Pasta con ragù di lenticchie

Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 300 gr pasta
  • 1/2 lök
  • 1 morot
  • 1 st selleristjälk
  • 200 gr linser
  • 400 gr passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • salt
  • extra virgin olivolja
  • några kvistar färsk timjan

 

Gör så här:

Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.

Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
rubeasco lungarotti

Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù

Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 300 gr pasta
  • 1/2 lök
  • 1 morot
  • 1 st selleristjälk
  • 200 gr linser
  • 400 gr passerade tomater
  • 5 dl vatten
  • salt
  • extra virgin olivolja
  • några kvistar färsk timjan
Rubesco lungarotti

Gör så här:

Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.

Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Pasta-al-pesto,-patate-e-fagiolini

Pasta al pesto, patate e fagiolini

En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

Läs mer

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

Läs mer

Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...

Läs mer

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive

Insalata di ceci estive. En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad..

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm