Olivsnacks med parmesan

Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och parmesanost. Passar fint som snacks vid aperitivon!

” Aperitivo – ett kulturellt fenomen som öppnar upp för en trevlig kväll: Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att öppna. Och det är just där jag vill öppna denna artikel. Bokstavligen. För, för att kunna förstå italienarnas kultur idag, är det ofta intressant att blicka tillbaka i tiden. Det är ju där de flesta moderna seder faktiskt har sitt fäste. Så även aperitivon. …”

Louise Laurenius berättar mer här!

 

Ingredienser olivsnack:

  • 150 gr riven parmigiano
  • 2 msk smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • ev lite hackad chili eller en nypa cayennepeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • Oliver

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Låt oliverna rinna av på hushållspapper. Rör ihop osten med smöret, tillsätt mjöl, vatten och cayennepeppar. Lägg ut 24 klickar på bakplåtspapper. Lägg en oliv på varje klick deg, rulla ihop och panera i sesamfrön. Grädda ca 15 min.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Olivsnacks med parmesan

Ett härligt tilltugg med fin sälta från både oliver och parmesanost. Passar fint som snacks vid aperitivon!

” Aperitivo – ett kulturellt fenomen som öppnar upp för en trevlig kväll: Ordet aperitivo har sitt ursprung i latinets aperire – att öppna. Och det är just där jag vill öppna denna artikel. Bokstavligen. För, för att kunna förstå italienarnas kultur idag, är det ofta intressant att blicka tillbaka i tiden. Det är ju där de flesta moderna seder faktiskt har sitt fäste. Så även aperitivon. …”

Louise Laurenius berättar mer här!

 

Ingredienser olivsnack:

  • 150 gr riven parmigiano
  • 2 msk smör
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • ev lite hackad chili eller en nypa cayennepeppar
  • 1 dl sesamfrön
  • Oliver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Låt oliverna rinna av på hushållspapper. Rör ihop osten med smöret, tillsätt mjöl, vatten och cayennepeppar. Lägg ut 24 klickar på bakplåtspapper. Lägg en oliv på varje klick deg, rulla ihop och panera i sesamfrön. Grädda ca 15 min.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer aperitivo !

Aperitivo

Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss svenskar från italienarna. Hur vi socialiserar är en av dessa. Medan italienarna gärna möts upp ute på en bar eller en restaurang,

Läs mer

Tre drinkrecept - Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..

Läs mer

Perlino Royale

Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...

Läs mer

Focaccia Barese

Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Läs mer

Mer aperitivo !

Focaccia Barese
Focaccia Barese

Det finns inte en enda stund på dagen som det inte är rätt att äta focaccia i Bari, eller faktiskt hela Apulien. Redan från tidig morgon...

Read More

Perlino Royale
Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en perfekt start på kvällen. Du behöver endast: 4 cl Perlino Bianco, 4 cl prosecco...

Read More

Tre drinkrecept - Villa Cardea Aperitivo
Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo

Tre drinkrecept på Villa Cardea Aperitivo. Blanda alla ingredienser i ett tumblerglas. Garnera med en apelsinskiva..

Read More

Aperitivo
Bjud in till aperitivo hemma

Aperitivo hemma.. Det är många saker som skiljer oss svenskar från italienarna. Hur vi socialiserar är en av dessa. Medan italienarna gärna möts upp ute på en bar eller en restaurang,

Read More