Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Ingredienser:
- 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 msk pressad citron
- ½ kruka strimlad färsk basilika
- 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
- 2,5 dl gräddfil
- ½ dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 tsk socker
Gör så här:
Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.
Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.
Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.
Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.
Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Ingredienser:
- 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 msk pressad citron
- ½ kruka strimlad färsk basilika
- 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
- 2,5 dl gräddfil
- ½ dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 tsk socker
Gör så här:
Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.
Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.
Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.
Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.
Fyra fantastiska recept !
Ravioli med ricotta lök och salvia
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...
Spaghetti al cacio e pepe
Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.
Villa Cardea Coffee Drink
Drinkar,Vi Gillar,Louise Laurenius
Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma, bitterhet och en extra kick från kallbryggt kaffe.











