Risotto agli AsparigiRisotto med sparris

Risotto agli Asparigi. En enkel men raffinerad risotto som passar fint på våren när sparrisen smakar som bäst.

 

Risotto agli Asparigi Ingredienser (4 personer):

  • 500 gr sparris
  • 350 gr Carnaroli-ris
  • 70 gr smör
  • 1/2 lök, finhackad
  • varm grönsaksbuljong, ca 1 liter
  • riven Grana Padano
  • olivolja, extra vergine
  • salt

 

Gör så här:

Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

 

Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med 2 matskedar olja. Häll i den hackade löken och stek den på medelvärme så att den mjuknar men utan att få färg. Tillsätt riset och fräs det någon minut tills ytan börjar bli genomskinlig. Häll i sparrisslantarna.

 

Tillsätt ett par skedar av buljongen och rör om kontinuerligt med en träsked. När buljongen har absorberats häll på ytterligare en eller ett par skedar i taget och fortsätt att röra. Fortsätt så tills buljongen är slut och riset har kokats ”al dente”. Risotton ska vara ganska lös. Avsluta med att blanda ner resten av smöret och den rivna osten och fortsätt att röra en stund på låg värme tills risotton blir krämig. Blanda ner sparristopparna, täck kastrullen och låt risotton vila i några minuter innan servering.

 

Hitta fler vegetariska recept här.

Läs även vårt recept på saffransrisotto här. 

 

Källa: Zeta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Risotto agli AsparigiRisotto med sparris

Risotto agli Asparigi. En enkel men raffinerad risotto som passar fint på våren när sparrisen smakar som bäst.

 

Risotto agli Asparigi Ingredienser (4 personer):

  • 500 gr sparris
  • 350 gr Carnaroli-ris
  • 70 gr smör
  • 1/2 lök, finhackad
  • varm grönsaksbuljong, ca 1 liter
  • riven Grana Padano
  • olivolja, extra vergine
  • salt

Gör så här:

Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

 

Smält hälften av smöret i en kastrull tillsammans med 2 matskedar olja. Häll i den hackade löken och stek den på medelvärme så att den mjuknar men utan att få färg. Tillsätt riset och fräs det någon minut tills ytan börjar bli genomskinlig. Häll i sparrisslantarna.

 

Tillsätt ett par skedar av buljongen och rör om kontinuerligt med en träsked. När buljongen har absorberats häll på ytterligare en eller ett par skedar i taget och fortsätt att röra. Fortsätt så tills buljongen är slut och riset har kokats ”al dente”. Risotton ska vara ganska lös. Avsluta med att blanda ner resten av smöret och den rivna osten och fortsätt att röra en stund på låg värme tills risotton blir krämig. Blanda ner sparristopparna, täck kastrullen och låt risotton vila i några minuter innan servering.

 

Hitta fler vegetariska recept här.

Läs även vårt recept på saffransrisotto här. 

 

Källa: Zeta.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Surdegsbröd

Surdegsbröd

Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

Spritz Estivo

Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...

Läs mer

Cannoli-med-apelsin-och-pistage

Cannoli med apelsin och pistage

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.

Läs mer