ContessaEn lite lättare variant av Negroni
I en Contessa ersätter du två av Negronis tre ingredienser: Campari byts ut mot den lättare och mer orangefärgade Aperolen (eller liknande) och torr vermouth används istället för söt. Det är mer som Negronis tredje kusin än en direkt ättling.
Ingredienser:
- 1 del Aperol eller Villa Cardea Aperitivo eller liknande
- 1 del torr vermouth
- 1 del gin
- En bit apelsin- eller citronskal
Gör så här:
Skaka Aperol, vermouth och gin med is i en cocktailshaker. Skaka tills den är kall, cirka 15 sekunder. Sila ner i ett kylt glas fyllt med is. Skär en tunn bit av apelsin- eller citronskal utan det vita och vrid över drinken och släpp ner den som garnityr.
ContessaEn lite lättare variant av Negroni
I en Contessa ersätter du två av Negronis tre ingredienser: Campari byts ut mot den lättare och mer orangefärgade Aperolen (eller liknande) och torr vermouth används istället för söt. Det är mer som Negronis tredje kusin än en direkt ättling.
Ingredienser:
- 1 del Aperol eller Villa Cardea Aperitivo eller liknande
- 1 del torr vermouth
- 1 del gin
- En bit apelsin- eller citronskal
Gör så här:
Skaka Aperol, vermouth och gin med is i en cocktailshaker. Skaka tills den är kall, cirka 15 sekunder. Sila ner i ett kylt glas fyllt med is. Skär en tunn bit av apelsin- eller citronskal utan det vita och vrid över drinken och släpp ner den som garnityr.
Fler härliga drinkrecept !
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..
Milano – Torino
En klassisk italiensk aperitivo som såg dagens ljus redan 1860 på Gaspare Campari’s café i Milano.