Amaretti

AmarettiItalienska mandelkakor

Amaretti är små mandelkex med en intensiv smak som är mycket vanliga och älskade i många italienska regioner, från norr till söder. Det finns många olika varianter, mjuka, strösslade med socker eller krispiga, som i det här recept. De är inte svåra att baka, men kräver lite tid eftersom degen behöver vila i kylen över natten för att få rätt konsistens. Amaretti är de rätta kexen för en söt paus eller för att ackompanjera testunden! De är även perfekta som fyllning till tårtor eller tårtor!

 

Ingredienser: (ca 40 kakor)

  • 1 kryddmått salt
  • 4 äggvitor
  • 120 gr strösocker
  • 200 gr (4 dl) mandelmjöl
  • 3-4 bittermandel, riven
  • Rivet skal från en halv citron
  • florsocker

 

Gör så här:

Börja med att vispa samman äggvita och salt till ett fast skum. Blanda ihop socker, mandelmjöl, bittermandel och citronzest. Vänd sedan försiktigt ner det i skummet.

 

Rulla små bollar, ca 10–15 gram eller lite mindre än en matsked. Rulla dem sedan i florsocker. Låt bollarna stå i kylen 12–24 timmar för att torka till sig.

 

När kakorna torkat lyfter du över dem på en plåt med papper med hjälp av en kniv. Lägg kakorna med ca 2 cm mellanrum.

 

Pudra alla kakor med florsocker, en tesil fungerar perfekt. Nyp eller tryck sedan till kakorna lite lätt.

 

Baka kakorna på 180 grader i 15–20 minuter med över- och undervärme utan fläkt. Förvara kakorna i en lufttät burk när de har svalnat.

 

Servera Amaretti med te, kaffe eller ett litet glas sött vin.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Ruffino Vinsanto Serelle

AmarettiItalienska mandelkakor

Amaretti är små mandelkex med en intensiv smak som är mycket vanliga och älskade i många italienska regioner, från norr till söder. Det finns många olika varianter, mjuka, strösslade med socker eller krispiga, som i det här recept. De är inte svåra att baka, men kräver lite tid eftersom degen behöver vila i kylen över natten för att få rätt konsistens. Amaretti är de rätta kexen för en söt paus eller för att ackompanjera testunden! De är även perfekta som fyllning till tårtor eller tårtor!

 

Ingredienser: (ca 40 kakor)

  • 1 kryddmått salt
  • 4 äggvitor
  • 120 gr strösocker
  • 200 gr (4 dl) mandelmjöl
  • 3-4 bittermandel, riven
  • Rivet skal från en halv citron
  • florsocker
Ruffino Vinsanto Serelle

Gör så här:

Börja med att vispa samman äggvita och salt till ett fast skum. Blanda ihop socker, mandelmjöl, bittermandel och citronzest. Vänd sedan försiktigt ner det i skummet.

 

Rulla små bollar, ca 10–15 gram eller lite mindre än en matsked. Rulla dem sedan i florsocker. Låt bollarna stå i kylen 12–24 timmar för att torka till sig.

 

När kakorna torkat lyfter du över dem på en plåt med papper med hjälp av en kniv. Lägg kakorna med ca 2 cm mellanrum.

 

Pudra alla kakor med florsocker, en tesil fungerar perfekt. Nyp eller tryck sedan till kakorna lite lätt.

 

Baka kakorna på 180 grader i 15–20 minuter med över- och undervärme utan fläkt. Förvara kakorna i en lufttät burk när de har svalnat.

 

Servera Amaretti med te, kaffe eller ett litet glas sött vin.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e asparagi är en skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.

Läs mer

Umbrisk kycklingleverpaté

Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm