Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien
Ingredienser:
- 300 g grovmalen högrev
- 150 g pancetta
- 1 morot
- 3 stjälkar selleri
- 1 gul lök
- 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
- 300g passerade eller hela tomater
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- Torkad timjan och oregano
- Parmesanost att toppa med
Eventuellt:
- 1 dl mjölk
- Utspädd köttbuljong
Gör så här:
Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.
Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.
Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.
Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.
Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.
Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!
Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien
Ingredienser:
- 300 g grovmalen högrev
- 150 g pancetta
- 1 morot
- 3 stjälkar selleri
- 1 gul lök
- 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
- 300g passerade eller hela tomater
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
- Torkad timjan och oregano
- Parmesanost att toppa med
Eventuellt:
- 1 dl mjölk
- Utspädd köttbuljong
Gör så här:
Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.
Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.
Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.
Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.
Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.
Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!
Fyra fantastiska recept !
Lasagne con zucca e stracciatella
En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...
Pasta con zucchine e cozze
Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...