Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök
Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!
Ingredienser: (ca 10 snittar)
- Brödskivor
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
Karamelliserad lök:
- ca 50 g smör
- 1 gul lök
- socker
Svamp blandning:
- 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
- ca 50g smör
- Salt och pappar
Ricottakräm:
- 200g ricotta
- citron
- persilja
- salt och peppar
- parmesanost att toppa med
Gör så här:
Sätt ugnen på 180º C.
Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.
Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.
Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.
Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.
När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!
Crostini con funghi e ricottaMed ricottakräm, persilja, stekt svamp och karamelliserad lök
Ett härligt tilltugg med höstens smaker av svamp. Perfekt till ett glas rödvin för att välkomna gästerna!
Ingredienser: (ca 10 snittar)
- Brödskivor
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
Karamelliserad lök:
- ca 50 g smör
- 1 gul lök
- socker
Svamp blandning:
- 3 nävar blandad svamp (ex. kantareller, champinjoner, karl johan, ostron skivling)
- ca 50g smör
- Salt och pappar
Ricottakräm:
- 200g ricotta
- citron
- persilja
- salt och peppar
- parmesanost att toppa med
Gör så här:
Sätt ugnen på 180º C.
Börja med den karamelliserade löken: Hetta upp smör på medelhög värme. Skiva upp den gula löken och stek tills gyllene i ca 10 minuter. Häll på socker och stek i några minuter till. Ställ åt sidan.
Fortsätt med svampblandningen: Rensa och skriva upp svampen. Hetta upp smör på medelhög värme. Stek svampen och låt vattna av. Salta och peppra. Höj värmen efter 5-10 minuter så att svampen får en härlig stekyta. Ställ åt sidan.
Dags att göra ricottakrämen: Blanda ricotta, citronest och citronjuice i en skål. Lägg persilja i handen och klappa ihop händerna (för att frigöra aromer och höja smaken). Hacka sedan upp och tillsätt i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen tills det är dags att montera.
Skär upp brödet i lagom stora skivor. Dela en vitlöksklyfta och gnid ovansidorna av brödskivorna. Lägg på bakplåtspapper och toppa med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter.
När brödskivorna svalnat aningen, bred på ett generöst lager med ricottakrämen. Lägg på lök och sedan svampblandningen. Toppa med parmesanost, citronzest och persilja. Servera direkt!
Fyra fantastiska recept !
Insalata Pantesca
Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...
Limoncello Negroni
Med vodka och limoncello i stället för gin och söt vermouth får drinken en lättare och fräschare twist som framkallar känslan av soldränkta dagar vid Medelhavets strand.
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.