Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron

En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
  • 250 gr grön sparris
  • Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
  • 1 tsk smör (eller olivolja)
  • 70 gr riven Parmigiano Reggiano
  • 4–8 blad basilika
  • Salt & svartpeppar efter smak
  • Paprikapulver efter smak

 

Gör så här:

Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.

Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.

Koka pastan ”al dente”.

Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.

Servera omedelbart och njut! Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
Monterustico Dogliani

Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron

En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.

 

Ingredienser:

  • 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
  • 250 gr grön sparris
  • Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
  • 1 tsk smör (eller olivolja)
  • 70 gr riven Parmigiano Reggiano
  • 4–8 blad basilika
  • Salt & svartpeppar efter smak
  • Paprikapulver efter smak

Gör så här:

Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.

Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.

Koka pastan ”al dente”.

Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.

Servera omedelbart och njut! Buon appetito!

Marco Colicchio

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Lasagna bianca con pesto – Vegetarisk lasagne

En något lättare variant av den klassiska lasagnen som dessutom är helt vegetarisk och otroligt god!

Läs mer

Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci

Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.

Läs mer

Lasagne-alla-Bolognese

Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...

Läs mer

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka

Penne alla Vodka. En snabblagad modern klassiker som signalerar 80-tal och som har fått fäste på italienska menyer både i och utanför Italien. Ursprunget är dock omstritt; enligt vissa föddes rätten på en restaurang i Bologna.

Läs mer