Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Ingredienser:
- 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 msk pressad citron
- ½ kruka strimlad färsk basilika
- 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
- 2,5 dl gräddfil
- ½ dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 tsk socker
Gör så här:
Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.
Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.
Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.
Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.
Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Ingredienser:
- 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
- 1 msk finrivet citronskal
- 1 msk pressad citron
- ½ kruka strimlad färsk basilika
- 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
- 2,5 dl gräddfil
- ½ dl majonnäs
- 1 vitlöksklyfta
- 1 krm salt
- ½ krm svartpeppar
- 1 tsk socker
Gör så här:
Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.
Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.
Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.
Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.
Fyra fantastiska recept !
Tagliata di Manzo
Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av italienska smaker! Gör så här: Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till ...
Soppa på linser från Castelluccio
Soppor,Peter Nordin,Vegetariskt
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.
Spaghetti allo scoglio
Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...
Insalata pomodori e stracciatella
Fräsch sallad med ugnsrostade söta tomater, krämig stracciatella och krispig pistage. Perfekt att servera som en antipasti eller....