Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!

 

Ingredienser: (ca 12 crostini)

  • 1 baguette
  • 2 persimonfrukter
  • 150 g ricottaost
  • 100 g pancetta
  • 1 msk olivolja
  • Färsk citron
  • Färsk timjan för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.

 

Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.

 

Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Bolla Prosecco Extra Dry

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost. Med den färska timjan som fräschör blir detta tilltugg komplett!

 

Ingredienser: (ca 12 crostini)

  • 1 baguette
  • 2 persimonfrukter
  • 150 g ricottaost
  • 100 g pancetta
  • 1 msk olivolja
  • Färsk citron
  • Färsk timjan för garnering
  • Salt och svartpeppar efter smak
Bolla Prosecco Extra Dry

Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C. Skiva baguetten i tunna skivor och lägg dem på en bakplåt. Pensla med olivolja på båda sidor och rosta i ugnen i 5–7 minuter tills gyllene och krispiga.

Stek pancettaskivorna i en torr stekpanna på medelhög värme tills de är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper.

 

Skär persimonfrukterna i små tärningar. Pressa över lite färsk citronjuice, tillsätt en nypa salt och lite svartpeppar. Rör om och låt dra i några minuter.

 

Bred ett lager ricotta på varje brödbit och lägg pancetta ovanpå. Toppa med en sked av persimonröran och färsk timjan. Servera direkt och njut!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti-al-Pomodoro

Spaghetti al Pomodoro – äkta italiensk

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pastarätt som passar alla tillfällen.

Läs mer

Potatisgnocchi med bräserat kött

Potatisgnocchi med bräserat kött

Gnocchi con brasato är ett smakrikt recept på en gryta med gnocchi, ett recept direkt från Italien ...

Läs mer

Spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna

Läs mer

Gnocchi filanti alla sorrentina

Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...

Läs mer