Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron
En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.
Ingredienser:
- 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
- 250 gr grön sparris
- Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
- 1 tsk smör (eller olivolja)
- 70 gr riven Parmigiano Reggiano
- 4–8 blad basilika
- Salt & svartpeppar efter smak
- Paprikapulver efter smak
Gör så här:
Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.
Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.
Koka pastan ”al dente”.
Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.
Servera omedelbart och njut! Buon appetito!
Linguine con asparagi e limonePasta med sparris och citron
En perfekt pastarätt när våren gör entré! Den friska citronen förhöjer smaken på sparrisen, och parmesanen gör det hela intensivt och krämigt.
Ingredienser:
- 4 portioner linguine, spaghetti eller liknande pastasort
- 250 gr grön sparris
- Skal och saft av 1 citron (ekologisk)
- 1 tsk smör (eller olivolja)
- 70 gr riven Parmigiano Reggiano
- 4–8 blad basilika
- Salt & svartpeppar efter smak
- Paprikapulver efter smak
Gör så här:
Skär bort den träiga delen längst ner på sparrisen. Skär ner sparrisen i mindre bitar och behåll knopparna hela.
Smält smöret i en panna och tillsätt sparrisen. Krydda sedan med salt, peppar, paprika och ett halvt glas varmt vatten och låt koka i ca 15 minuter på låg värme.
Koka pastan ”al dente”.
Skölj citronen under varmt vatten, torka den och riv skalet och pressa ut saften. Häll nu citronsaft och skal till sparrisen, tillsätt 2-3 slevar kokvatten och den rivna parmesanen. Blanda så att det bildas en krämig sås. Låt sedan pastan rinna av och häll ner i pannan. Tillsätt slutligen den hackade basilikan och blanda allt väl.
Servera omedelbart och njut! Buon appetito!
Mer Pasta !
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna
Spaghetti alla Sorrento
Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!
Ravioli med ricotta lök och salvia
Vegetariskt,Pasta,Peter Nordin
Små pastakuddar fyllda med lök och ricotta slungade i salvia från trädgården med varmt smör och nyriven parmesan...