Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök
Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!
Ingredienser: (ca 10 snittar)
- Brödskivor
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
Karamelliserad lök:
- ca 50 g smör
- 1 gul lök
- socker
Svamp blandning:
- 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
- ca 50g smör
- Salt och pappar
Ricottakräm:
- 200g ricotta
- citron
- persilja
- salt och peppar
- parmesanost att toppa med
Gör så här:
Sätt ugnen på 180º C.
Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.
Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.
Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.
Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.
När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!
Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök
Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!
Ingredienser: (ca 10 snittar)
- Brödskivor
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
Karamelliserad lök:
- ca 50 g smör
- 1 gul lök
- socker
Svamp blandning:
- 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
- ca 50g smör
- Salt och pappar
Ricottakräm:
- 200g ricotta
- citron
- persilja
- salt och peppar
- parmesanost att toppa med
Gör så här:
Sätt ugnen på 180º C.
Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.
Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.
Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.
Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.
När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!
Fyra fantastiska recept !
Gelato Con Limoncello e Menta
Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Tillbehör,Förrätter / Antipasti
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.
Crostini med Taleggio och päron
Förrätter / Antipasti,Peter Nordin,Vegetariskt
Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.
Pinsa Romana med päron, gorgonzola och valnötter
Vit pizza i långpanna med päron, gorgonzola och valnötter - Enkel och utsökt Pinsa från Lazio.