Antico Risotto SabaudoRisotto med skinka och ost

Antico Ingredienser Risotto Sabaudo: (4 pers)
  • 50 gr smör
  • 1 finhackad medelstor gul lök
  • 50 – 75 gr kokt skinka i tärningar
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 gr avorioris
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 ¼ liter kycklingbuljong
  • 100 gr fontinaost i kuber (alternativt gruyère el liknande hårdost)
  • 4 msk nyriven parmigiano
  • Ev skivad el riven tryffel
 Gör så här:Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.Häll på vinet, rör och koka tills det är absorberat. Tillsätt buljongen lite i taget och rör tills allt har kokat in. Efter ungefär 20 minuter ska riset vara krämigt men "al dente". Rör i fontina och koka ytterligare 5 minuter. Strö till sist över parmesanosten. Servera varm med ev lite tryffel. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Antico Risotto SabaudoRisotto med skinka och ost

Antico Ingredienser Risotto Sabaudo: (4 pers)
  • 50 gr smör
  • 1 finhackad medelstor gul lök
  • 50 – 75 gr kokt skinka i tärningar
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 gr avorioris
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 ¼ liter kycklingbuljong
  • 100 gr fontinaost i kuber (alternativt gruyère el liknande hårdost)
  • 4 msk nyriven parmigiano
  • Ev skivad el riven tryffel

Gör så här:Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.Häll på vinet, rör och koka tills det är absorberat. Tillsätt buljongen lite i taget och rör tills allt har kokat in. Efter ungefär 20 minuter ska riset vara krämigt men "al dente". Rör i fontina och koka ytterligare 5 minuter. Strö till sist över parmesanosten. Servera varm med ev lite tryffel. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Arancini di riso e ricotta

Risbollar – Arancini di riso e ricotta

Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl…

Läs recept

tiramisu-med-pepparkakor

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I…

Läs recept

Pasta con tonno e briciole

Pasta con tonno e briciole

Pasta med tonfisk och brödsmulor. Mjukstek löken på…

Läs recept

Italiensk-tomatvinägrett

Italiensk tomatvinägrett

Hacka dessa fint på skärbrädan och lägg i en skål. Tillsätt…

Läs recept