Composta di mele con limoncelloÄppelkompott med limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!
Ingredienser: (4 personer)
- 4 äpplen
- 1,5 dl Villa Cardea Limoncello
- 2 msk strösocker
- 1,5 dl mellangrädde
- 12 cantucci, italienska mandelskorpor
Gör så här:
Kärna ur äpplena och skär dem i cirka 1×1 cm stora tärningar. Koka dem med Limoncello och socker utan lock i cirka fem minuter. Låt svalna.
Vispa grädden till ett fast skum. Krossa skorporna. Ta fram skålar, varva äppelkompott med grädde och skorpor i serveringsskålarna.
Composta di mele con limoncelloÄppelkompott med limoncello
En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!
Ingredienser: (4 personer)
- 4 äpplen
- 1,5 dl Villa Cardea Limoncello
- 2 msk strösocker
- 1,5 dl mellangrädde
- 12 cantucci, italienska mandelskorpor
Gör så här:
Kärna ur äpplena och skär dem i cirka 1×1 cm stora tärningar. Koka dem med Limoncello och socker utan lock i cirka fem minuter. Låt svalna.
Vispa grädden till ett fast skum. Krossa skorporna. Ta fram skålar, varva äppelkompott med grädde och skorpor i serveringsskålarna.
Fler recept med limoncello !
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.
Gelato Con Limoncello e Menta
Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...
Limoncello Tonic
Limoncello Tonic. En frisk variant på G & T som blir alltmer populär både i Italien och i Sverige. Allt du behöver är ...







