Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien

Ingredienser:

  • 300 g grovmalen högrev
  • 150 g pancetta
  • 1 morot
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 gul lök
  • 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
  • 300g passerade eller hela tomater
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Torkad timjan och oregano
  • Parmesanost att toppa med

Eventuellt:

  • 1 dl mjölk
  • Utspädd köttbuljong

 

Gör så här:

Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.

Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.

Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.

Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.

Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.

Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino
Briccotondo Barbera

Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien

Ingredienser:

  • 300 g grovmalen högrev
  • 150 g pancetta
  • 1 morot
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 gul lök
  • 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
  • 300g passerade eller hela tomater
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Torkad timjan och oregano
  • Parmesanost att toppa med

Eventuellt:

  • 1 dl mjölk
  • Utspädd köttbuljong
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Gör så här:

Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.

Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.

Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.

Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.

Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.

Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Lasagne-con-zucca-e-stracciatella

Lasagne con zucca e stracciatella

En vegetarisk variant av lasagne som kombinerar höstsmaken av pumpa med den delikata stracciatella ...

Läs mer

Sanguinello

Sanguinello

En välbalanserad italiensk drink med blodapelsin...

Läs mer

Pasta con zucchine e cozze

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på en liten kniv och riv av ”skägget” som sticker ut ur skalet. Kolla alla musslorna..

Läs mer

Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...

Läs mer