Antico Risotto SabaudoRisotto med skinka och ost
Antico Ingredienser Risotto Sabaudo: (4 pers)
50 gr smör 1 finhackad medelstor gul lök 50 – 75 gr kokt skinka i tärningar 1 kvist rosmarin 400 gr avorioris 1 ½ dl vitt vin 1 ¼ liter kycklingbuljong 100 gr fontinaost i kuber (alternativt gruyère el liknande hårdost) 4 msk nyriven parmigiano Ev skivad el riven tryffel Gör så här:Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.Häll på vinet, rör och koka tills det är absorberat. Tillsätt buljongen lite i taget och rör tills allt har kokat in. Efter ungefär 20 minuter ska riset vara krämigt men "al dente". Rör i fontina och koka ytterligare 5 minuter. Strö till sist över parmesanosten. Servera varm med ev lite tryffel. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Antico Risotto SabaudoRisotto med skinka och ost
Antico Ingredienser Risotto Sabaudo: (4 pers)
50 gr smör 1 finhackad medelstor gul lök 50 – 75 gr kokt skinka i tärningar 1 kvist rosmarin 400 gr avorioris 1 ½ dl vitt vin 1 ¼ liter kycklingbuljong 100 gr fontinaost i kuber (alternativt gruyère el liknande hårdost) 4 msk nyriven parmigiano Ev skivad el riven tryffel
Gör så här:Smält smöret i en kastrull, tillsätt löken och stek i ca 5 minuter tills den är mjuk men inte brynt. Lägg i skinkan och stek i en minut, tillsätt sedan rosmarin och ris. Rör tills riset är genomskinligt.Häll på vinet, rör och koka tills det är absorberat. Tillsätt buljongen lite i taget och rör tills allt har kokat in. Efter ungefär 20 minuter ska riset vara krämigt men "al dente". Rör i fontina och koka ytterligare 5 minuter. Strö till sist över parmesanosten. Servera varm med ev lite tryffel. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 3
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Penne con crema di zucca e gorgonzola
En härligt krämig och värmande pasta som passar under…
Spaghetti Al Acciughe
En tallrik spaghetti med en sås av sardeller är en av de…
Torta Alle Fragole Di Nonna
Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…