Citron- och basilikasill

Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Ingredienser:

  • 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • ½ kruka strimlad färsk basilika
  • 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
  • 2,5 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

 

Gör så här:

Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.

 

Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.

 

Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.

 

Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Ingredienser:

  • 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • ½ kruka strimlad färsk basilika
  • 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
  • 2,5 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

Gör så här:

Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.

 

Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.

 

Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.

 

Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...

Läs mer

Mousse al cioccolato e amaretto

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.

Läs mer

Crostini con funghi e ricotta

Crostini con funghi e ricotta

Rostade brödskivor med ricottakräm, karameliserad lök och svamp. Toppa med parmesan!

Läs mer

Pasta con funghi al profumo di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm