Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök

Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!

 

Ingredienser: (ca 10 snittar)

  • Brödskivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja

Karamelliserad lök:

  • ca 50 g smör
  • 1 gul lök
  • socker

Svamp blandning:

  • 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
  • ca 50g smör
  • Salt och pappar

Ricottakräm:

  • 200g ricotta
  • citron
  • persilja
  • salt och peppar
  • parmesanost att toppa med

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 180º C.

Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.

Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.

Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.

Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.

När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök

Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!

 

Ingredienser: (ca 10 snittar)

  • Brödskivor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja

Karamelliserad lök:

  • ca 50 g smör
  • 1 gul lök
  • socker

Svamp blandning:

  • 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
  • ca 50g smör
  • Salt och pappar

Ricottakräm:

  • 200g ricotta
  • citron
  • persilja
  • salt och peppar
  • parmesanost att toppa med
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:

Sätt ugnen på 180º C.

Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.

Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.

Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.

Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.

När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...

Läs mer

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.

Läs mer

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.

Läs mer

Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter

Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.

Läs mer