Citron- och basilikasill

Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Ingredienser:

  • 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • ½ kruka strimlad färsk basilika
  • 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
  • 2,5 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

 

Gör så här:

Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.

 

Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.

 

Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.

 

Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Citron- och basilikasillEn sill till midsommar med italiensk inspiration, med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Ingredienser:

  • 1 pkt 5 minuters-sill på 420 gram.
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • ½ kruka strimlad färsk basilika
  • 10 blad färsk basilika till garnering (valfritt)
  • 2,5 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 tsk socker

Gör så här:

Riv skalet från citronen och pressa sedan ut saften du har ca 1 msk vardera av skal och saft.

 

Blanda citronskal, citronsaft, hackad basilika, gräddfil, majonnäs, salt, peppar och socker i en skål. Pressa i vitlöken och blanda runt.

 

Häll av sillen och skär den i portionsbitar. Spara eventuellt lite av lagen och häll ner i såsen för önskad tjocklek och mer smak på såsen. Tillsätt sillen till såsen och vänd runt. Smaka av med salt, peppar och socker.

 

Lägg upp sillen i en eller två burkar och låt stå minst 6 timmar. Gärna över natten eller något dygn så att smakerna hinner sätta sig.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Ravioli med ricotta lök och salvia

Ravioli med ricotta lök och salvia

Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...

Läs mer

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe

Spaghetti al cacio e pepe - koka pastan al dente i rikligt med saltat vatten. Låt den rinna av men spara några matskedar av kokvattnet.

Läs mer

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea Coffee Drink

Villa Cardea. Spexa till din aperitivo med en drink som har allt: sötma, bitterhet och en extra kick från kallbryggt kaffe.

Läs mer

Šmòrn

Šmòrn

Skidorten Cortinas egen äppelpannkaka. En social dessert som är enkel att tillaga och går hem hos dem flesta! Med en skvätt Rom i ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm