Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.
Ingredienser: (4 portioner)
- 300 gr pasta
- 1/2 lök
- 1 morot
- 1 st selleristjälk
- 200 gr linser
- 400 gr passerade tomater
- 5 dl vatten
- salt
- extra virgin olivolja
- några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.
Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.
Pasta con ragù di lenticchiePasta med linsragù
Pasta med linsragù är ett veganskt alternativ till den klassiska ”köttfärssåsen” som vi alla känner till. Receptet och tillagningen är ungefär som vanligt, men köttet är ersatt med linser som är en mycket viktig källa till proteiner, järn och fibrer. Välj gärna att servera med en ”kort” pasta som t.ex. penne.
Ingredienser: (4 portioner)
- 300 gr pasta
- 1/2 lök
- 1 morot
- 1 st selleristjälk
- 200 gr linser
- 400 gr passerade tomater
- 5 dl vatten
- salt
- extra virgin olivolja
- några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Fräs den finhackade löken, moroten och sellerin i en kastrull. Häll i de passerade tomaterna och koka i ca 20 minuter. Tillsätt sedan de torkade linserna, vattnet och timjan och koka i 1 timme. Smaka av med salt i slutet av tillagningen.
Koka pastan al dente i rikligt med kokande saltat vatten, låt den rinna av och tillsätt den i såsen. Lägg upp på tallrik och avsluta med lite nymald svartpeppar och lite god olivolja.
Fyra fantastiska recept !
Vitello Braciole
Termen "Braciole" kommer från det italienska ordet "braciola", som betyder “skiva”. Det handlar om tunt skivat kalvkött som rullas med...
Ricciarelli
Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.
Pannacotta al caramello
En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska? Allt du behöver är ...
Sgroppino al limone
En enkel drink som passar perfekt en varm sommarkväll. Gör så här: Blanda citronsorbet och vodka i en mixer ...