Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Ingredienser:
- 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 msk pressad citron
- ½ kruka strimlad färsk basilika
- 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
- 2,5 dl gräddfil
- ½ dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 tsk socker
Gör så här:
Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.
Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.
Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.
Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.
Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Ingredienser:
- 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 msk pressad citron
- ½ kruka strimlad färsk basilika
- 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
- 2,5 dl gräddfil
- ½ dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 tsk socker
Gör så här:
Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.
Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.
Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.
Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.
Fyra fantastiska recept !
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Mousse al cioccolato e amaretto
En härligt krämig chokladmousse med mandellikören amaretto.
Crostini con funghi e ricotta
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Rostade brödskivor med ricottakräm, karameliserad lök och svamp. Toppa med parmesan!
Pasta con funghi al profumo di Marsala
En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.