetti
- 4-6 sardeller i olja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1 kvist persilja
- salt
- olivolja (ca 6 msk)
- 3 skivor torrt bröd
- peperoncino/chilipeppar efter smak
Gör så här:
Börja med att finhacka persilja, vitlök och chilli separat. Skär sardellerna i bitar.
Mixa brödet till smulor och lägg det i en liten panna. Stek tillsammans med ca 3 msk olja och rör om ofta tills brödet fått färg. Stäng av värmen, lägg i den hackade persiljan och ställ åt sidan.
Koka upp vatten i en stor kastrull, addera måttligt med salt och lägg i pastan. Låt inte pasta koka klart då tillagningen ska avslutas i pannan.
Medan pastan kokar, häll ca 3 matskedar olivolja i en stor panna och tillsätt de hackade sardellerna. Stek på låg/medelhög värme tills de lösts upp. Tillsätt vitlök och chili i pannan och höj värmen något.
När vitlöken fått färg och pastan nästan är al dente, lägg pastan i pannan. Rör om tillsammans med små mängder pastavatten tills pastan känns färdig, då stänger du av pannan och adderar brödet och persiljan. Blanda och servera direkt!
Fyra fantastiska recept !
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Lyxig kladdkaka på italienska
Här får ni ett underbart recept på en njutningsfull italiensk chokladtårta, från vår kulle i Marche. Kladdkaka känner alla svenskar till ...
Torta di nocciola – Hasselnötskaka
Hasselnötskaka. Häll nötterna och 1 ½ dl av sockret i en matberedare och finhacka blandningen. Tillsätt mjölet och kör tills allt blandats. Häll över blandningen i en stor skål och ställ åt sidan.
Längtan efter Italien
Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter Italien, då Covid-19 sätter sina klor landets invånare ...