Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien

Ingredienser:

  • 300 g grovmalen högrev
  • 150 g pancetta
  • 1 morot
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 gul lök
  • 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
  • 300g passerade eller hela tomater
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Torkad timjan och oregano
  • Parmesanost att toppa med

Eventuellt:

  • 1 dl mjölk
  • Utspädd köttbuljong

 

Gör så här:

Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.

Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.

Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.

Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.

Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.

Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino
Briccotondo Barbera

Ragú på högrevMustigt långkok med smak av italien

Ingredienser:

  • 300 g grovmalen högrev
  • 150 g pancetta
  • 1 morot
  • 3 stjälkar selleri
  • 1 gul lök
  • 4 dl rödvin (kan minskas beroende på smak)
  • 300g passerade eller hela tomater
  • Olivolja
  • Salt och svartpeppar
  • Torkad timjan och oregano
  • Parmesanost att toppa med

Eventuellt:

  • 1 dl mjölk
  • Utspädd köttbuljong
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Gör så här:

Skär pancetta i små tärningar och hacka fint. Skala och hacka moroten i små bitar. Skölj och hacka sellerin i små bitar. Finhacka löken.

Värm olivolja i en gryta och tillsätt pancetta. Stek i någon minut innan du lägger i morot, selleri och lök. Stek på låg värme i ca 5 minuter.

Tillsätt köttfärsen och krydda med salt och peppar. Rör om och låt steka i några minuter utan att det får färg.

Häll i vinet och låt det koka tills det nästan har kokat bort. Tillsätt tomaterna och de torkade kryddorna och låt puttra under lock på låg värme i två timmar.

Tillsätt eventuellt mjölk och köttbuljongen (efter smak och konsistens) i slutet av tillagningen. Smaka av med salt och peppar.

Servera exempelvis med nykokt pasta, toppa med parmesanost och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Trädgårdsmästarens mosiga bönor med blandade örter

Trädgårdsmästarens bönor med blandade örter

Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken ...

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

Din egen pizzasås

Din egen pizzasås

Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.

Läs mer

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...

Läs mer