Antico Risotto Sabaudo

Antico Risotto SabaudoRisotto med skinka och ost

Antico Ingredienser Risotto Sabaudo: (4 pers)

  • 50 gr smör
  • 1 finhackad medelstor gul lök
  • 50 – 75 gr kokt skinka i tärningar
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 gr avorioris
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 ¼ liter kycklingbuljong
  • 100 gr fontinaost i kuber (alternativt gruyère el liknande hårdost)
  • 4 msk nyriven parmigiano
  • Ev skivad el riven tryffel

 

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.
Häll på vinet, rör och koka tills det är absorberat. Tillsätt buljongen lite i taget och rör tills allt har kokat in. Efter ungefär 20 minuter ska riset vara krämigt men ”al dente”.

 

Rör i fontina och koka ytterligare 5 minuter. Strö till sist över parmesanosten. Servera varm med ev lite tryffel.

 

Läs också:

Recept på Pan dei morti (kakor)

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Foccacia con formaggio al pesox

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Antico Risotto SabaudoRisotto med skinka och ost

Antico Ingredienser Risotto Sabaudo: (4 pers)

  • 50 gr smör
  • 1 finhackad medelstor gul lök
  • 50 – 75 gr kokt skinka i tärningar
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 gr avorioris
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 1 ¼ liter kycklingbuljong
  • 100 gr fontinaost i kuber (alternativt gruyère el liknande hårdost)
  • 4 msk nyriven parmigiano
  • Ev skivad el riven tryffel

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.
Häll på vinet, rör och koka tills det är absorberat. Tillsätt buljongen lite i taget och rör tills allt har kokat in. Efter ungefär 20 minuter ska riset vara krämigt men ”al dente”.

 

Rör i fontina och koka ytterligare 5 minuter. Strö till sist över parmesanosten. Servera varm med ev lite tryffel.

 

Läs också:

Recept på Pan dei morti (kakor)

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Foccacia con formaggio al peso

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto

Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna och låt svalna. Putsa fikonen och dela varje fikon i fyra delar. Skär eller ”riv” mozzarellan i mindre bitar.

Läs mer

L’iniezione di limone

L’iniezione di limone

En härligt frisk och syrlig drink som är otroligt enkel att blanda ihop.

Läs mer

Hasselbackspotatis på italienska

Hasselbackspotatis på italienska

Skala potatisarna och lägg i kallt vatten. Spola 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper så de blir helt torra. Sätt ugnen på 200°...

Läs mer

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm